Beauty

Balin aurinkovoiteet TOP 3

Beauty | 14.7.2016 | Katja Kokko

DSC_0005

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat olleet tänä kesänä semmoisessa tehosyynissä minun ja Marikon osalta, että todelliset helmet ovat erottuneet joukosta – ja viimeistään nyt on todistettu, että tuotekehityksessä on otettu jättiläismäinen harppaus eteenpäin.

Oma ihoni palaa melko herkästi ja tukkeutuu helposti, mutta muita haasteita ihossani ei ole. Mariko puolestaan ruskettuu paremmin eikä juurikaan pala, mutta atooppinen ihottuma ja herkästi reagoiva iho asettavat hänen käyttämälleen kosmetiikalle massiivisia rajoitteita. Suosikeiksi ovat nousseet meillä molemmilla samat kolme tuotetta, jotka eivät jätä iholle tippaakaan valkoista pintaa, tahmaista tunnetta tai tuki ihoa.

Jos olet saanut aiemmin pettyä luonnonkosmetiikan aurinkovoiteisiin, lupaan, että tämä kolmikko tulee muuttamaan käsityksesi niiden toimivuudesta, etkä tule enää kaipaamaan synteettistä voidetta, joiden sisältämät kemialliset UV-filtterit häiritsevät hormonitoimintaa ja ovat todellinen uhka kaloille ja vesistöille. Jos haluamme tulevaisuudessakin nauttia luonnon ihmeistä, kuten koralliriutoista, kristallinkirkkaasta turkoosista vedestä ja sateenkaaren värisistä kaloista, synteettinen aurinkovoide on syytä jättää kauppaan.

Aurinkovoiteiden TOP 3:

Algamaris aurinkosuoja spray SPF 30: kookoksen tuoksuinen ohut spray jättää ihon kosteutetun tuntuiseksi, mutta ei tahmaiseksi. Iho saa hengittää eikä tukkeudu. Voide pysyy iholla erittäin hyvin ja on vedenkestävä. Ihoni ei ole kertaakaan käynyt lähelläkään palamista, vaikka olen ollut avomerellä auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta ja snorklannut kristallinkirkkaassa vedessä, joka moninkertaistaa auringonsäteet. Plussaa vakuumituubista, jonka ansiosta voide säilyy hyvin ja tuubista saa tursotettua ulos viimeisetkin voiteen rippeet. Tämä on ykkösvoiteeni tuoksun ja koostumuksensa puolesta vartalolle, kun suojan täytyy olla todella hyvä ja luotettava.

Biosolis Melt-In Cream SPF 30: jos Algamariksen ohuesta voiteesta kykenee erottamaan suurennuslasilla himmeän vaaleahkon hunnun, tämä voide ei jätä jälkeensä sitten yhtikäs mitään – paitsi ihanan kosteutetun pinnan. UV-filtteri on titaanidioksidin ja karanjaöljyn muodostama cocktail ja juuri tässä piileekin salaisuus, miksi voide ei ole valkoista: karanjaöljyssä on luonnostaan erittäin korkea aurinkosuoja. Tämä voide on ykkössuositukseni kasvoille (jollei Juice Beautyn CC voidetta lasketa!), joten se on loistovalinta myös miehille tai niille, jotka eivät halua käyttää kasvoillaan aurinkosuojan sisältävää meikkipohjaa.

Biosolis Aurinkosuojaöljy SPF 20: Mariko on käyttänyt reissumme alusta saakka Biosoliksen karanjaöljyä, mutta minä otin putelin käyttöön vasta saatuani jo hyvän pohjan rusketukselle. Merelle tai valkoiselle hiekalle en välttämättä tällä uskaltautuisi moneksi tunniksi, mutta Ubudin auringossa suoja on täysin riittävä tällä hetkellä. Öljyn jättämä tuntuma iholle on kolmikon miellyttävin ja se antaa myös iholle kauniin ja lämpöisen sävyn (valkoisten vaatteiden kanssa tätä ei kannata yhdistää). Mariko kokeili öljyä kasvoille, mutta se sai hänen silmänsä ärtymään, joten herkkäihoisten ja -silmäisten kannattaa suosia kasvoillaan Melt-In Creamia. Allekirjoittanut on huidellut reissussa ilman hattua ja kuinka ollakaan päänahkani pääsi kärähtämään jakauksen kohdalta muutama päivä sitten. Karanjaöljy pääseekin testiin myös päänahan suojana, sillä aurinkovoidetta ei tee mieli tähän kuontaloon sotkea. Kunpa vain karanjaöljyynkin saisi vielä kookoksen tuoksun, niin se olisi aivan täydellinen!

