Beauty

Spritz and go

Beauty | 11.5.2015 | Katja Kokko

DSC_0176

Harvoin kuulee mitään toivetta ihonhoitoon liittyen yhtä usein, kuin selviytymistä mahdollisimman pienellä purnukkamäärällä. Mutkat suoriksi ihonhoitostrategia korreloi kuitenkin täydellisesti myös hoitotulosten kanssa.

Jollei sitten satu olemaan semmoinen neropatti kuin Isabelle Carron – nainen Ranskan kuumimman luonnonkosmetiikkamerkin, Absolutionin takaa.

Jos kosmetiikkainnovaatioista jaettaisiin Nobel-palkintoja, ehdottaisin saajaksi Isabellea.

DSC_0145

Naisen viimeisin keksintö on Le Brume Systémique kasvovesi*, joka on ehtinyt olla markkinoilla vasta muutaman viikon. Isabelle tekee kaiken omalla, hieman rebelillä ja omalaatuisella tavallaan, joten kiinnostukseni uutta kasvovettä kohtaan oli valtava. En kuitenkaan osannut odottaa mitään tämmöistä – yllätys oli lievästi sanottuna positiivinen.

Le Brume Systémique* on monivaikutteinen kasvovesi, joka sopii kaikille ihotyypeille ja kuten muutkin Absolutionin tuotteet, on tämäkin unisex, joten miespuoliset lukijani, höristäkäähän korvianne, nyt tulee vinkki, joka tekee teistä kaikista entistäkin karismaattisempia kesäkolleja!

DSC_0172

Kasvosuihke jo pelkästään näyttää mielenkiintoiselta: siinä on kaksi faasia eli ”osaa”, joista alempi on läpinäkyvää ja ylempi vihreää. Pulloa ravistetaan ja suihke spruitataan puhdistetuille kasvoille, levitetään ja sitten vaan menoksi. Ai mitä, eikö seerumeita, öljyjä ja voiteita muka tarvita?

No, tämä riippuu tietenkin ihotyypistä, vuodenajasta sekä omista ihonhoitomieltymyksistä. Jos minulta kysytään, seerumia ja öljyä ei voi skipata koskaan, mutta, mikäli tekisin poikkeuksen, onnistuisi se tällä tuotteella. Isabelle on nimittäin keksinyt sekoittaa tähän kasvoveteen periaatteessa kolme tuotetta yhteen: kasvoveden, seerumin ja öljyn. (Huomautettakoon kuitenkin, että tuote ON kasvovesi, eli toimii kuten normaali kasvovesi ja näin olen sitä itsekin käyttänyt, eli levittänyt sen päälle, seerumin, öljyn ja kosteusvoiteen.)

DSC_0156

Kun suihkeen on levittänyt kasvoille, iho tuntuu siltä, kuin siihen olisi jo levittänyt nämä kolme tuotetta. Ja siis periaatteessa onkin, sillä kasvovesi sisältää kasviöljyjä: auringonkukka-, manteli-, ruusunmarja-, iltahelokki- ja vehnänalkioöljyjä, jotka ravitsevat, pehmittävät ja siloittavat ihoa.

Seerumin ja kasvoveden yhdistelmän luovat puolestaan suihkeen lukuisat kukkais- ja kasvivedet sekä kasviuutteet. Keto-orvokkiuute rauhoittaa ihoa ja on tunnettu raaka-aine esimerkiksi aknen ja ärtyneen, ihottumaisen ihon hoidossa. Appelsiininkukkavesi kosteuttaa, hamamelivesi tasapainottaa talineritystä, supistaa huokosia ja rauhoittaa, lehmuksenkukkavesi rauhoittaa ja kirkastaa ihoa ja kurjenpolvivesi säätelee talintuotantoa sekä parantaa ihon elastisuutta. Tujaus merisuolaa tuo kasvovedelle puhdistavan, mutta samalla kosteuttavan vaikutuksen ja bisabolol sekä santelipuun eteeriset öljyt rauhoittavat tulehduksia sekä ihoärsytyksiä. Sodium PCA on iholle kosteutta sitova humektantti. Suihkeen vihreä väri tulee klorofyllistä.

