Beauty

Genuine Beauty Awards – vuoden 2015 purnukka-oscarit

Beauty | 28.12.2015 | Katja Kokko

DSC_0131

On jälleen se aika vuodesta, kun saan levittää punaisen maton kosmetiikkapurnukoille ja järjestää purkki-oscarit, eli nimetä vuoden parhaat kosmetiikkatuotteet. Valinta ei oikeasti ollut helppoa, sillä olen kokeillut vuoden aikana toinen toistaan sykähdyttävämpiä ihanuuksia. Kriteerinä oli loppupeleissä se, että tuotteen täytyy olla aktiivisessa käytössäni, eli olen todennut sen erinomaisuuden perinpohjaisesti.

Tässä ne ovat, vuoden 2015 luonnonkosmetiikkataivaan kirkkaimmat tähdet:

IHONHOITOTUOTTEET

Puhdistusaine

Tata Harper Nourishing Oil Cleanser + Refreshing Cleanser: Öljypuhdistusrakkauttani ei voita enää mikään, sillä ravinnerikkaiden luomuöljyjen sekä kasviuutteiden seoksella tehty puhdistus on paljon muuta, kuin vain ihon puhdistusta. Se on ihoa hellivä, todellinen hoitorituaali, joka kirkastaa ihon, pitää sen joustavana ja pehmeänä, tasapainottaa talineritystä sekä ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Öljyllä ja hellävaraisella puhdistusmaidolla tehty kaksoispuhdistus on taivaallinen ja tehokas rituaali, joka ei vahingoita ihoa suojaavan hydrolipidikalvon kemiallista koostumusta. Tata Harperin putsarit ovat niin uskomattoman hyviä, ettei ollut epäilystäkään mihin osoitteeseen vuoden parhaan putsarin pysti menisi.

Kasvovesi

Tata Harper Floral Essence: Putsareiden lisäksi suurin rakkauteni ovat suihkutettavat kasvovedet. Sen kohdalla parhaan tuotteen valinta ei ollut yhtä helppoa, sillä en ole helposti uskollinen vain yhdelle merkille. Suurimman nautinnon on kuitenkin tänä vuonna tuonut Tata Harperin superkosteuttava kukkaissuihke, joka pitää ihon kirkkaana, ehkäisee huokosia tukkeutumasta sekä tuoksuu kukille ja vihermehulle. Tuotteessa on jotain todella maagisen koukuttavaa, sillä mikään muu kasvovesi ei aiheuta minulle vastaavaa lotraamisen tarvetta silkasta ihanuudesta.

Putsarin täydentäjä

May Lindstrom The Clean Dirt: Viime vuonna en vielä palkinnut parasta putsarin täydentäjää, sillä rakastuminen kyseiseen tuotekonseptiin tapahtui tämän vuoden aikana. Näitäkin on löytynyt useita loistavia, mutta ei Mayn Clean Dirtin voittanutta. Pari kertaa viikossa syväpuhdistus tällä poreilevalla ja kihelmöivällä savien, suolan, C-vitamiinin ja mausteiden sekoituksella sytyttää valot päälle ihoon.

Kuorinta

Supermood Youth Glo Luxury Peel: Voin nimetä helposti tusinan  seikkoja, jotka tekevät Supermoodin hedelmähappokuorinnasta maailman parhaan. Yksi tärkein niistä on se, että tuotteessa yhdistyy mieto hedelmähappopitoisuus todelliseen tehokkuuteen. Kuorinta on aivan omiaan tuomaan iholle kaikki hedelmähappojen lukuisat hyvät vaikutukset, mutta tehden sen hellävaraisesti. Matala happopitoisuus tasapainottaa ihon pH:ta ja pitää hydrolipidikalvon vastustuskykyisenä ehkäisten suotuisan ympäristön kasvua esimerkiksi aknelle ja rosacealle.

Naamio

Tata Harper Resurfacing Mask: Muistatteko, kun veikkasin alkuvuodesta Tatan kukkaishyytelönaamiosta vuoden parasta? Loistavia naamioitakin löytyy tältä vuodelta useita, mutta kun saa valita ainoastaan yhden, on pakko kallistua tähän tuhkimonaamioon. Kun ei ole aikaa monelle purnukalle, tartun aina tähän, sillä se tekee kaiken: kirkastaa, puhdistaa, kiinteyttää ja kosteuttaa. Loppuvuoden kissanristiäisten myötä tuli todettua, että naamio on lyömätön sekä ennen, että jälkeen juhlien. Aito oikea tuhkimonaamio.

Silmänympärysvoide

Tata Harper Restorative Eye Creme: Silmänympärysvoiteen kohdalla ajattelin jo, että tähän on pakko löytää joku muu tuote, kuin Tata! Mutta ollakseni rehellinen, en ole koskaan rakastunut yhteenkään silmänympärysvoiteeseen niin paljon, kuin tähän, sillä se kosteuttaa kunnolla, pitää kuivuudesta aiheutuvat rutut poissa ja saa aikaan vielä kevyen viilennyksen, jolla turvotuskin laskee.