Paljastakaa kommenttiboksissa omat suosikkinne luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista, sillä tämä aihe on niin tärkeä, ettei siitä voi puhua liikaa! Gilin saarilla oli todella surullista katsoa, miten jokaisessa kioskissa myytiin vain synteettisiä voiteita, enkä bongannut keneltäkään turistilta ainuttakaan luonnollista voidetta. Valistusta siis tarvitaan ja mielestäni kaikista tehokkainta on suositella pomminvarmasti toimivat tuotteet!

sunscreen

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko, paitsi kuva minusta Mariko Pajalahti

Avainsanat: , , , ,

Beauty

36 kommenttia artikkeliin “Balin aurinkovoiteet TOP 3”

 1. Julia

  Oma suosikkini on tänä kesänä ollut Biosoliksen spf 50 spray kasvoille ja vartalolle . On pitänyt ihon suojassa haastavissa meri- ja festivaali olosuhteissa. Se tuoksuu myös hyvälle, mikä on houkutellut ystäviäkin kokeilemaan tuotetta ja hankkimaan sitä itselleenkin. Joka kesä jaksan ihmetellä miten ihmiset eivät katso Suomessa tarpeelliseksi käyttää aurinkosuojaa ollenkaan. ”Ei se täällä niin kuumasti paista ” on yllättävän usein kuultu kommentti. Toiset huikean hyvät perustelut ovat ”En mä koskaan pala” ja ”Sitten en rusketu”

 2. piu

  Itselläni käytössä Reuman P20 suojakertoimella 30 tai 50. Palan herkästi, en uskalla käyttää mitään muuta. Tämä on paras, imeytyy hyvin, todella suojaa, kestää uimisen. Se onko se luonnonkosmetiikkaa en ole pystynyt selvittämään.

 3. Saija

  Mulla käytössä tuo sama Algamariksen SPF 30 mikä sullakin esittelyssä. Se on huipputuote, helppo levittää ja tuoksu aivan huumaava!!!suihkutan sitä joka aamu vartalolle ja joskus kasvoillekin ja pukeudun, lisään sitä tarvittaessa. En ole enää vanhemmiten mikään auringossa makoilija vaan olen aika varovainen ja tänä vuonna mulla ei ole rusketus rajojakaan, olen tietoisesti hankkinut vaan kevyen päivetyksen. Viime vuosi oli todella rankka perheelleni, kun mies sairastui rajuun syöpään…no onneksi selvisi siitä, mutta viime kesästä en muista mitään, satoiko vai paistoi, istuin vaan mieheni rinnalla sytostaatti hoidoissa.sairaus opetti paljon, ja se yksi ainoa syy siihen miksi halusin muuttaa perheeni elämäntavat terveellisemmiksi, syömme puhtaita elintarvikkeita ja käytämme luonnon kosmetiikkaa. En usko että kemikaalimoskat on hyväksi kenellekkään, enkä usko siihenkään että mies sairastui aikasempien elämätapojemme vuoksi, mutta uskon siihen että jokainen voi omilla elintavoillaan yrittää vaikuttaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin ja edesauttaa luonnon ja merten puhtaana pysymistä sekä kalojen ja eläinten hyvinvointia. Olen lukenut ja oppinut paljon tämän kevään aikana kosmetiikasta ja en todellakaan enää koskaan osta mitään synteettistä moskaa itseni enkä perheeni iholle.kiitos Katja myös upeasta kirjastasi, sain vihdoin Ruohonjuuren tilauksen ja lueskelen kirjaasi parhaillaan. Sain tänään myös naturellen tilauksen ja oivoioi kun hehkuttelenkin mitä ihanaa se sisälsikään, tilasin Tatan matkapakkauksen missä pieninä purnukoita ja puteleina kaikki Tatan ihanuudet!!!maksoikin se mielestäni paljon (69€, 6kpl pieniä purnukoita) mutta sen väärti että saan tutustua Tatan upeisiin tuotteisiin kätevästi.en malttais odottaa et pääsen öljyputsaria kasvonaamiota testaamaan. Aurinkoa ja turvallista ruskettumista sinulle ja Marikolle.
  Ja kiitos tästä aivan ihanasta blogistasi lueskelen näitä joka päivä ja olen oppinut paljon paremmasta ihon hoidosta ja hyvinvoinnista ja nautin nykyisin täysillä joka hetkestä!

