Blog

10

Heleä iho hedelmähapoilla ja täydellinen meikkivoide

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Kuluneen kevään aikana lähes täydellinen ja virheetön ihoni alkoi osoittaa räjähdyksen merkkejä kuin tyhjästä. Tavallisesti en hätkähdä muutamasta näpystä siellä täällä, sillä ne tulevat ja menevät ja ovat usein linkissä siihen, mitä olen pistänyt suustani alas. Muutama viikko sitten otsassani tapahtui kuitenkin sen sorttinen räjähdys, että oli pakko pysähtyä analysoimaan tilannetta pintaa syvemmältä ja laittaa ruokavalio suurennuslasin alle.

Olen ollut pitta-ruokavaliolla koko kevään, hyvinkin kuuliaisesti arkena, mutta perjantai-iltaisin tallilta palatessani olen alkanut elää salakavalasti kuin pellossa, mikä on yleensä jatkunut sunnuntaihin asti. Tässä kohtaa on toki hyvä todeta, että elämästä kuuluu nauttia ja olen ehdottomasti samaa mieltä: minut kyllä tunnetaan ystäväpiirissä herkkusuuna, joka mussuttaa herkut vaikka toistenkin lautaselta hyvillä mielin. Mutta jos moinen meno jatkuu kuukausitolkulla tilanteessa, jossa suolisto ja elimistö eivät ole ihan tasapainossa muutenkaan, kyllähän siitä ongelmia seuraa. Onneksi kehossani tuntuu olevan jokin sisäinen hälytysjärjestelmä, joka ohjaa valintojani ilman sen suurempia kamppailuja. Palaan myöhemmin näihin sisäisiin detox-asioihin, sillä tämä postaus on omistettu kokonaisuudessaan iholle.

Tarkemmin sanottuna koko otsani keskiosa ja vasen ohimo nousivat täyteen pieniä ja isoja tukkeumia sekä pienen pieniä valkopäitä, jotka peittyivät kyllä meikillä, mutta meikittömyys kasvoilla paljasti näppyläisen ja röhelöisen otsan. Ongelmat ilmenivät sappirakon, maksan ja vatsan tienoilla ja taustalla oli ihan varmasti mm. liian raskas ruoka, mutta varmasti myös ylikuormituksen oireet, sillä maalis-huhtikuussa arkeni oli minuuttiaikataulun kanssa elämistä. Mitä tulee ihonhoitorutiineihin, en tarkalleen ottaen muista, milloin ihoni olisi viimeksi nähnyt hedelmähappokuorintaa, sillä se on ollut niin hyvässä kunnossa. Olen käyttänyt lempeitä mekaanisia kuorintoja syväpuhdistukseen korkeintaan kerran viikossa. Kun otsaan alkoi pamahdella tukkeumia, tartuinkin ensimmäisenä mekaaniseen kuorintaan, joka oli suuri virhe ja sai tilanteen vain pahemmaksi. Tämä oli itselleni ennenkuulumatonta, sillä tukkeumat eivät vaikuttaneet sen sorttisilta, että ne suuttuisivat mekaanisesta käsittelystä. Eipä auttanut kuin rauhoitella tilannetta lempeästi ja ihoa vahvistellen. Aloin tehdä kasvoille hyvin kevyttä hierontaa lähes päivittäin auttaakseni lymfajärjestelmää kuljettamaan kuona-aineita pois. Pikkuhiljaa iho tuntui lähtevän parempaan suuntaan. Laitoin ostoslistalleni Juice Beautyn Green Apple Peel Full Strength hedelmähappokuorinnan, sillä ihoni on aina pitänyt hedelmähapoista. Samaan aikaan Naturellesta ehdotettiin toukokuisen yhteistyömme aiheeksi Juice Beautyn hedelmähappokuorintaa, joka ei olisi voinut parempaan saumaan osua.

Tein ensimmäisen Green Apple Peel käsittelyn iholleni viime viikolla ja iho otti välittömästi harppauksen parempaan. Kahden päivän kuluttua kuorinnasta tukkeumat olivat lähes hävinneet ja pienet valkopäät ikään kuin vetäytyneet pois. Tein viikon päästä iholle toisen käsittelyn, josta tämän postauksen kuvat on otettu. Harmikseni en ottanut kuvaa kasvoistani otsan ollessa täysin villiintynyt, sillä tätä rottakoetta on ollut varsin mielenkiintoista seurata alusta saakka. Sinänsä huvittava huomio, että ihopaniikin sijasta viestittelin ihosta kosmetologi-kollegani kanssa ja analysoimme mm. mitä näppyjen paikat ilmentävät.

Alla kuvat tämän viikon hedelmähappokäsittelystä. Ylin kuva on lähtötilanteesta, jossa kasvot ovat ilman meikkiä. Seuraava kuva on kuorinnan jälkeen reilun 10 minuutin vaikutusajalla. Kuorinnan jälkeen levitin kasvoille ja kaulalle Tata Harperin Moisturizing Maskin, jonka annoin vaikuttaa noin 20 minuuttia ja kolmas kuva kuva on naamion poiston jälkeen. Siinä iho punoittaa enää aavistuksen. Tavallisesti iho on parhaimmillaan kuorinnan jälkeen 1-2 vuorokauden kuluttua, jonka vuoksi otin vielä seuraavana päivänä kuvan kasvoista (neljäs kuva). Kuten kuvista näkyy, iho on silminnähden tasoittunut ja heleytynyt. Otetaanpa siis hedelmähapot hieman syvempään tarkasteluun.

Hedelmähappoja eli alfahydroksihappoja ovat mm. glykolihappo ja maitohappo. Kosmetiikassa voidaan käyttää esimerkiksi hedelmä- tai marjauutteita, jotka sisältävät luontaisesti näitä aineita: mm. sokeriruoko ja viinirypäle sisältävät glykolihappoa ja maito sekä fermentoidut vihannes- ja hedelmäuutteet maitohappoa. Toinen vaihtoehto on käyttää luontaisen kaltaista, laboratoriossa valmistettua glykoli- tai maitohappoa.

Hedelmähappojen käyttö ulottuu pitkälle historiaan aina muinaiseen Egyptiin saakka, jolloin Kleopatran kerrotaan kylpeneen hapatetussa maidossa. Hedelmähapoilla on monia positiivisia vaikutuksia ihoon, kun pitoisuus pidetään maltillisena (15 % tai alle). Ne vilkastuttavat ihosolujen uusiutumista, jolloin iho heleytyy välittömästi, stimuloivat kollageenin ja elastiinin tuotantoa, vahvistavat, kiinteyttävät ja siloittavat ihoa, kirkastavat ihon väriä, vaalentavat pigmenttiläiskiä ja arpia (etenkin glykolihappo), supistavat ja häivyttävät ihohuokosia, tasapainottavat hydrolipidikalvon pH:ta ja parantavat ihon kosteuspitoisuutta. Hedelmähapot ovat humektantteja (eli ne sitovat ihoon kosteutta) ja esimerkiksi stratum corneumin (ihon sarveiskerros) soluissa oleva luonnollinen kosteustekijä (Natural Moisturising Factor) sisältää maitohappoa, jolla on tärkeä rooli ihon kosteuspitoisuuden, mikrobitasapainon sekä ihon pH:n ylläpitämisessä. Hedelmähapot toimivat ikään kuin ihon toimintoja elvyttävänä buustina ja näenkin ne itse juuri ihoa avustavina tuotteina, joilla voidaan tasapainottaa ihoa ja auttaa sitä toimimaan paremmin.

Hedelmähapoista liikkuu jonkin verran virheellisiä huhuja, kuten väitteitä ihon ohentumisesta, pitkäaikaisen käytön haitoista tai ihon kuivumisesta. En tiedä millaisiin pitoisuuksiin näillä viitataan, mutta en ole nähnyt mitään pätevää todistetta siitä, että miedot pitoisuudet ohentaisivat ihoa tai aiheuttaisivat haittoja pitkällä aikavälillä – päinvastoin, ne auttavat vahvistamaan ihoa ja sen rakennetta. Ilmeisesti ihon ohentumisella viitataan vilkastuneeseen ihosolujen uusiutumiseen, joka kiihdyttää ihon hilseilyä poistaen kuolleita ihosoluja ja ohentaen stratum corneumia. Ne eivät kuitenkaan ohenna epidermistä, vaan tutkimusten mukaan vahvistavat sitä. Ihon kuivuminen ei myöskään aina tarkoita, etteikö kuorinta sopisi itselle: kuivumisen taustalla voi olla virheellinen jälkihoito, väärin koostettu ihonhoitotuotteiden kokonaisuus tai kuorinta, jonka vaikuttavat aineet eivät toimi parhaalla mahdollisella tavalla yhteen. Myös olosuhteet, joissa hedelmähappoja käytetään tulee huomioida. Ne eivät sovi yhteen esimerkiksi saunan kanssa eikä niitä tulisi käyttää välittömästi ennen tai jälkeen auringossa oleskelun. Asiat eivät siis ole suinkaan yksiselitteisiä. Ihonhoitonäkemyksiä on erilaisia ja tulkintoja sekä mielipiteitä moneen lähtöön, jokainen valitkoon itselleen toimivan ja parhaiten resonoivan näkemyksen ja filosofian. Totuus on, että kauniin ihon voi saavuttaa monenlaisilla aineilla ja hoidoilla.