Seerumi

Esse seerumi: Parhaan seerumin nimeäminen oli helppo tehtävä. Ei epäilystäkään, etteikö Esse olisi ollut tässä kirkkain tähti. Seerumissa on uskomaton koostumus, jota ei melkein uskoisi luonnonkosmetiikaksi. Tämäkin tuote tekee kaiken, mitä tehococktaililta kaipaan: kosteuttaa runsaasti, kirkastaa ihoa ja ehkäisee tukkeumien muodostumista. Lisäksi se jättää ihon silkkiseksi, kuin silikoniseerumit konsanaan, mutta toki ilman kyseenalaisia turhakekemikaaleja.

Kasvoöljy

May Lindstorm Blue Cocoon: Kummastelen edelleen Mayn sinistä kauneusbalsamia iholle levittäessäni, miten nainen on onnistunut kehittämään näin jumalaisen tuotteen. Kun suljen silmäni ja sivelen ihoani huumaavan tuoksun täyttäessä jokaikisen aistisopukan, piirtyy verkkokalvoilleni paratiisimaisema siniseltä laguunilta. Ei ihme, että olen näin hurahtanut kauneudenhoitorituaaleissani, kun peilikaapista löytyy tämmöisiä purnukoita. Sininen balsami on osoittautunut loistavaksi erityisesti stressinäppyjen vaaniessa ihoani. Kun malttaa pitää näpit erossa näpyistä ja antaa niille rakkautta Blue Cocoonin muodossa, mokomat kaikkoavat vähin äänin. Sehän on niin, että lempeys ja rakkaus voittavat, ei suinkaan sotajalalle ryhtyminen!

Kosteusvoide

Esse Deep Moisturizer: Jos parhaan seerumin valinta kävi sekunnin sadasosassa, kosteusvoiteen nimeäminen tapahtui valoakin nopeammin. Kosteusvoiteessa arvostan puhdistetun veden minimoimista, jonka Esse tekee kaikissa tuotteissaan korvaten sen rooibosuuteella. Kun tähän yhdistetään lukuisat muut ravinnerikkaat afrikkalaisen luonnonihmeet, uskomattoman ihana tuoksu sekä täydellistäkin täydellisempi koostumus, meikätyttö on taivaassa.

DSC_0141

MEIKKITUOTTEET

Meikkivoide

Zuii meikkivoide uusissa sävyissä: Zuiin nestemäiset meikkivoiteet saivat tänä vuonna tusinan uusia, keltapohjaisia, sävyjä. Meikätytön on pakko paukutella henkseleitä, sillä kolme vuotta sitten se oli itse allekirjoittanut, joka sysäsi tuotekehityksen värien suhteen liikkeelle. Kun uudet sävyt sitten saapuivat markkinoille, voisi Zuiin meikkivoiteen palkita vuoden parhaan meikkivoiteen lisäksi myös vuoden yllättäjänä. Lempisävyni on Olive Fair ja lopputulos tällä meikkipohjalla on kuulas, luonnollinen sekä tasainen.

Puuteri

RMS Beauty Tinted Un Powder: RMS Beautyn sävytetty irtopuuteri menee kategoriaan maailman paras, kunnes toisin todistetaan. Kas siinäpä jollekin tuotekehitykseen haastetta: pistäkää paremmaksi!

Poskipuna

Kjaer Weis: Paras koostumus, kauneimmat sävyt, upein pakkaus ja nerokas, ekologinen täyttöpakkaus. Parhaan poskipunan palkitsemiseksi ei muuta tarvita. Lempisävyni ovat Embrace sekä Sun Touched.

Varjostus & korostusväri

Tata Harper Very Bronzing Contour + Tata Harper Very Illuminating Highlight: Tata pääsi yllättämään näillä kahdella uutuudella ja syrjäytti edelliset suosikkini varjostus- ja korostusväristä. Kukaan muu merkki ei ole onnistunut tekemään yhtä hyvää sävyä varjostusväriin ja vieläpä täysin mattana. Sama koskee korostusväriä, sillä valoaheijastavat pigmentit ovat niin hienojakoisia ja hitusen roosaan taittavia, ettei liian terävää efektiä tarvitse pelätä, vaan lopputulos on pehmeä ja kuulas.

Luomiväri

Kjaer Weis: Tähän lienee parasta listata samat kriteerit, kuin poskipunan kohdalle. Näitä saattaa olla mahdotonta syrjäyttää meikkipussistani. Ikinä. Lempisävyni ovat Charmed, Grace, Magnetic ja Earthy Calm.

Ripsiväri

Kjaer Weis Mascara: Kiinnitän Kjaerin ripsivärin tästedes maailman parhaaksi, kunnes joku onnistuu mullistamaan tuotekehityksen ja räjäyttämään luonnonkosmetiikkamarkkinat innovaatiollaan.