  • Miila

   Omat ykkössuosikit ovat Acorellen spray ja karanjaöljy, molemmissa suojakerroin 30. Myös EkoPharman aurinkovoide ja etenkin suojaava päivävoide toimivat mukavasti, mutta suojakerroin on vain 15, eli ei riitä kaikille ihoille kaikissa olosuhteissa.

  • Ihanaa, että luonnonkosmetiikan maailma on auennut sinullekin ja että kirjanikin on löytänyt tiensä luoksesi 🙂 Todella kurjaa, että miehelläsi on ollut syöpä. Onneksi olette selvinneet koettelemuksesta <3 Kaunista kesää ja kaikkea hyvää perheellesi!

  • Saija

   Kiitos! rakastan kyllä aurinkoa ja auringossa oleilua, toivottavasti sen lämpöä ja valoa riittäisi pitkälle syksyyn!

 4. Maiju

  Olin juuri kumppanini kanssa kaksi viikkoa Toscanan paahtavassa helteessä, jossa meillä oli käytössä Algamariksen spray SPF 50. Ollaan molemmat sen verran vaaleita ettei haluttu ottaa mitään riskejä vaan ostettiin suosiolla korkean kertoimen voide. Ja kylläpä olikin hyvä ja miellyttävä käyttää, ei päästy palamaan ollenkaan mutta vähän päivetystäkin tuli. Nyt reissusta palattua ostettiin samaa sprayta SPF 30, jos tässä vaikka pääsisi vielä auringosta nauttimaan Suomessakin 🙂 En voi enää kuvitellakaan ostavani synteettisiä aurinkorasvoja, hyihyi.

 5. Anne

  Hei,
  muistan lukeneeni,ettei titaanioksidia sisältävää tuotetta pitäisi käyttää spray-muodossa, mutta en muista miksi. Onko tämä tullut kenellekään vastaan?

  • Algamariksen spray on nestemäisessä muodossa, se tulee nesteenä myös ulos suihkutettaessa, ei sumuna, siis eri tavalla, kuin esim. aerosolipullosta, johon ilmeisesti viittaat.

 6. Ulpu

  Mä tuolla jo aiemmin komppasin sua Algamariksen osalta, tuo SPF 30 on huippu. Aika vähällä käytöllä se on mulla kyllä ollut, koska Suomen kesä enkä ole mikään auringonpalvoja. Lapsille mulla on se Algamariksen lasten suojavoide, hyvä on sekin. Jospa tässä päästään syksyllä reissuun niin pääsee nämäkin sitten mulla tositoimiin.

  • Ulpu

   Piti vielä mainita EkoPharman suojaava päivävoide SPF 15, jonka sain koulutuksesta. En ehkä olisi tullut ostaneeksi tätä, mutta on kyllä mukavan tuntuinen voide. Kivan mieto tuoksu ja levittyykin ihan ok. Rannalle mennessä tai muuten auringossa enemmän oleillessa laittaisin kyllä korkeamman suojakertoimen.

 7. Sanna

  Mun kasvoille on toiminut Suomessa hyvin Sukin bb-voide, jossa on spf 15. En ole tarvinnut sen suurempaa suojakerrointa ja tämän koostumus on miellyttävä, kuin missä tahansa hyvässä bb-voiteessa. Aloitin käyttämään tätä jo keväällä ja viimevuosina tutuksi tulleet maksaläiskät eivät ole ainakaan vielä ilmaantuneet, ja olen saanut kasvoilleni kivan päivetyksen.

  Vartalolleni olen käyttänyt Biosoliksen spf 30 varustettua lotionia. Se on ollut mielestäni ok.

