Lifestyle

It’s All Good

Lifestyle | 3.2.2015 | Katja Kokko

DSC_0172

Gwyneth Paltrown hyvinvointiin keskittynyt lifestyle-sivusto Goop on yksi lempiasioistani interwebsin äärettömässä maailmassa. Tuo aina yhtä säkenöivä kaunotar kuuluu muutenkin suosikkihenkilöihini – eikä vähiten yhteisen astangataustamme ja luonnonkosmetiikkarakkautemme vuoksi.

Tilasin parisen viikkoa sitten Gwynethin ja Julia Turshenin keittokirjan It’s All Good. Innostus taisi lähteä Goopin detox-tammikuusta, jossa oli aivan loistavia reseptejä. Sen perusteella osasin odottaa kirjaltakin paljon. Kun sitten Amazon kuljetti teoksen kotiini, oli innostuksessa pitelemistä. Tai siis totta puhuen en pidellyt sitä.

DSC_0178

Kirjan sivut ovat alkaneet täyttyä sticky noteseista ja kokeiltavaa riittää tähän keittiöön kenties koko vuodeksi. Kirjassa parasta on se, että siinä jokaiselle jotakin: vegaanisia, gluteenittomia, kala-, liha- ja lintureseptejä. Kaikki kuulostaa todella herkulliselta – ja sanomattakin on selvää, että reseptit ovat myös terveellisiä ja ravitsevia.

Oma ruokafilosofiani noudattelee pitkälti Gwynethin tyyliä: en ole ehdoton oikein minkään suhteen, mutta puhtaus ja ravitsevuus ovat kuitenkin aina kantava teema, vaikka nykyisin voin antaa itseni mennä myös ääripäähän. Keho kyllä ilmoittaa, milloin sen on aika palata takaisin ruotuun, mikäli alkaa mennä överiksi voikkuleipien kanssa.

Rakastan lounastaa ulkona, mutta Helsingin lounastarjonta on ikävä kyllä melko surkea, mikäli kaipaa aidosti herkullista ja ravitsevaa ruokaa. Koska en halua syödä joka päivä Pursimiehenkadun Sis.Delissä, valitsen yhä useammin kotilounaan. Ensimmäinen testaamani resepti kirjasta oli niin hyvä, että saatan mahdollisesti valmistaa sitä lounaaksi seuraavat sata päivää: täydellisesti keitettyä kvinoaa, oliiviöljyssä paistettuja herkkutatteja, salottisipulia ja valkosipulia, tuoretta timjamia ja rucolaa. Slurps!

Paljastakaa omat suosikkilounasreseptinne!

DSC_0179

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,