Atooppisessa ihottumassa iholta haihtuu poikkeuksellisen paljon kosteutta ja rasvaa, joka johtaa ihon kuivumiseen, hilseilyyn, punoitukseen, kutiamiseen ja jopa halkeiluun. Atopian syntyyn vaikuttavat perinnölliset tekijät ja lisäksi stressi sekä kylmä ja kuiva ilma pahentavat ihottumaa. Kesällä lämmin ja kostea ilma saavat atopian usein parantumaan täysin.

Atopiasta kärsivälle saattaa olla hyötyä maidottomasta ja viljattomasta ruokavaliosta. Ihonhoidossa tulee välttää liian voimakkaasti peseviä pesuaineita ja valita puhdistusaineista puhdistusmaito, -voide tai -öljy, joka ei vahingoita ihon hydrolipidikalvoa eli suojakelmua.

Hoitovoiteen tulee olla täyteläinen ja sisältää runsaasti kosteutta sekä rasvaa. Kaikista kuivimmille ja halkeileville kohdille ihossa kannattaa käyttää rasvaista vesi-öljyssä-emulsiota. Jotta rasvat pääsevät imeytymään ihoon, on kosteuttavan kasvoveden ja seerumin käyttö aamuin illoin puhdistuksen jälkeen välttämätöntä.

Atoopikoille neuvotaan usein lääkärissä käyttämään apteekin hajusteettomia pesuaineita ja erilaisia perusvoiteita. Useat pesuaineet sisältävät kuitenkin voimakkaasti peseviä sulfaatteja, jotka voivat saada ihon kuivumaan, ärtymään ja kutisemaan entisestään. Mineraaliöljypohjaiset perusvoiteet eivät puolestaan ravitse ihoa vaan luovat ainoastaan tunteen hoitavuudesta. Lääkevoiteet ihottuman hoitoon saattavat puolestaan ohentaa ihoa.

Atopiaan voi liittyä allergioita ja yliherkkyyksiä. Luonnonkosmetiikasta löytyy täysin hajusteettomia ja hellävaraisia vaihtoehtoja sekä miedosti hajustettuja tuotteita, joten allerginen ja hajusteherkkäkin löytää itselleen varmasti sopivat tuotteet. Luonnonkosmetiikan hoitovoiteiden avulla useat atoopikot ovat päässeet eroon lääkevoidekoukusta joko osittain tai kokonaan ja joillakin ihottuma on parantunut jopa täysin pysyvästi.

TUOTEVINKIT PÄIVITTYVÄT PIAN!