Hyvistä vaikutuksista huolimatta hedelmähapot herkistävät ihoa UV-säteilylle, jolloin iho voi palaa tai alkaa punoittamaan helpommin. Tämän vuoksi niitä ei tule käyttää välittömästi ennen etelän matkaa, voimakkaassa auringossa oleskellessa eikä tietenkään iholle, joka on ärtynyt auringossa. Suomen oloissa hedelmähappoja voi käyttää, kunhan muistaa suojata ihonsa aurinkovoiteella ja välttää varsinaista auringon ottamista noin viikon verran kuorinnasta.

Hedelmähapot ovat tavallaan oikotie onneen -tuotteita. Ne ovat tehokkaita ja antavat välittömiä tuloksia. Ja juuri tässä piilee niiden toinen puoli: kuorintaan jää helposti koukkuun ja niitä tulee ylikäyttäneeksi. Jos kuorinta on liian voimakas omalle ihotyypille tai sitä käyttää liian usein, vaikutus voi kääntyä itseään vastaan ja aiheuttaa ongelmia. Olen myös tavannut liian monia herkkäihoisia, joille hedelmähapot eivät kertakaikkiaan sovi, mutta suosituksia ei ole uskottu ja lopputulos on kaikkea muuta kuin toivottu. Kolmas sudenkuoppa on hedelmähappokuorinnan käyttäminen väärin: rauhoittava naamio unohdetaan joko kokonaan tai iholle käytetään kuorinnan jälkeen liian voimakas naamio. Hedelmähappokuorintojen käytössä tulee siis aina huomioida ihotyyppi, ihon kunto, kuorinnan voimakkuus, oikeanlainen jälkihoito sekä toimiva ja oman ihotyypin mukainen ihonhoitotuotteiden kokonaisuus.

Ihotyypit ja -ongelmat, joille hedelmähappokuorintoja ei tule käyttää ovat herkkä ja ohut iho sekä perioraalidermatiitti (POD eli suunympärysihottuma), rosacea, atopia, couperosa ja tulehtunut akne (aknen loppuvaiheessa hedelmähapoista on usein hyötyä, etenkin arpien hoidossa, jos iho ei ole herkkä). Näille ihotyypeille ja -ongelmille en suosittele ylipäätään mitään kuorintaa.

Ihot, jotka puolestaan yleensä hyötyvät hedelmähappokuorinnasta ovat rasvainen, sekaiho, normaali ja kuiva iho, helposti tukkeutuva iho ja ikääntyvä iho (ikääntyvä iho ei ole ihotyyppi, joten ihon kunto ja rakenne tulee huomioida). Ihon voi kuoria ihotyypistä ja ihon kunnosta riippuen 1-4 kertaa kuukaudessa. Jos iho on hyvässä kunnossa ja heleän värinen, ei kuorinnalle ole mitään tarvetta. Mekaaniset kuorinnat, joissa on hyvin hellävaraiset rakeet, syväpuhdistavat ihoa, mutta myöskään niitä ei tule käyttää liian usein, sillä iho vain ärtyy mekaanisesta rasituksesta. Hedelmähapot ovat mielestäni kuorintana ehdottomasti parempia niiden monipuolisten vaikutusten ansiosta.

Jos ei ole koskaan käyttänyt hedelmähappokuorintaa, kannattaa aloittaa miedolla pitoisuudella (Juice Beautyn Green Apple Peel Sensitive kuorinta). Kuluttajille myytävät kuorinnat eivät ole vahvoja ja yli 15% pitoisuutta ei tulisi käyttää mielestäni edes hoitolassa (jotkut ammattikuorinnat ovat paljon tujumpia ja iholle aivan liian rajuja, eli tässäkin asiassa liika on liikaa). Hedelmähapot aiheuttavat iholla tyypillisesti punoitusta, kuumotusta ja kihelmöintiä (jota ensikertalainen saattaa säikähtää), mutta sen tulisi hävitä naamion vaikuttaessa tai viimeistään parissa tunnissa. Vaikutusaika voi aluksi olla hyvin lyhyt, vain pari minuuttia ja sitä voi vähitellen pidentää ihotyypin ja ihon kunnon mukaan. Tärkeää kuorinnan käytössä on huomioida, kuinka se vaikuttaa ihon kuntoon: iho ei saa mennä huonompaan suuntaan. Jos iholle ilmestyy seuraavana päivänä ärsytystä, jotain ei toivottua tai iho ei rauhoitu kuorinnan jälkeen, käyttöä ei kannata jatkaa.