DSC_0151

Absolutionille tuttuun tapaan tuote ei sisällä hajusteita, joten raaka-aineet tuoksuvat suihkeessa täysin vapaasti. Viherpöpelikön odööri jakaa taatusti mielipiteitä – itsehän pidän kaikista mahdollisista oudoistakin tuoksuista. Uskon, että ainakin monet miehet ainakin pitävät tästä.

Le Brume Systémique* on täydellinen spritz and go -tuote ja vaikka itse olenkin säntillinen ihonhoitorutiineissani, voin hyvin kuvitella kunnon helteillä käyttäväni vain tätä suojakertoimellisen päivävoiteen tai meikkipohjan alla ja kun ensi talvena (toivottavasti) suuntaan Aasiaan lämpöön, hoitaa tämä tuote takuulla kasvoveden, seerumin, öljyn ja voiteen virkaa.

Suihketta saa ainakin Joliesta*, Naturellesta* sekä Biodellystä*.

Joko olette ehtineet testata tämän kesäkassin must have -tuotteen?

DSC_0179

*Affiliate-linkki

Tuote saatu testiin maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

14 kommenttia artikkeliin “Spritz and go”

 1. Mari Vee

  Tätä postausta jo odottelinkin. Ja kun Amala postauksessa kerroin kasvoveden olevan nykyisin yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteista, niin tämä kasvovesi kiehtoo yhtä paljon kuin Amalan kasvovesi. Tämä varmaan sopii myös oikukkaalle iholle. Mayn kasvovedestä en luovu varmaan ikinä, mutta vaihtelun vuoksi on kiva vaihdella vaikka ihon kunnon mukaan tuotteita toviksi tai sitten vaikka ihan fiiliksenkin mukaan jos (ja toivottavasti kun) iho joskus meikäläiselläkin tasaantuu.

  Voiko tätä Abson kasvovettä kuitenkin käyttää siten, että sen päälle laittaa vaikka seerumin ja sitten meikin ja yöksi vielä öljyn ja seerumin?

  • Siis tämä toimii ihan samalla tavalla, kuin normaali kasvovesi, mutta halutessaan tällä voi vetää mutkat suoriksi. Itse olen laittanut tämän päälle normaalisti seerumin, öljyn ja kosteusvoiteen 🙂

 2. Ulpu

  Ai vitsi, tämä olisi kiva kesätuote ja muutenkin helppo. Jos riittäisikin yksinään niin olisi aika superia – kun ei ole mahdollista ostaa monia tuotteita varsinkaan luonnonkosmetiikan luksussarjoista. Mä oon funtsinut tilaavani JB:n kasvoveden, mutta olisikoham tämä sittenkin fiksumpi ostos… Mutta niinkuin aina, tuoksu mietityttää…

 3. Heh, nyt alkoi harmittaa, että ehdin juuri ostaa uuden kasvovesiputelin ennen tämän ilmestymistä! No, seuraava purtilo lienee ehdottomasti tämä, sen verran alkoi kuvauksen perusteella kiinnostaa! Oma kuiva ja herkkä ihoni tuskin pärjää ilman voidetta ja öljyä, mutta ehkä tämä voisi lisänä toimia erittäin hyvin. Joten lisään testilistalleni!

 4. Mari Vee

  Kiitos vastauksesta. Tämä menee ehdottomasti hankintalistalle. Olen niin hullaantunut varsinkin näihin suihkutettaviin kasvovesiin nykyisin kun huomasin kuinka tehokkaista ne voivat olla. Jos tuoksu on Absolle ominainen tuoksu niin pidän siitä paljon. Olen muutenkin avoin kaikkien luonnonkosmetiikan tuoksujen kanssa ja yrttisetkin tuoksut ovat aivan ihania.

  Olen muuten äitisi tavoin lappihullu ja haaveena on joskus muuttaa pohjoiseen. Olen helsinkiläinen, mutta aina kun menemme pohjoiseen ja erityisesti tuntureille niin tulee sellainen olo kun olisi palannut kotiin. Olen niin kade (siis hyvällä lailla) kun äitisi osaa tehdä korut löytämistään kivistä. En voisi parempaa korua itselleni kuvitella kuin pohjoisen kivestä tehty koru.

