Beauty Guide – Perioraalidermatiitti

Oman ihotyypin ja sen tarpeiden tunnistaminen on toimivan kauneusrituaalin lähtökohta. Tältä palstalta löydät täsmäoppaita, joissa käsittelen yleisimpiä iho-ongelmia, jaan parhaat vinkkini ja tehokkaimmat tuotesuositukset.

Akne
Healthy aging
Atopia
Perioraalidermatiitti
Pigmenttihäiriöt
Rosacea

Perioraalidermatiitti

Perioraalidermatiitin (POD) eli suunympärysihottuman oireet ovat punoitus, kutina ja kuivuus suun ympärillä, johon ilmestyy vieri viereen pientä näppyä, jotka voivat tulehtua. Joskus ihottuma voi levitä jopa silmäkulmiin saakka.

POD:n aiheuttajaa ei tiedetä, mutta se puhkeaa usein liian voimakkaiden kosmetiikkatuotteiden käytöstä. Toki taustalla on jo entuudestaan epätasapainossa oleva hydrolipidikalvo, heikko suojabarriääri ja bakteerikannan epätasapaino sekä usein myös esimerkiksi huonokuntoinen suolisto ja pitkään jatkunut stressi. Liian voimakkaasti pesevät pesuaineet, vahvat kosmetiikkatuotteet ja voimakkaasti ihoa aktivoivien tuotteiden liikakäyttö voivat aiheuttaa POD:n puhkeamisen. POD voi puhjeta yhtä lailla synteettisestä kuin luonnonkosmetiikastakin.

POD:n hoidossa on tärkeintä pitää ihonhoitotuotteet mahdollisimman minimissä ja yksinkertaisina. Ihoa aktivoivia tuotteita ei käytetä, kuten ei myöskään kuorintoja ja naamioita niin pitkään kun oireet ovat aktiivisina. Ihoa ei tule pestä saippualla, vaahdoilla eikä geelimäisillä putsarilla, vaan miedolla puhdistusmaidolla. Suosi miedosti hajustettuja ja hajusteettomia tuotteita.

Huolehdi ihon perustarpeista puhdistuksen lisäksi: kosteuta ihoa kasvovedellä ja ohuehkolla kosteusvoiteella ja levitä viimeiseksi iholle ihoöljy. Tueksi olisi hyvä ottaa myös probiootteja sisältävä tuote, joka auttaa parantamaan ihon bakteerikantaa ja vahvistamaan ihon suojabarriääriä. Jos ihottuma on kovin ärhäkkä, aluksi sekin voi kuitenkin ärsyttää ihoa, joten hoito tulee aloittaa ihoa kuulostellen pikkuhiljaa.

Tarkista myös ettei hammastahna, suihkugeeli, shampoo eivätkä kodin ja pyykin pesuaineet sisällä sulfaatteja ja vaihda kaikki kodinpesuaineet luonnollisiin pesuaineisiin.

Tuotevinkit perioraalidermatiitin hoitoon

Laponie of Scandinavia Milk Cleanser
Laponie of Scandinavia Milk Cleanser
Laponie of Scandinavia Gel Cleanser
Laponie of Scandinavia Gel Cleanser
Laponie of Scandinavia Toner Spray
Laponie of Scandinavia Toner Spray
Laponie of Scandinavia Face Cream
Laponie of Scandinavia Face Cream
Laponie of Scandinavia Face Oil
Laponie of Scandinavia Face Oil
Laponie of Scandinavia All-Around Balm
Laponie of Scandinavia All-Around Balm
2020 Katja Kokko
Info
WordPress Video Lightbox