Juice Beautyn Green Apple Peel Full Strength kuorinnan hedelmähappopitoisuus on 13-15 %. Kuorinta sisältää omena-, sitruuna- ja aloe vera -mehua, viinirypäleuutetta, maitohappoa ja glykolihappoa. Lisäksi siihen lisätty pajunkuoriuutetta, joka sisältää puolestaan salisyylihappoa. Salisyylihappo on betahydroksihappo, joka ei pistele ja punoita iholla yhtä voimakkaasti kuin AHA-hapot ja se sopii hyvin rasvaisen ja epäpuhtaan ihon hoitoon rasvaliukoisuutensa ansiosta. Kuorinta sisältää myös E-, C- ja A-vitamiinia sekä magnesiumia, sinkkiä ja kuparia. Green Apple Peel on paras ja tehokkain hedelmähappokuorinta, jota olen koskaan kokeillut. Pelastin sillä edellisen kerran ihoni vajaa kolme vuotta sitten, kun kasvoillani oli laaja tukkeumaräjähdys ja tälläkin kertaa se todisti tehonsa.

Juice Beauty lanseerasi Suomeen viime syksynä Gwyneth Paltrown johdolla Phyto-Pigments meikit, jotka viimeistelevät ihon heleytyksen. Sarjan valoaheijastava meikinpohjustaja ja meikkivoide ovat olleet lanseerauksesta asti päivittäisessä käytössäni ja suosittelen niitä kaikille, jotka kyselevät suosituksia luonnonkosmetiikan meikkivoiteesta. Phyto-Pigments on täydellinen meikkivoide, sillä se levittyy kauniisti, peittää juuri sopivasti eikä tarvitse kiinnitykseen kuin aivan aavistuksen puuteria ja kuivalla iholla se toimii jopa ilman puuteria. Meikkivoide pysyy hyvin iholla koko päivän ja saa ihon näyttämään todella freesiltä, tasaiselta ja kuulaalta.

Alla on kuva kasvoistani hedelmähappokuorinnan (ja Tatan naamion) jälkeen. Olen levittänyt iholle Juice Beautyn Phyto-Pigments meikinpohjustajan, joka tasoittaa ihon pintaa ja heijastaa kauniisti valoa. Iho näyttää mielestäni täydelliseltä.

Phyto-Pigments meikkivoiteesta käytän sävyä Sand, joka lienee suosituin, kellertävään taittava sävy. Levitän meikkivoiteen aina sormilla, yksi pumppaus riittää helposti koko kasvoille ja sillä määrällä saa jo peittävyyttä melko paljon. Silmänaluset peitin Phyto-Pigments peitevoiteen sävyllä Cream, joka on hieman vaaleampi peitevoide, mitä olen tavallisesti tottunut käyttämään, mutta toisaalta se tuo hitusen valoisuutta silmien alle ja vaalea sävy sopii myös näppylöiden peittämiseen.

Poskille levitin Juice Beautyn Phyto-Pigments voidemaisen poskipunan sävyn Orange Blossom – puuterimaisia poskipunia minun ei tule juurikaan käytettyä enää, sillä voidemaisten helppokäyttöisyys ja luonnollisen kuulas lopputulos on vienyt minut mennessään.

Ripsissä on Juice Beautyn Phyto-Pigments ripsiväri, joka on myös luonnonkosmetiikkaripsiväriksi täydellinen: se pitää ripset kauniisti taivutettuina, väri tarttuu ripsiin helposti ja harja on täydellisen muotoinen ja paksuinen eikä sille sotke helposti. Ripsiväri pysyy hyvin ja se on helppo työstää joko luonnollisesti tai todella näyttävästi.

Viimeinen silaus tälle heleälle lookille tulee Juice Beautyn Phyto-Pigments Lip Crayon huulipunakynän sävystä Salinas. Jos olet etsinyt helppokäyttöistä huulipunaa, jolla saa mehukkaan, aavistuksen läpikuultavan lopputuloksen, suosittelen kokeilemaan näitä kyniä. Sävyt ovat herkullisia ja huulipunakynän koostumus on ihanan pehmeä ja hoitava. Kynämäisen muodon ansiosta värin saa levitettyä tarkasti ja huulet voi rajata, mutta punan voi myös töpötellä huulille hyvin luonnollisesti. Kynää ei siis tarvitse teroittaa, vaan sitä ruuvataan toisesta päästä sitä mukaa, kun väri kuluu. Minulta löytyy myös sävy Zuma, joka on upea ja intensiivinen kirsikanpunainen, mutta tällä hetkellä olen rakastunut luonnollisiin, huulen omaa sävyä korostaviin väreihin.

