Beauty

2x meikkilook (koti)tälläytyjälle

Beauty | 13.12.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, postaus sisältää alekoodin

Näyttävään meikkiin ei tarvita juhlia, illallisia tai cocktail-tilaisuuksia. Laittautua voi vain omaksi ilokseen.

Ystäväni kommentoi Instagramissa erästä meikkilookiani, että ihana seurata muita, jotka jaksaa panostaa, kun nykyään tuntuu niin kaukaiselta meikata ja pukeutua.

Minulle ihonhoito, meikkaaminen ja pukeutuminen ovat elämän suola. Minä olen todellakin se tyyppi, joka tälläytyy kotona vain huvin vuoksi, vaikka ei koko päivänä lähtisi ihmisten ilmoille postilaatikkoa pidemmälle. En ole pieruverkkarityyppi (heissäkään ei ole mitään vikaa) ja minulle tämä aika ei ole tuonut työntekoon mitään muutosta, koska teen töitä muutenkin kotona. Mutta kun menen töihin (siis työpöytäni ääreen), minulla on työvaatteet ja työlook. Sillä tavalla olen jotenkin oikeassa työmoodissa. Vapaapäivänäkin meikkaan ja olen oikeastaan ilman meikkiä vain kesällä ja lomareissuilla.

Viime aikoina olen inspiroitunut kokeilemaan normaalista ruskean ja beigen sävyisestä meikistäni poiketen myös värikkäämpiä meikkejä. Sitä paitsi nyt niihin onkin mitä mainioin tilaisuus, kun ihmisten ilmoilla ei voi hirveästi juhlia, niin voi kokeilla myös kaikkea sellaista, missä ei tunne oloaan kovin kotoisaksi.

Minussa on siis todellakin on monta puolta. Se puoli, joka joogaa, meditoi, gua shaa, rymyää mutanaamaisena hevosten kanssa ja rakastaa luontoa. Sekä se puoli, joka rakastaa tyylejä ja meikkejä. Onneksi voi olla sitä kaikkea, mitä ikinä huvittaa, eikä tarvitse valita.

Koska tämä on vuoden viimeinen blogiyhteistyöni sekä viimeinen yhteistyö blogissa pitkään aikaan (noh, tammikuun alussa tulee vielä yksi, joka siirtyi sinne joulukuulta), päätin sen kunniaksi tälläytyä oikein kunnolla. Toimikoot nämä meikit inspiraatiota etätöihin, etäpikkujouluihin, etäuudenvuoden juhliin, er(t)äjormailuun tai sohvaperunointiin.

Molemmissa lookeissa on sama meikkipohja, mutta poskipunat, luomivärit ja huulikiillot ovat erit. Lily Lolon tuotteista täytyy sanoa, että luomiväreistä on tullut kovaa vauhtia lemppareitani ja varsinkin jauhemaiset metallinhohtoiset mineraaliluomivärit ovat todella upeita ja toimivat näyttävämpien lookien loihtimiseen. Pigmenttien määrä on loistava, väriä tulee kunnolla ja häivyttämisen saakin tehdä huolella. Tässä olisikin ehkä tutorialin paikka, miten näin vahvan luomivärin saa häivytettyä siististi ja tasaisesti.

Lisäksi rakastan Lily Lolon poskipuna-varjostus-korostus paletteja sekä huulikiiltoja. Molemmista löytyy todella herkulliset värit ja huulikiiltojen koostumus on niin kosteuttava, että se ajaa vaikka huulirasvan asemaa.

Lookeissa käyttämäni meikkipohja on sarjan BB-voide, joka on tasoittava ja jättää luonnollisen mattapinnan iholle. Voide ei peitä, vaan tasoittaa kevyesti ihon epätasaisuuksia.

