Lifestyle

It’s All Good

Lifestyle | 3.2.2015 | Katja Kokko

DSC_0172

Gwyneth Paltrown hyvinvointiin keskittynyt lifestyle-sivusto Goop on yksi lempiasioistani interwebsin äärettömässä maailmassa. Tuo aina yhtä säkenöivä kaunotar kuuluu muutenkin suosikkihenkilöihini – eikä vähiten yhteisen astangataustamme ja luonnonkosmetiikkarakkautemme vuoksi.

Tilasin parisen viikkoa sitten Gwynethin ja Julia Turshenin keittokirjan It’s All Good. Innostus taisi lähteä Goopin detox-tammikuusta, jossa oli aivan loistavia reseptejä. Sen perusteella osasin odottaa kirjaltakin paljon. Kun sitten Amazon kuljetti teoksen kotiini, oli innostuksessa pitelemistä. Tai siis totta puhuen en pidellyt sitä.

DSC_0178

Kirjan sivut ovat alkaneet täyttyä sticky noteseista ja kokeiltavaa riittää tähän keittiöön kenties koko vuodeksi. Kirjassa parasta on se, että siinä jokaiselle jotakin: vegaanisia, gluteenittomia, kala-, liha- ja lintureseptejä. Kaikki kuulostaa todella herkulliselta – ja sanomattakin on selvää, että reseptit ovat myös terveellisiä ja ravitsevia.

Oma ruokafilosofiani noudattelee pitkälti Gwynethin tyyliä: en ole ehdoton oikein minkään suhteen, mutta puhtaus ja ravitsevuus ovat kuitenkin aina kantava teema, vaikka nykyisin voin antaa itseni mennä myös ääripäähän. Keho kyllä ilmoittaa, milloin sen on aika palata takaisin ruotuun, mikäli alkaa mennä överiksi voikkuleipien kanssa.

Rakastan lounastaa ulkona, mutta Helsingin lounastarjonta on ikävä kyllä melko surkea, mikäli kaipaa aidosti herkullista ja ravitsevaa ruokaa. Koska en halua syödä joka päivä Pursimiehenkadun Sis.Delissä, valitsen yhä useammin kotilounaan. Ensimmäinen testaamani resepti kirjasta oli niin hyvä, että saatan mahdollisesti valmistaa sitä lounaaksi seuraavat sata päivää: täydellisesti keitettyä kvinoaa, oliiviöljyssä paistettuja herkkutatteja, salottisipulia ja valkosipulia, tuoretta timjamia ja rucolaa. Slurps!

Paljastakaa omat suosikkilounasreseptinne!

DSC_0179

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,

Lifestyle

10 kommenttia artikkeliin “It’s All Good”

 1. Olen käynyt useamman kerran selailemassa Gwynethin kirjaa akateemisessa, mutta kotiin asti ei ihan ole päätynyt vielä. Tykkään samoin kirjan filosofiasta todella paljon ja G. kuuluu muutenkin suosikkeihini.

 2. Mari Vee

  Omiin suosikkeihin Gwyneth ei kuulu, mutta tuo kirja toki voisi olla reseptien suhteen kiva hankinta. Kuulun niihin, joka ei ole ehdoton minkään suhteen. Välillä haluan herkutella käsintehdyillä suklaakonvehdeilla ja juustokakulla vaikka joku kauhistelisikin.

  • Joo noilla detox-resepteillä voisin mennä varmaan vaikka koko vuoden – aivan ihania kaikki ja itse jään jumittamaan aamiaisissa ja lounaissa pitkäksi aikaa samoihin, jos bongaan jonkun todella toimivan ja hyvän reseptin 🙂

 3. Jennie

  Jälleen menee aika samoja ratoja ajatukset, olen muuttanut ruokavalioni melkolailla ja sallin itseni syödä sellaista mistä nautin, mutta nykyään teen sen paremmista raaka-aineista ja välillä saa vähän mennä sinne överipuolelle kunhan sieltä tulee sitten takaisin. Nykyään se onnistuukin helpommin, keho on aika hyvässä tilassa ja vaatii itse puhtaampaa ruokaa silloin kun on tarvis, aikoina jolloin tarvii maadoitusta tulee syötyä raskaammin ja se toki näkyy kehossa, mutta jos se on se mitä keho haluaa niin sitä pitää kuunnella tiettyyn pisteeseen. Syön kasvispainotteisesti ja enimmäkseen kalaa ja joskus punaista luomulihaa, riista on herkkuani.. valitsen ruokaani mahdollisimman energiapuhtaana ja eettisenä, koen että voin parhaiten näin. Olen alkanut opetella raakaherkkujen valmistusta ja se on aika koukuttavaa 🙂 Torkkuja ja nokkosia bataattihamppi on totaalinen killeri, helposti muokattavissa ja aivan huippu makumaailma, parempaa kuin ravintolaruoka leikiten! Uusi suosikki, mutta töissä lounaana vähän hankala mukaanotettava 😉

  • Ooh, Viljaton kattaus on pian saapumassa minullekin ja bataattihampurilainen pääsee todennäköisesti testiin ihan ekana, tosin lihattomana versiona 🙂 Kalaa syön minäkin, noin kerran viikossa ja kananmunia päivittäin. Lihaa en juuri koskaan, ehkä kerran pari vuodessa maistan ja syön grillimakkaran kesällä, mutta systeemini ei kyllä pyydä lihaa ja toisaalta itselläni on tässä myös eettiset syyt – vaikkakin kala ja kananmuna kuuluukin ruokavaliooni. Riista on hyvää, mutta tosiaan, kroppani lienee tarkoitettu lähes täysivegeksi, kun lihasta menee aina ihan tukkoon.

 4. Jennie

  Saattaa joutua hankkimaan sen kirjan ihan omaksi, oli niin hyviä juttuja siellä että niille tulee oikeasti käyttöä. Minulle tähän nykyiseen ruokavalioon siirtyminen oli sillä tavalla helppoa, että minun ei tarvinnut väkisin luopua esim. punaisesta lihasta ja tehotuotetuista lihoista ylipäätään.. minulle ehkä se pääasia on nimenomaan siinä eettisyydessä ja tietysti myös siinä mikä itselle ruokana sopii, ei siinä että olisin jotenkin absolutisti, en muutenkaan pidä liian mustavalkoisista linjoista. Lihaa en yksinkertaisesti kaipaa, kalaakin syön välillä sen takia että koen että se on minulle ihan hyväksi ja saan kotoakin aika paljon järvikalaa isältäni. Kala on hyvää, mutta juustot korvaa mulla kaiken lihan helposti, enkä siis tarkoita ravitsemuksellisesti 😉

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>