 5. Taas yksi kasvovesi testilistalleni! Osaisitko Katja lonkalta sanoa mikä sinusta on kaikista kokeilemistasi kasvovesistä se kosteuttavin? Kärsin itse pintakuivasta couperosaihosta, joka tuntuu janoavan koko ajan lisää kosteutta. Monenmoista luonnonkosmetiikan kasvovettä onkin tullut jo testattua ja osa myös hyväksi havaittuja, mutta olisin vielä kiinnostunut kuulemaan oman mielipiteesi inci-guruna ja kasvoveden puolestapuhujana 🙂

 6. Anna

  Vaikuttaa ihanalta kesätuotteelta 🙂 Tosin kun jo valmiiksi varoittelet tuoksun jakavan mielipiteet, niin mä olen taatusti niitä, joiden nenä ei tuoksusta piittaa. Olen kyllä petrannut paljon näissä tuoksuasioissa, ja oppinut tykkäämään ja sietämään tuoksuja aiempaa paremmin. Seuraavalla Jolien vierailulla loppukuusta käyn varmasti nuuhkimassa tätä. Tämän tuotteen konsepti on itselleni periaatteessa tuttu, koska oikein kiireisinä aamuina/iltoina saatan sekoittaa kädessä 1-2 suihkausta kasvovettä (Mayn Jasmine Garden tai Kahinan kirkastava suihke), 1-2 pumppausta seerumia (NYR:n Wild Rose Elixir tai Kahinan kirkastava) ja muutaman tipan öljyä. Tämä seos humahtaa ihoon salamannopeasti jos pitää vaikka tehdä meikki nopeasti tai lapset huutavat lukemaan iltasatua, eikä ole aikaa hieroa monia tuotteita erikseen naamaan 🙂

  Mayn ja Kahinan suihkeet ovat minusta todella ihania, ja nyt myös Amalasta innostuneena olisi kiva päästä testaamaan Rejuvenating Toneria tai Brightening Toning Essenceä (harmi vain kun Content Beauty ei myy jälkimmäistä). Kasvovedet ovat kyllä niin ihania tuotteita!

  • Juu se voi olla, että et innostu tästä tuoksusta 🙂 Omia suosikkejani kyllä tuoksujen (ja vaikutustenkin) perusteella ovat Tatan, Mayn ja Amalan suihkeet sekä nyt tämä Absolutionin uusin!

 7. Pia

  Minulla käytössä Tatan IHANA kosteuttava kasvovesi. Ihonhoitorutiini ovat ennen olleet, että iltaisin puhdistus ja kasvovesi (+ seerumi, öljy ja voide) ja aamuisin puhdistus pelkällä kasvovedellä (seerumi + voide). Nyt olen ollut vähän hukassa Tatan tuotteiden kanssa, mitenkä se aamupuhdistus? Ennen tein sen siis pyyhkimällä kasvovedellä kostutetulla vanulapulla. Tatan kasvoveden olen vain suihkinut kasvoille ja seerumit ja voiteet päälle. Olen ajatellut että puhdistus (Tatan uudistava puhdistusvoide) on liikaa jos teen sen aamuisinkin, ihoni kun on kuiva ja viisikymppinen 😉 Seuraavaksi ostoslistalla on May ihanaiset tuotteet….mitenkä niiden puhdistus pitäisi mennä? Sopiiko Mayn tuotteet myös vanhenevalle iholle, vähän epävarmuutta sen suhteen?

  Tämä Absolutionin uusin kuulostaa taivaalliselta….uinnin ja saunan jälkeen kesäisin, kunnes ehtii kotiin kaikkien ihanien purnukoiden ääreen.

  • Aamuisin iho kannattaa pyyhkiä kasvovedellä. Itse teen niin, että suihkutan kasvovettä pumpuliin, pyyhin sillä kasvot ja sen jälkeen suihkutan 1-2 suihkausta kasvovettä vielä kasvoille. Mayn tuotteet sopivat loistavasti ikääntyvälle iholle 🙂 Tosin suosittelen kyllä kokeilemaan Tatan kollageeniseerumi + kosteusvoide-komboa 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>