Meikkipohja

BB Cream sävy Light – levitin voiteen sormin
Flawless Matte Finishing Powder

Kulmakarvat ja ripset

Eyebrow Duo sävy Medium – sekoitin paletin voidemaisesta tuotteesta ja kulmakarvaväristä vahamaisen kulmakarvavärin, jonka levitin siveltimellä. Vahaa voi myös käyttää kulmakarvojen muotoiluun kierreharjasiveltimen avulla.
Big Lash Mascara

Poskipuna & korostus

Cheekduo sävy Coralista – tämän paletin hehkupuuteri molempien lookien korostuksiin poskiluulle, kulmaluulle ja nenän varteen, paletin poskipuna turkoosissa lookissa
Mineral Blush sävy Ooh La La – vihreässä lookissa

Huulet

Huulipuna sävy Birthday Suit – tähän sopisi tosi hyvin myös rajaus, mutta näissä lookeissa tein huulimeikin ilman rajausta
Huulikiilto sävy Peachy Keen – turkoosissa lookissa
Huulikiilto sävy English Rose – vihreässä lookissa

Turkoosin lookin luomivärit

Taputtelin turkoosin luomivärin ensin tasaisesti paikoilleen ja nostin sen luomivaon yläpuolelle. Tämän jälkeen häivytin reunan pehmeäksi pullealla häivytyssiveltimellä välillä sivellintä paperiin pyyhkien. Häivytyksessä pitää olla kärsivällinen ja reunaa pitää pehmentää niin kauan, kunnes se on halutun pehmeä. Seuraa luomivaon muotoa – tai haluamaasi luomivärin muotoa – häivytyssiveltimellä, jotta väri ei leviä alueille, mihin et sitä halua.

Mineral Eye Shadow sävy Pixie Sparkle – varjostus yläluomella ja alaripsien tyvessä
Cocktail Hour mineraaliluomivärisetin sävy Bucks Fizz – silmän sisänurkassa. Tähän sopii mikä tahansa muukin vaalea väri.
Eye Pencil sävy Black – otin tästä väriä viistoon siveltimeen ja tummensin sillä alaluomen ulkonurkan sekä tein yläluomelle pehmeän rajauksen tuuheuttaakseni ripsiä.

Vihreän lookin luomivärit

Tämän lookin inspiraation sain keneltäpä muultakaan kuin Katie Jane Hughesilta, joka on ehtymätön meikki-inspiraation lähde – ja ehkä myös syy siihen, miksi kotoillessa intoutuu välillä kokeilemaan normaalia villimpiä värejä. Tunnustaudun virallisesti Katie Jane -faniksi!

Aloitin tämän lookin sisänurkkaan tulevasta vaaleanvihreästä luomiväristä, joka on niin herkku, että seuraavaksi aion tehdä jonkun lookin pelkästään tällä värillä. Tämän jälkeen taputtelin khakin vihreän värin varjostuksiin yläluomelle. Nostin molemmat värit luomivaon yläpuolelle ja sitten taas häivytettiin.

Alaluomelle käytin puolestaan viininpunaista luomiväriä. Rajauksia en tehnyt tähän lookiin lainkaan.

Mineral Eye Shadow sävy Green Opal – silmän sisänurkassa
Mineral Eye Shadow sävy Khaki Sparkle – varjostus yläluomella
Cocktail Hour mineraaliluomivärisetin sävy Mulled Wine – alaripsien tyvessä

Toivottavasti sait näistä lookeista uutta inspiraatiota meikkaamiseen! Aina ei tarvita näyttäviä koruja, sillä yhtä hyvin myös meikki voi toimia asusteena.

Kummasta lookista pidät enemmän?

Alekoodi

Koodilla CLEANBEAUTYPIONEER saat 15 % alennuksen kaikista Lily Lolon tuotteista House of Organicin verkkokaupasta 31.3.2021 asti.

Lily Lolon tuotteet löydät myös Prismoista, Ruohonjuuren myymälöistä ja verkkokaupasta sekä Biodellystä.

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , , , ,