Iho pysyy hehkuvan ja elinvoimaisen näköisenä fyysisestä iästä huolimatta, kun sitä hoidetaan säännöllisesti ja aidosti ravitsevilla tuotteilla.

Vanheneva iho synnyttää ensimmäisenä mielikuvan ihosta, jolla esiintyy ryppyjä, ja jonka rakenne on veltostunut. Kaikki ihot ovat kuitenkin ikääntyviä, eikä se ole ihotyyppi, mutta ikääntymisen merkit, ja niiden myötä muuttuvat ihon tarpeet tulee huomioida hoitotuotteiden valinnassa.

Vanhenemisen merkit alkavat näkyä iholla vähitellen noin 25-vuotiaana. Iho vanhenee kuitenkin hitaasti, näkyvät merkit ovat hyvin yksilöllisiä ja riippuvat paljon ihotyypistä, elämäntavoista, sekä siitä, kuinka ihoa on hoidettu. Iho voi vanheta myös ennenaikaisesti liiallisen auringonoton, hoitamattomuuden ja epäterveellisten elämäntapojen seurauksena.

Ihon vanhenemista aiheuttavat erityisesti vapaat radikaalit, jotka heikentävät solutoimintaa ja rappeuttavat soluja. Lisäksi solujen jakautuminen hidastuu ja lakkaa lopulta kokonaan. Vapaat radikaalit hidastavat solujen jakautumista, jonka vuoksi terveellinen ravinto ja aidosti ravitseva (antioksidanttipitoinen ja omega-rasvahappoja sisältävä) kosmetiikka ovat koko elämän ajan iholle hyväksi.

Ihoa kannattaa alkaa hoitamaan ikääntyminen silmällä pitäen noin 35-vuotiaasta eteenpäin ja seurata sen tarpeita ja kuntoa säännöllisesti. Ihonhoitotuotteita valitessa täytyy huomioida ensisijaisesti ihotyyppi. Jos iholla esiintyy esimerkiksi aikuisiän aknea, tulee ihoa hoitaa sen mukaisesti.

Puhdista kasvot ja kaula iltaisin hellävaraisella puhdistusmaidolla, -öljyllä tai -voiteella ja pyyhi se pois iholta lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla. Levitä tämän jälkeen kasvoille ja kaulalle kosteuttavaa sekä uudistavaa kasvovettä. Aamuisin ihoa ei puhdisteta puhdistusaineella, vaan pelkkä kasvovedellä pyyhkiminen riittää.

Käytä silmänympärysvoidetta aamuin illoin. Levitä tämän jälkeen iholle kosteuttava, kiinteyttävä ja elvyttävä seerumi. Levitä seerumi kasvoille ja kaulalle. Halutessasi voit käyttää kaulan ja dekolteen iholle erillistä kaulavoidetta. Käytä iltaisin ihosolujen uudistumista stimuloivaa ja elvyttävää seerumia. Imeytä seerumi ihoon hieromalla.

Hiero seuraavaksi iholle ravitsevaa ja uudistavaa ihoöljyä. Aamuisin muutama tippa ja iltaisin reilummin. Suosittelen levittämään öljyn myös kaulan ja dekolteen iholle. Erityisesti runsaasti ruusunmarjaöljyä sisältävä öljyseos on hyvä ikääntyvän ihon dekolteelle. Päivittäinen kasvohieronta tekee ihmeitä ikääntyvälle iholle. Se stimuloi kollageenin ja elastiinin muodostumista ja parantaa ihon väriä. Voit tehdä hieronnan ihoöljyn levittämisen yhteydessä.

Lukitse lopuksi kosteus ja ravinteet ihoon kiinteyttävällä kosteusvoiteella. Käytä kasvoille kesäaamuisin aurinkosuojakertoimen sisältävää voidetta tai aurinkosuojaa, ja valitse iltaisin voiteeksi täyteläisempi, ihoa uudistava ja elvyttävä yövoide tai hoitovoide.

Kuori kerran viikossa kasvot ja kaula rakeettomalla entsyymi- tai hedelmähappokuorinnalla. Valitse sen voimakkuus ihotyyppisi, ihon paksuuden ja herkkyyden mukaan. Jos iholla esiintyy maksaläiskiä, suosittelen tehokasta hedelmähappokuorintaa. Levitä kuorinnan jälkeen iholle rauhoittava, kosteuttava ja kiinteyttävä naamio. Voit käyttää kirkastavaa ja kiinteyttävää naamiota kerran viikossa myös ilman kuorintaa.

TUOTEVINKIT PÄIVITTYVÄT PIAN!