  • Mari T

   Ensimmäinen tuttavuus luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista on tänä keväänä hommattu Biosoliksen 50 suojakertoimella oleva kids sun milk. Ehkä 30 olisi riittänyt, mutta palan niin herkästi, että tässä tapauksessa parempi liikaa kuin liian vähän. Ensimmäisellä kerrralla laitoin tuotetta varmaan vähän liikaa, silloin olkapäät ja käsivarret jäi valkoiseksi, illalla oli myös vaikeuksia saada mönjä pois iholta, ei lähtenyt lämpimällä vesihuuhtelulla, ei lähtenyt lämpimällä vedellä ja saippualla, ei myöskään saippuoidulla pesulapulla. Lopulta hoksasin kokeilla kasvojen puhdistukseen käyttämääni itse sekoitettua öljycocktailia ja se tehosi. Toinen käyttökerta oli jo parempi kokemus, laitoin rasvaa maltillisemmin, joten se varmaan levittyi ihollekin tasaisemmin, eikä lopputulos ollut niin valkoisena hohtava. Luonnonkosmetiikan aurinkorasva on alkuvaikeuksista huolimatta tullut jäädäkseen kaappiini, enkä aio enää synteettisiä vastaavia hankkia. Algamariksin spray olisi mielenkiintoista kokeilla, mutta kun se kookos…UYFFF.

 8. Jossy

  Juurikin toi Algamariksen spray ollut käytössä (sen vähän mitä käytän) ja täytyy sanoa, että jos vaan säilyy tällaisena kuin on, niin ikinä enää ei tarvii mitään muuta ajatellakaan.

  Testattu myös alkukesästä porottavassa etelän auringossa ja säilyin lapsieni kanssa ilman yhden yhtä auringonpolttamaa – mikä on uskomatonta, sillä lapset lääräsivät vedessä koko ajan ja muutenkin ovat herkempiä palamaan. Todellinen löytö ja oon onnellinen, että ton bongasin keväällä.

  Mulla on myös se voide, jossa lukee, että käy myös kasvoille – mikä ero noissa käytännössä on – miksi pitäisi olla erillinen tuote kasvoille?

  • Mielestäni useita vartalolle tarkoitettuja aurinkovoiteita voi käyttää myös kasvoille, kuten tuota Algamariksen ohutta sprayta. Kasvoille tarkoitetuissa on yleensä anti-age aineita ja koostumus voi olla kevyempi.

 9. Riikka

  Hain juuri postista Biosoliksen melt-in:in testiin Etelä-Ranskan reissua varten, toivottavasti hoitaa hommansa. Ja huomenna haen kirjastosta Aidosti kauniin pitkän odotuksen jälkeen tutustuttavaksi.

 10. tiina

  Kysyit suosikkeja, mutta pakko kommentoida spf päivävoide asiaa. Ostin suojakertoimelliset päivävoiteet -postauksesi perusteella Juice Beautyn SPF 30 Oil-Free Moisturizer voiteen. Omassa käytössä en ole oikein tykännyt. Voiteen levittämisen jälkeen naama kiiltää todella paljon ja tuntuu siltä, kuin naamalla olisi maski. Odotin, että ero kropalle tarkoitettuihin aurinkosuojiin olisi ollut huomattava, mutta omilla kasvoillani tämä voide ei ihan hirveästi eroa Acorellen aurinkosuojasspraysta (vaikka Juice Beautyn voide onkin öljytön). Käytän mineraalimeikkejä ja voide on kabukin kanssa meikkiä levittäessä hankala. Ilman jauhemaista primeria olisin varmaan jättänyt voiteen käyttämättä.

  En tosin tiedä, jos vaikka kaikki spf päivävoiteet ovat tällaisia, kun tämä oli ensimmäinen spf päivävoide ostokseni.

  • Yleensä suojakertoimelliset voiteet ovat vähän tanakampia koostumukseltaan, joka johtuu aurinkosuoja-aineesta. Mineraalipohja toimii myös fysikaalisena suojana, jos tuote sisältää titaanidioksidia tai sinkkioksidia.

 11. Mari Vee

  Kypriksen 30 suoja kasvoille on paras IKINÄ kokeilemani aurinkotuote kasvoille. Imeytyy nopeasti, ei jätä valkoiseksi eikä jätä liian kiiltävää pintaa kuten joillain luonnonkosmetiikan kasvoille tarkoitetuilla tuotteilla on tapana (joko siis yleensä kiiltävät eikä meikki pysy siistinä tai sitten eivät imeydy hyvin tai jättävät valkoiseksi tai muuten vaan ns ” lähmäiseksi”). Makuasioita toki mutta omalle helposti kiiltevälle ja tukkeutuvalle Kypris on paras. Saa siistin kaupunkimeikin levitettyä kauniisti.
  JB:n CC voide olisi muuten ihana mutta näppykohtiin on liki mahdotonta saada peitepuikkoa/ainetta pysymään, koska CC voide jättää niin liukkaan pinnan.

