Beauty

Lontoon tuliaiset osa 2

Beauty | 17.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0220

Ryhtyessäni testaamaan uutta ihonhoito- tai meikkisarjaa tai törmätessäni kiinnostavaan sellaiseen, tutkin ensitöikseni sarjan taustat, sen takaa löytyvät ihmiset, tarinan sekä yrityksen noudattamat periaatteet. Mikäli kyyneleet nousevat silmiini taustoja lukiessa, tiedän löytäneeni jotain muutakin, kuin pelkkiä kauniita purnukoita. Laadukas ja aidosti kaunistava kosmetiikka tarkoittaa itselleni paljon muutakin, kuin puhtaita raaka-aineita ja luonnonmukaisuutta. Se tarkoittaa myös eettisyyttä ja syvällistä paneutumista raaka-aineisiin ja niiden tuottajiin – kauniita keinoja kauniiden purnukoiden täyttämiseksi.

Näin kävi, kun törmäsin ensimmäistä kertaa saksalaiseen luksusihonhoitosarja Amalaan pari vuotta sitten, liikutuin kyyneliin. Näihin päiviin saakka olen tyytynyt nauttimaan tämän lumoavan kauniin sarjan tuotteista vain virtuaalisesti, kunnes Lontoon reissulla pääsin vihdoin visiitille luonnonkosmetiikkaparatiisi Content Beautyyn.

Itse myymälästä sanottakoon, että olin kuullut sen olevan hyvin pieni ja kivijalka ei todellakaan tee oikeutta heidän verkkokaupalleen, joka on niin valikoimaltaan kuin ulkoasultaankin kenties maailman paras, tai vähintään top kolmosessa.

DSC_0228

Ostoslistallani oli kaksi merkkiä, joista toinen oli Amala ja toinen eräs kauan testaamistani odottanut huippumeikkivoide, mutta palataan noihin meikkihommiin hieman myöhemmin.

Ostoskassiini päätyi Amalan Blue Lotus Purifying Toner, tosin lahjaksi rakkaalle ystävälleni, ei suinkaan itselleni. Tunnustettakoon, että kokeilin tuota suihkutettavaa euforiavettä kahtena iltana ennen sen käärimistä lahjakassiin ja rakastuin tuotteeseen täysin. Se oli toki ennalta arvattavissa, kun kyseessä oli suihkutettava kasvovesi jumalaisen kauniissa pakkauksessa taivaallisista raaka-aineista valmistettuina.

Pyhä vesi on valmistettu appelsiininkukka-, sinisen lootuksen kukan- ja damaskuksenruusuvedestä. Uutteina ovat valkoinen tee, heinäratamo, paju, gotu kola, inkivääri, vanilja ja tonkapapu. Puhdistavaa, kirkastavaa, kosteuttavaa ja antioksidanttirikasta hennon makealla tuoksulla maustettuna.

DSC_0218

Amala tarkoittaa kolmella kielellä eri asioita: sanskritiksi se tarkoittaa ”most pure”, tiibetiksi ”revered mother” ja espanjaksi ”love her”.

Sarjan perustaja Ute Leube on valmistanut omat kosmetiikkansa jo 70-luvulta lähtien. Intohimosta syntyi lopulta äärimmäisen kaunis, tehokas ja menestynyt ihonhoitosarja, jolla on NaTrue-sertifikaatti ja tuotteet valmistetaan Saksassa, Primaveran tehtaalla.

Ute on omistanut elämäntyönsä luonnosta saataville raaka-aineille, joten hän ymmärtää mitkä tekijät vaikuttavat kasveihin ja niistä valmistettaviin raaka-aineisiin. Sen vuoksi Utelle on äärimmäisen tärkeää tuntea raaka-aineidensa tuottajat varmistuakseen parhaasta mahdollisesta laadusta, puhtaudesta sekä eettisyydestä. Amala maksaa raaka-aineistaan korkeampaa, kiinteää hintaa ja investoi viisi prosenttia tuotostaan takaisin Reilun Kaupan viljelijöiden verkostoonsa.

Tämän perusteella voin todeta Amalan edustavan aitoa kauneutta.

”There is nothing inauthentic about nature, and our intention is to mirror this authenticity in everything we do.”  

– Ute Leube, Amala

DSC_0240

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,