Beauty Guide – Akne

Oman ihotyypin ja sen tarpeiden tunnistaminen on toimivan kauneusrituaalin lähtökohta. Tältä palstalta löydät täsmäoppaita, joissa käsittelen yleisimpiä iho-ongelmia, jaan parhaat vinkkini ja tehokkaimmat tuotesuositukset.


Akne
Healthy aging
Atopia
Perioraalidermatiitti
Pigmenttihäiriöt
Rosacea

Akne

Akne on hyvin yleinen iho-ongelma, jonka pohjalla voi olla mikä tahansa ihotyyppi. Aknen taustalta voi löytyä hormonitoimintaan liittyvä epätasapainotila, suoliston huono kunto ja häiriöitä maksassa. Hoidon tulee ehdottomasti olla kokonaisvaltaista eikä pelkkä ulkoinen hoito riitä parantamaan oireiden aiheuttajaa. Aknen ulkoisessa hoidossa on hyvin tärkeää olla tukena pätevä kosmetologi sen lisäksi, että itse sitoutuu hoitamaan ihoa kotona ohjeiden mukaan ja toteuttaa hoitoa myös muilla osa-alueilla.

Aknea esiintyy eri asteisina ja eri herkkyyksillä. Jotkin akneihot ovat hyvin herkkiä ja reaktiivisia, kun taas toiset kestävät hieman vahvempiakin tuotteita. Joskus akneiho voi olla erittäin pintakuiva ja joskus erittäin rasvainen. Siksi ei ole olemassa yhtä ainoaa ohjetta, joka toimii aknen hoidossa kaikille vaan on pyrittävä löytämään yhdessä kosmetologin kanssa omalle iholle toimivat tuotteet.

Aknen hoito aloitetaan yleensä hellävaraisesti ja pikkuhiljaa ihoa vahvistamalla. Tarkoituksena on rauhoittaa aluksi tulehdusta ja pyrkiä pikkuhiljaa ehkäisemään uusien finnien muodostuminen ja tasapainottaa talineritystä. Tämä voi viedä noin puoli vuotta riippuen aknen asteesta ja herkkyydestä. Lopuksi keskitytään hoitamaan arpia, joka vie yleensä toiset puoli vuotta ja jatkuu vielä sen jälkeenkin.

Aknelle paras puhdistusaine on puhdistusmaito ja sen lisäksi mahdollisesti erittäin mieto ja hellävarainen geeli, jos iho on hyvin rasvainen. Puhdistusöljyä ei kannata käyttää, koska sitä joutuu yleensä hieromaan ihoon voimakkaammin ja tulehtunutta akneihoa ei tulisi rasittaa millään mekaanisella käsittelyllä eli on vältettävä ihon hankaamista ja voimakasta sivelyä. Tuotteet tulee levittää iholle hellästi painellen ja taputellen ja mahdollisen sivelyn pitää olla hyvin kevyttä. Akneiholle käytetään puhdistusainetta myös aamuisin. Kasvopyyhe vaihdetaan puhtaaseen joko päivittäin tai 2-3 kertaa viikossa. Myös tyynyliina vaihdetaan puhtaaseen muutaman kerran viikossa.

Akneihon seerumi valitaan ihon herkkyyden mukaan. Jos iho ei ole kovin herkkä, seerumi voi sisältää esimerkiksi paju-uutetta, sillä sen sisältämä salisyylihappo auttaa liuottamaan talia huokosista. Paju-uutetta ja hedelmähappoja sisältävät rakeettomat kuorinnat voivat myös sopia aknelle hyvin, mutta toisinaan iho on niin herkkä että ne saavat ihon vain ärtymään. Savipohjaista rakeetonta kuorintaa voi käyttää naamion tavoin rauhoittamaan tulehdusta. Mekaanisia kuorintoja ei tule ikinä käyttää akneiholle. Prebiootit ja probiootit ovat erittäin hyödyllisiä aknen hoidossa, koska ne auttavat rakentamaan ihon bakteerikannasta monipuolisen sen sijaan, että yksittäiset bakteerilajit pääsevät jylläämään iholla. Akneiholle ei tule käyttää emäksisiä tuotteita, ruokasoodaa tai suolaa.

Akneihon kosteusvoide on hyvä olla ohut ja sen päälle levitetään vielä ihoöljy. Lisäksi iho tulee suojata meikkipohjalla. Jauhemainen mineraalimeikkivoide on suositeltavin akneiholle, koska se auttaa peittämään epätasainen ihon värin, mutta antaa silti ihon hengittää.

Tuotevinkit aknen hoitoon

Novoexpert Clear skin foaming gel
Novexpert Clear Skin Foaming Gel
Esse Cream Cleaser
Esse Cream Cleanser
Tata Harper Nourishing Oil Cleanser
Tata Harper Clarifying Cleanser
Tata Harper Clarifying Cleanser
Laponie of Scandinavia Milk Cleanser
Whamisa Refresh Toner
Whamisa Refresh Toner
Whamisa Organic Fruits Peeling Finger Mitt
Whamisa Organic Fruits Peeling Finger Mitt
Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength
Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength
Tata Harper Clarifying Mask
Tata Harper Clarifying Mask
Absolution Le Soin Purifiant
Absolution Le Soin Purifiant
Whamisa Sebum Treatment
Whamisa Sebum Treatment
Kypris Clearing Serum
Kypris Clearing Serum
Novexpert Vitamin C Booster
Novexpert Vitamin C Booster
Whamisa water cream
Whamisa Water Cream
Esse Omega Light Moisturiser
Tata Harper clarifying cleanser
Tata Harper Clarifying Moisturizer
Novexpert Vitamin C Booster
Novexpert Trio-Zinc Purifying Gel
Whamisa Facial Oil
Whamisa Facial Oil
Lilfox Seabuck + Neroli Face Nectar
Yuli Cell Perfecto PM
Esse Probiotic Serum
Esse Probiotic Serum
2020 Katja Kokko
Info
WordPress Video Lightbox