Akne on yksi yleisimmistä ja vaikeimmista iho-ongelmista. Akne puhkeaa usein nuorena tai teini-iässä, mutta hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen voi myös aiheuttaa hormonaalisen aknen. Akneiho on lähes aina herkkä ja finnit ovat tulehtuneita ja kipeitä, myös ihonalaisia kystia voi esiintyä. Aknea voi esiintyä vain osassa kasvoja, kuten suun ja leuan ympärillä sekä kaulassa, tai koko kasvoilla.

Aknen hoito voi viedä useita kuukausia ja se on aina kokonaisvaltaista. Ulkoisen hoidon lisäksi tulee huomioida myös yksilöllinen ruokavalio, tukea suoliston kuntoa probiootein sekä rauhoittamaan hermostoa. Antibiootteja hormonaalisesti oikuttelevaan ihoon ei kannata syödä, sillä lähes aina ongelma palaa kuurin loputtua ja samalla suoliston bakteerikanta kärsii entisestään. Aknen hoitoon kannattaa hankkia paras mahdollinen tuki: laadukasta luonnonkosmetiikkaa käyttävä kosmetologi, hyvät tuotteet sekä pätevä ravintoasiantuntija tai ayurveda-lääkäri. Lisäksi olisi hyvä käydä säännöllisesti hermostoa rentouttavissa hoidoissa tai hieronnoissa kasvohoitojen lisäksi.

Kotihoidossa iho puhdistetaan iltaisin miedolla puhdistusvoiteella tai -maidolla, jonka jälkeen kasvot ja kaula pyyhitään kasvovedellä. Aamuisin ihoa ei tarvitse pestä, vaan pyyhkiminen kasvovedellä riittää. Kasvovettä käytetään reilusti aamuin illoin kasvoille ja kaulalle, jonka jälkeen iholle levitetään rauhoittava ja puhdistava seerumi riippuen aknen asteesta. Erittäin ärtyneelle ja vaikealle aknelle käytetään aluksi vain rauhoittavaa ja kosteuttavaa seerumia. Tämän jälkeen iholle painellaan hellästi pari tippaa ihoöljyä ja viimeisenä ohut kosteusvoide, joka ei tuki huokosia.

Vaikealle akneiholle ei tule käyttää lainkaan kuorintaa, sillä mekaaniset kuorinnat ärsyttävät tulehtuneita finnejä ja hedelmähapot voivat olla iholle liian aktivoivia. Puhdistavaa naamiota voi sen sijaan käyttää kahdesti viikossa. Myöhemmin, kun pahin vaihe aknesta alkaa ohitse, iholle voi kokeilla hyvin mietoa entsyymi- tai hedelmähappokuorintaa, jonka jälkeen käytetään aina rauhoittava ja kosteuttava naamio. Kuorintoja ei tule koskaan käyttää ilman naamiota.

TUOTEVINKIT PÄIVITTYVÄT PIAN!