Beauty

Holistista ihonhoitoa: The Organic Pharmacy osa 1/2

Beauty | 18.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0381

Yhteistyössä Biodelly.fi

Kuinka monelle teistä englantilainen The Organic Pharmacy on jo tuttu? Sarja on ollut Suomen markkinoilla reilun vuoden verran, mutta kovin vähän siitä on toistaiseksi kirjoitettu – vaikka tuotteet ovat aivan ehdottomasti sen arvoisia.

Uudistunut Biodelly nappasi sarjan valikoimiinsa ja nyt onkin luvassa kaksiosainen katsaus tämän upean ja tehokkaan sarjan tuotteisiin, taustoihin sekä ihonhoitofilosofiaan. Olen ehtinyt testata saamiani tuotteita perusteellisesti ja käyttökokemuksieni perusteella nyt puhutaan todella laadukkaasta, hoitolatason sarjasta.

DSC_0389

Sarjan perustajan Margo Marronen inspiraatio The Organic Pharmacyyn juontaa juurensa yli 27 vuoden taakse, jolloin hän työskenteli farmaseuttina. Hän erikoistui kasvilääkintään, mutta törmättyään homeopatiaan, naisen elämä koki perustavanlaatuisen muutoksen – siis hyvään suuntaan.

Vuonna 2002 Margon unelma kasvilääkintään ja homeopatiaan pohjautuvasta ihonhoitosarjasta kävi toteen hänen avattuaan ensimmäisen The Organic Pharmacy -myymälän Lontoon Kings Roadille, jonka tarjontaan kuuluvat myös kasvohoidot. Ulkoisten kauneudenhoitotuotteiden lisäksi sarjan valikoimasta löytyy sisäisesti nautittavia ravintolisiä.

The Organic Pharmacyn tuotteet valmistetaan käsin omalla tehtaalla Lontoossa pienissä erissä.

Joko innostuitte? Arvasin.

DSC_0286

The Organic Pharmacyn tunnetuin ja suosituin kulttituote on Carrot Butter puhdistusvoide. Erilaisiin puhdistusbalmeihin, -öljyihin ja -voiteisiin rakastuneena ihastuin tähänkin suin päin. Öljypuhdistuksen positiiviset vaikutukset ovat niin silminnähden havaittavat, ettei omalla kohdallani ole enää paluuta vaahtoaviin putsareihin.

Porkkanavoin kanssa tulee ehdottomasti käyttää lämpimään veteen kasteltua musliiniliinaa, muuten rasvaliukoista puhdistusta ei saa poistettua iholta. Toki sen voi käyttää myös osana kaksoispuhdistusta sarjan kaikkien puhdistusgeelien kanssa, jotka ovat erittäin hellävaraisia eivätkä sisällä voimakkaita surfaktantteja kuten sulfaatteja, eivätkä siten juurikaan vaahtoa. Itse pidän kuitenkin eniten balmin ja musliiniliinan yhdistelmästä.

Carrot Butter poistaa tuhdeimmankin meikin silmämeikkiä myöten ja se sopii aivan kaikille ihotyypeille. Puhdistavat raaka-aineet ovat kasviöljyjä ja -rasvoja: auringonkukka-, jojoba-, seesami-, oliivi- ja kookosöljyä, shea- ja kaakaovoita sekä mehiläisvahaa. Rasvaseos saa suojaavaa, puhdistavaa ja rauhoittavaa tehoa kehäkukka- ja porkkanauutteista sekä johanniksen, rosmariinin, kamomillan ja laventelin eteerisistä öljyistä.

Carrot Butter on ehdottomasti testaamieni puhdistusbalmien ykkönen.

DSC_0330

Jos puhdistusbalmin haluaa käyttää osana kaksoispuhdistusta tai valita puhdistusaineeksi pelkän geelin, ovat sarjan geelipuhdistukset ihanan hellävaraisia. Itselläni oli testissä Rose puhdistusgeeli, joka sopii mainiosti kaikille ihotyypeille hellävaraisuutensa ansiosta. Muistutan kuitenkin, että oma ihotyyppi ja sen yksilölliset tarpeet on syytä huomioida ja mikäli iho on pintakuiva tai kuiva, Carrot Butteria ei kannata ohittaa.

Rose puhdistusgeeli sisältää antioksidanttipitoista mustikkauutetta, ravitsevaa ruusunmarjaöljyä, rauhoittavaa kehäkukkauutetta, puhdistavaa greipinsiemenuutetta sekä kirkastavaa ruusuöljyä. Geelissä on ihanan makea ja hienostunut ruusun tuoksu ja ylellinen vivahde. Tämä on aikuisen naisen puhdistustuote.

DSC_0378

Sarjan kaikki kasvovedet ovat suihkutettavia – voittamaton käyttöliittymä mitä tulee kasvovesiin. Minä testasin Rose puhdistusgeelin kanssa hyvin yhteensopivaa Rose Facial Spritziä (mikä ihana nimi, spritz!), joka sisältää pelkästään luomulaatuista aloe veraa ja damaskuksen ruusuvettä sekä vettä, glyseriiniä ja säilöntäainetta.

Todettakoon, että on ruusuvesiä ja ruusuvesiä. Tämä ruususpritzeri on erittäin korkealaatuista sarjan muiden raaka-aineiden tavoin, jonka kyllä aistii käytössä, niin ihanat ruusuntuoksut siitä leijailivat ja pullo taisikin kulua minulla ennätysvauhtia, sillä rakastan kasvojen upottamista kukkaissumuun aamuisin ja usein myös keskellä päivää meikin päälle.

