2

Seikkailu Cataniassa

Katja Kokko | 2.6.2016

DSC_0034

Terveisiä Sisiliasta! Täällä on herätty ilman herätyskelloja jo kuudelta. Taivas on pilvetön ja hotellihuoneen ikkunasta aukeaa täysin tyyni Välimeri. Joka puolella on niin kaunista, että pyörryttää tai sitten huimaus johtuu pakahduttavasta jasmiininkukkien tuoksusta. Onkohan italialaiset sen vuoksi niin hyväntuulisia ja viehätysvoimaisia, että ovat jatkuvasti jasmiininkukkapöllyssä?

ruusut

Eilen sattui koko reissun ainoa pilvinen päivä – tästä päivästä lähtien lämpötila kohoaa lähemmäs kolmeakymmentä. Kiertelimme aamulla Taorminan keskustassa, jonka jälkeen hyppäsimme spontaanisti Cataniaan menevään bussiin. Catania on Sisilian toiseksi suurin ja hyvin vanha kaupunki, joka näkyy kaupunkikuvassa. Kivoimmat jutut löytyvät vahingossa, tällä seikkailulla se oli kasvitieteellinen puutarha.

puutarha

Saimme myös ensimmäisen päivän kunniaksi kokea italialaisen liikenteen kaikessa värikkyydessään. Seuraavan kerran hyppäämme Catanian bussiin vasta kotimatkalla. Nyt maistuu Taorminan häikäisevän kauniin maisemat, täydellinen joutenolo, aurinko ja sisilialaiset herkut.

catania

Kuvat Katja Kokko

/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  1. Jennie sanoo:

    Sisilia on ollu haavelistalla jo vuosia, Italia muutenkin on joku magneetti. Hauskaa reissua!

  2. Ulpu sanoo:

    Mä haaveilen kans pääseväni joskus Sisiliaan. Ollaan puhuttu, että lähdettäisiin käymään Ennassa, tyttären nimikkokaupungissa. 🙂

    Ihanaa reisssua!