Kulmakynä

Zuii kulmäkynä Taupe: Luottotuote ja syntyessään. Muita merkkejä voi kokeilla vain palatakseen takaisin tähän.

Huulipuna

Absolution huulipuna sävy 16: Hot dogin kestävä, pariisin punainen huulipuna.

HIUSTENHOITO

Shampoo 

Rahua Volume Shampoo: Myös hiustenhoitotuotteiden kohdalla on tullut tänä vuonna testattua maailman parhaat merkit, perusteellisesti. Yksi on kuitenkin ylitse muiden, sillä täydellisen koostumuksen, tehokkuuden, hoitavuuden ja ihanan tuoksun lisäksi tämä shampoo on ainoa, joka ei saa hiuspohjaani kutisemaan pitkällä aikavälillä.

Rahua Volume Hoitoaine: Luonnonkosmetiikasta löytyy jo runsaasti hyviä hoitoaineita, joilla kuontalo pysyy helposti kammattavana, kiiltävänä ja kosteutettuna, mutta moni niistä latistaa hiukset. Rahuan tuuheuttava hoitoaine tekee kaiken tämän pienellä nokareella tuotetta, paitsi latistaa.

VARTALONHOITO

Vartalovoide

Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Body Butter: Kermainen ja täyteläinen appelsiinin tuoksuinen vartalovoi, joka levittyy hyvin, eikä jätä ihoa rasvaiseksi. Silottaa karheat kankut ja pölisevät sääret sekä pitää ihon joustavana. Ja siinä sivussa auttaa pelastamaan mehiläiset.

Vartaloöljy

May Lindstrom The Good Stuff: Oletko koskaan tuoksuttanut kaakaon eteeristä öljyä? Tiedoksi, että se tuoksuu jumalaiselle. Tämä onkin jumalatarvartaloöljy ja siksi siinä on myös kultaisia hippuja.

Käsivoide

Neal’s Yard Remedies Bee Lovely: Käsivoiteissa en ole uskollinen millekään merkille, vaan tykkään kokeilla uutuuksia. Se kuuluu myös tuotteisiin, joista en saa semmoisia kiksejä, kuin putsareista. Kenties käsivoide on vähän kuin hammastahna: niin arkinen tuote, ettei siihen liity mitään sen kummallisempaa. Mutta jos se pitää kädet todella sileänä kynsinauhoja myöten ja auttaa pelastamaan elintärkeät pikku pölyttäjät katoamasta, on se ilmiselvästi vuoden paras käsivoide. Niin kuin viime vuonnakin.

Huulirasva

Hurraw! Pitta-huulirasva: En ole vuosiin ollut huulirasva-addikti. Kenties sen vuoksi, että käyttämäni huulirasvat ovat niin tehokkaita. Pitta-huulirasva on ollut ehdottomasti tämän vuoden ihanin. Viilentää tehokkaasti toisinaan ylikuumentuvaa pittaa, mutta ennen kaikkea tuoksuu syötävän herkulliselle.

VUODEN PARAS IHONHOITOSARJA

Tata Harper: Vuoden paras ihonhoitosarja taisi tulla jo selväksi. Kyllä se vain on erittäin ansaitusti Tata Harper, eikä pelkästään todella laadukkaiden ja tehokkaiden tuotteiden vuoksi, vaan siksi, että ne valmistetaan omalla tehtaalla osittain itse viljellyistä raaka-aineista koko tuotteen elinkaaren ympäristövaikutukset pakkausten painomusteita myöten huomioiden. Lisäksi Tata on erittäin valloittava ja valovoimainen persoona ja tuotteiden pakkausdesignkin muistuttaa häntä. Omenanvihreä, kirkkaankeltainen ja kulta kuulostaa edelleen todella omituiselta yhdistelmältä, mutta näyttää aivan törkeän hyvältä.

VUODEN PARAS MEIKKISARJA

Kjaer Weis: Kjaer Weis on oikeasti ihan uskomaton sarja. Tuotteet ovat niin hyviä, että kuka enää kaipaa synteettisiä meikkejä? Sarjan pakkausdesign, joka yhdistyy ekologisuuteen todella tyylikkäästi on kuitenkin semmoista neroutta, että ainakin allekirjoittaneeseen on vaikea tehdä suurempaa vaikutusta. Lisäksi diggaan erittäin paljon Kirstenin tyylistä luoda meikkilookeja, joka peittoaa mennen tullen lukuisten muiden meikkibrändien lookkikuvat. Kirstenillä on silmää, joka kolahtaa meikäläiseen.

Löytyykö matcheja? Mitkä olivat teidän suosikkejanne ja parhaimmat löytönne tänä vuonna?

Muistuttaisin vielä, että koodilla LOISTO15 saat Naturellen koko valikoimasta (May Lindstromia lukuun ottamatta)  -15 % alennuksen 31.12.2015 asti.

DSC_0153

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,