Valikoimaan kuuluu ruususpritzerin lisäksi Herbal Toner kasvovesi.

DSC_0368

The Organic Pharmacyn ihonhoitofilosofia oli itselleni erittäin ilahduttavaa luettavaa ja jälleen kerran vahvisti sen, minkä olen itse todennut olevan päivittäisissä ihonhoitorutiineissa toimivinta ja tehokkainta. Hellävaraisen puhdistuksen lisäksi kosteutus (eli vesikosteutus, ei suinkaan mikään täyteläinen kosteusvoide) on kaiken perusta. Ulkoista kosteutta iho saa kasvovedestä sekä seerumista. Seerumi on lisäksi erittäin tärkeä ravitseva, ihon toimintoja tukeva ja vapaiden radikaalien vaurioita korjaava tuote, jota ei tulisi jättää välistä. Tämän jälkeen iholle levitetään tippa korjaavaa öljyä, aamuisin vähemmän (vain pieni tippa) ja iltaisin enemmän (kasvot saavat kiiltää). Iltaisin rutiini jää tähän, mutta aamuisin ravinteet sekä kosteus lukitaan ihoon kosteusvoiteella, joka kosteuttaa ja hoitaa ihoa koko päivän ajan. Ihon yksilöllisistä tarpeista riippuen iltaisin voi toki käyttää myös voidetta, esimerkiksi atopiassa.

The Organic Pharmacylla on illaksi kosteutukseen eri tuotteet kuin aamulla. Minulla oli testissä Jasmine Night Conditioner, joka on selkokielellä ilmaistuna iltaisin käytettävä kasvovesi. Toinen vaihtoehto olisi Rose & Bilberry kosteusgeeli, jota voi tosin käyttää myös aamuisinkin.

Jasmiini yöhoitoaine oli aivan ihana. Suihkutettava tehotiiviste, joka sisältää kirkastavaa ja kosteuttavaa damaskuksen ruusuvettä, talineritystä tasapainottavaa ja ihohuokosia supistavaa hamamelisvettä, korjaavaa ruusunmarjaöljyä, rauhoittavaa ja mielialaa kohottavaa jasmiinin eteeristä öljyä sekä happea. Happi uudistaa ihoa, puhdistaa, parantaa ihon mikroverenkiertoa ja saa ihon näyttämään elinvoimaiselta.

DSC_0401

Tämän osan viimeisinä tuotteina tutustumme korjaavaan kaksikkoon: Antioxidant Face Geliin sekä Antioxidant Face Firming Serumiin, jotka on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä joko toisiinsa sekoitettuna tai ensin geeli ja sitten öljyseerumi.

Tämä duo muodostaa The Organic Pharmacyn ihonhoitorutiinien kulmakiven, joita suositellaan kaikille ihotyypeille.

Geeli on erittäin ohutta (kuin seerumi). Se supistaa ihohuokosia, silottaa ryppyjä, korjaa vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita sekä kohottaa juonteita ja elvyttää ihon väriä. Se sisältää huikean määrän tehokkaita raaka-aineita: kauraa, ginsengjuurta, kehäkukkaa, gotu kolaa, mustikkaa, keto-orvokkia, tattaria sekä johanniksen, porkkanan ja sitrusten eteerisiä öljyjä ja DMAE:a (dimethylaminoethanolia) joka kohottaa juonteita ja kiinteyttää ihoa.

Öljyseerumi on aivan ihana sitrusten tuoksuinen cocktail, joka antaa iholle kauniin hehkun, uudistaa ihoa, silottaa ryppyjä ja kohottaa juonteita. Öljy sisältääkin lempiraaka-aineitani, kun puhutaan hehkusta iholle: ruusunmarjaöljyä sekä porkkanaa, jotka heleyttävät välittömästi ihon väriä beetakaroteenin ansiosta, mutta myös korjaavat ja uudistavat ihoa. Sitrusten eteeriset öljyt antavat seerumille sen ihanan tuoksun sekä kirkastavat ja puhdistavat ihoa, C-vitamiini on tunnetusti tehokas ihon heleyttäjä ja alfalipoiinihappo yhdessä DMAE:n kanssa on tehokas anti-ageduo – seerumi onkin 50 kertaa tehokkaampi, kuin pelkkä ruusunmarjaöljy.

Tässä oli lyhyt, mutta toivottavasti tarpeeksi kattava katsaus sarjan taustaan ja perustuotteisiin. Seuraavassa osassa perehdytään täydentäviin tehotuotteisiin, joista yksi onkin jo vilahtanut blogissani, kuka muistaa mikä? The Organic Pharmacynkin kohdalla on todella haastavaa pitää katsaukset napakoina, sillä kerrottavaa riittäisi vaikka kuinka paljon ja sarjan valikoima on niin huikean kattava, että purnukkahullu haluaisi tietenkin testata kaikkea.

Miltä ensikosketus The Organic Pharmacyyn vaikuttaa? 

Koodilla KATJA15 saat -15 % alennusta Biodellyn normaalihintaisista tuotteista 6.4.2015 saakka.

DSC_0420

Pyyhkeet ja lasiset pienet kukkamaljakot Proloque

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,