Lifestyle

Täydellisen biitsin metsästys

Lifestyle | 13.7.2016 | Katja Kokko

DSC_0019-2

Olimme juuri lomalla lomalta Gilin saarilla (juttua tulossa myöhemmin). En voi edes kuvitella, kuinka zeniksi olisin muuttunut, jos olisimme viettäneet puolitoista kuukautta pienellä saarella turkoosin meren äärellä Ubudin sijasta. Meri on juttuni ja vesi elementtini, siitä ei pääse mihinkään. Koska Ubud ei ole mikään rantakohde, täytyy biitsille lähteä ihan asioikseen. Valkoiset hiekkarannat ovat täällä harvassa, mutta kyllä paratiisirantojakin löytyy, kun tietää mistä etsiä.

pasirputih5

Yksi näistä paratiiseista löytyy puolentoista tunnin ajomatkan päässä Ubudista, Candidasassa. Pienellä biitsillä on vaaleaa hiekkaa, kristallinkirkas turkoosi vesi ja täydellisen lempeät aallot matalassa vedessä kellumiseen. Biitsillä on kolme nimeä: Virgin Beach, Pasir Putih ja White Sand Beach. Rannalla on muutama kotikutoinen ravintola ja aurinkotuoleja, mutta se on säilynyt ihanan rauhallisena ja pieni koko onneksi estää kasvamisen turistirysäksi syrjäisen sijaintinsa lisäksi.

pasirputih4

En koskaan kyllästy turkoosin veden ja valkoisen hiekan muodostamaan väripalettiin. Voisin tuijottaa ja valokuvata sitä loputtomiin, sillä se ei näytä koskaan samanlaiselta. Uskomattomia taideteoksia luonto meille muodostaa. Meri hoitaa ihmistä jokaisella tasolla. Pyyhkii pois stressin hellästi ja lempeästi, antaa etäisyyttä omiin ajatuksiin, uudistaa ja kirkastaa mieltä. Samanlainen vaikutus on metsällä ja luonnolla ylipäätään. Minulle meri on se rakkain.

Toivottavasti te olette saaneet nauttia auringosta, merestä tai järvestä ja suomalaisen luonnon rauhasta!

pasirputih3

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,

Lifestyle

7 kommenttia artikkeliin “Täydellisen biitsin metsästys”

 1. Oi ihanaa kun teet ”tutkimustyötä” parhaista paikoista ja rannoista Balilla 🙂
  Ihana lukea juttuja reissustasi, tuntuu kuin itsekin jo olisi siellä, kiva filistelllä.
  Yksi matkakohteemme on juuri tuo mainitsemasi Candidasa ja kiva tietää missä rannoilla kannattaa käydä.
  Lisää vaan vinkkejä ja ihania kohteita kehiin 🙂

  Olisi kiva muuten tiedä oliko päiväntasaajan ylittämisellä mitään erilaisia vaikutuksia kehoon, vai sopeuduittteko aikaeroon ihan normaalisti?

  Ihanaa ja lämmintä loman jatkoa teille! Täällä koti Suomessa sataa ja paistaa vuorotellen.

  • Oi ihanaa! Candidasa on todella pieni paikka! Siitä on lyhyt matka satamaan, josta lähtee pikaveneet Gilin saarille 🙂

   Mitään erityistä jetlagia yms. ei itselleni tullut. Kroppa on ollut pelkästään pitkästä lennosta ja matkustamisesta jo ennen Balin matkaa todella jumissa 🙂

 2. Saija

  Ihanalta näyttää, merta, valkoista hiekkaa ja aaaah leppoisia merituulia! mun loma ihan kotimaassa on mennyt myös leppoisissa tunnelmissa, välillä käyntiä kaupungilla ja yöelämässä, mutta suurimmaksi osaksi olen viettänyt aikaani mökillä metsän keskellä. Täällä ei ole järvimaisemaa, eikä veden liplatusta vaan pihakeinussa voi kuunnella tuulen suhinaa puissa, lintujen laulantaa, kurkien kirkuntaa läheisellä pellolla ja pöllön huhuntaa iltayöstä. Mun elementtini on ilma ja täällä sitä on. Voi vaan hengitellä ja rauhottua, levätä ja voida hyvin. Täällä luonto tulee syliin, niin lähellä se on! ~ parhautta ja ihanuutta!
  Hyvää lomaa sinulle Katja sinulle, nautitaan auringosta ja lämmöstä, suomessa myös välillä vesisateesta. Turha synkistellä sillounkaan, silloin voi pysyä viltin alla ja lukea hyvää kirjaa. Kaikesta löytyy hyvää kun osaa ajatella niin.

 3. Tiinatuulia

  Metsän ja saariston tytön roolit vääntävät minussa kättä täällä Suomessa, mutta luulenpa että rakastuisin myös näihin ihaniin maisemiin 🙂 Voi mikä tunnelma, Bali kiehtoo aivan suunnattomasti! ❤

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>