 12. sini

  Tuo Biosoliksen spf 30 oli juuri mukana reissussa Portugalissa. Olihan se mukavan valkaisematon mutta kyllä se melkoisen rasvainen on. Kasvoille en voi ajatellakaan ja kehollakin vielä tahmainen tunnin kuluttua (:! Olin pettynyt. Kokeilen nyt tuota Algamarista mutta toistaiseksi en ole pitänyt vielä sinun ”suosikeistasi”. Juice Beautyn Green Applekin jää käyttämättä. Mielestäni kasvoille paras on ollut BTB13-sarjan päivävoide SPF15 + mineraalipuuteri SPF25. Ainut kombo mikä toimii myös kuumassa kuten esim. Balilla. Konsistenssi aika sama kuin Ekopharmassa- valmistajahan on sama… Keholla Karanjansiemenöljy toimii kyllä kivasti ja imeytyy paremmin. Kyllä tämä on luonnonkosmetiikan vaikein rasti jos minulta kysytään…Onneksi on vaatteet keksitty ja lierihatut! Nauttikaahan Balista- itsekin palailen sinne taas joulukuussa!

 13. Hei,
  löysin blogisi noin viikkoa sitten ja olen aivan myyty. Itse olen haaveillut matkasta Balille ja nyt kun näen ihania kuvia matkastanne, en voi muuta sanoa kuin, että pakko päästä!! Vinkkisi ovat myös ihania, ihastuin niin juttuusi naamioista, joten oli pakko tilata kokeeksi itselle niitä myös. Ihania hetkiä lisää teille sinne Balille!!

  Saana

 14. iida

  Moi!

  Osaisitko suositella jotain cc/bb voidetta suojakertoimella, joka hengittäisi läpi, juurikin esimerkiksi Balin ilmastossa tai muussa trooppisessa ilmastossa? Minulla on hormonaalinen akne/kystinen akne keskittynyt suun alueen ympärille ja kaulaan sekä poskiin, joka juurikin räjähti käsiin viime reissullani Balille ja edelleenkin 4kk jälkeen ei mitään paranetumisen merkkejä-vaikka aloitin pakon sanelemana e-pillerit ja nyt vaihdoin vielä voimakkaisimpiin. Olen käyttänyt IT cosmetics CC-creamia +50 ja se peittää hyvin, mutta olen alkanut epäillä, että onko se yksi syy miksi mitään parantumista ei ala tapahtua..

  Iroisie Soin Parfait BB-voide näyttäisi aika hyvälle, mutta putilo on niin pieni, että tällä käytöllä se olisi tyhjä viikossa. Mietin myös, pitääkö ihonhoito rutiinit poiketa tropiikissa jotenkin perus Suomen puhdistuksesta/tuotteista?

  Kiitos!

 15. iida

  Hei!

  Osaisitko suositella BB/CC voidetta Balille /saman tyyppiseen ilmastoon- hormonaaliseen akneen? Olen pitänyt kasvoistani ihoni jo vuosia suht ok näköisenä ruokavaliolla ja vegaanisilla tuotteilla, kunnes viime Balin reissu lokakuussa räjäytti kasvoni sellaisiksi että koskaan ei ole ollut. Kasvot on täynnä kystia ja veripalloja leuan alueella. ja suoraan sanottuna en ole käynyt missän neljään kuukauteen, koska ihoni on järkyttävä ja sitä ei saa peittoon millään. Käytin kesän ja Balin matkan IT cosmetics cc voidetta +50- voide on vedenkestävä ja peitti oikein hyvin huonon ihoni- paitsi nyt se juuri ja juuri peittää mitään. Aloin miettimään voisiko se olla yksi syy, että ihossani ei ole mitään parantumisen merkkejä. Jouduin paniikiissa aloittamaan e-pillerit joista ei ole ollut mitään hyötyä, joten vaihdoin vielä voimakkaampaa, joka viimeksi niitä syödessäni paransi ihoni.

  Joten olisiko mitään vinkkejä peittävään bb voiteeseen suojakertoimella, oka antaa ihon hengittää tropiikin hikoilussa:D

  Kiitos!

  • Juice Beautyn Stem Cellular CC-voide on hyvä, suojakerroin 30, mutta se ei peitä. Laittaisin sen päälle mineraalimeikkivoiteen Hynt Beautylta, joka ei taatusti tuki ihoa ja sen sisältämä sinkkioksidi voi jopa vähän auttaa akneen, lisäksi sekin heijastaa auringonsäteitä pois iholta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>