Tällaisessa meikissä viihdyn aina arkisin, vaihdan korkeintaan poskipunan ja huulipunan väriä, mutta meikkivoide ja kuultopohjustus on ja pysyy, enkä ihan helpolla niistä aio luopua.

Teillä on nyt loistava tilaisuus hankkia Juice Beautyn tuotteita mukavalla alennuksella, sillä Naturelle tarjoaa blogini lukijoille 15 % alennuksen kaikista Juice Beautyn tuotteista koodilla JB15, joka on voimassa 31.5.2017 asti. Alennuksen saa verkkokaupasta ja Bulevardin myymälästä. Jos hankit hedelmähappokuorinnan, muistathan myös tarkistaa, että muut ihonhoitotuotteet ovat kunnossa ja vastaavat ihosi tarpeita.

Oletteko kokeilleet Juice Beautyn hedelmähappokuorintaa? Minkä naamion kanssa käytätte sitä? Entä kuuluuko Juice Beautyn meikit myös sinun suosikeihin?

Kuvat Mikko Rasila

4

Next level föönausta

Reilu kuukausi takaperin oli puhetta hiusten föönauksesta, joka on aina ollut minulle kaikista kauneudenhoitoon liittyvistä rituaaleista vastenmielisin ja tuskallisin. Syy tähän on hyvin yksinkertainen ja se löytyy päästäni: tajuttoman paksusta ja runsaasta hiuskuontalosta.

Viimeisen vuoden aikana olen kasvattanut lyhyen polkkatukkani jo yli olkapäiden ulottuvaksi, jonka myötä föönaus on nykyisin entistäkin tuskastuttavan paljon aikaa vievää ja raskasta puuhaa. Sentään se helpottaa, että pesen hiukset vain kahdesti viikossa vuosikausia jatkuneen päivittäisen pesukierteen sijasta. Mutta se ei ole tehnyt föönauksesta yhtään sen helpompaa tai kivempaa.

Sen lisäksi, että föönaukseen kuluu aikaa vähintään kymmenen minuuttia, olen sen jäljiltä hiessä ja jopa joogin käsivarteni väsyvät kannattelemaan painavaa ja pitkulaista fööniä. Koska hiukseni ovat niin paksut ja kuivuvat hitaasti, olen aina panostanut kunnon fööniin ja valinnut mahdollisimman tehokkaan version. Hyvät ja tehokkaat föönit ovat muodoltaan pitkiä, jonka vuoksi ne ovat kömpelöitä käytössä. Lisäksi päänahka meinaa aina palaa, koska en malta käyttää viileämpiä asetuksia, sillä se pidentää föönausaikaa entisestään.

Kun aloin nähdä kevään mittaan mainoksia Dysonin uudesta Supersonic-föönista, tuntosarveni nousivat välittömästi pystyyn pelkästään laitteen muotoilun takia. Fööni oli todella lyhyt ja ontto. Taatusti miellyttävämpi käytössä, kuin perinteiset föönit, joiden muotoilu on peräisin kivikaudelta (okei, no 1960-luvulta). Luin pari arvostelua kyseisestä laitteesta ja kuulin myös ammattilaisten vannovan sen nimeen; tehoja löytyy kuulemma niin paljon, että kuontalo on kuiva ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Ajaudun lähes manian partaalle. Minun on saatava tuo fööni, sillä todennäköisesti se tulisi pelastamaan elämäni.

Lähestyin Dysonin maahantuojaa ja kysäisin olisiko laitetta mahdollista saada testiin. Viisi minuuttia sähköpostin lähettämisestä puhelimeni soi ja ystävällinen maahantuoja tarjosi minulle föönia testiin – mikäli pitäisin siitä, saisin sen omakseni. Laite saapui heti seuraavana päivänä enkä meinannut housuissani pysyä, kun odotin ensimmäistä kertaa elämässäni, että pääsisin föönaamaan hiukseni. Odotukseni olivat lievästi sanottuna korkealla.

Päätin suorittaa testin lähes tulkoon litimärille hiuksille, vaikka yleensä annan hiusten kuivua 5-10 minuuttia Aquisin hiusturbaanin alla, joka imee kuontalosta ylimääräiset vedet pois ja lyhentää föönausaikaa jonkin verran. Laitoin puhelimen ajastimen päälle ja käynnistin föönin. Wou! Tehot olivat sellaiset, että hyvä kun ei tukka irronnut päästä! Suuttimen käyttö on ainakin pitkässä tukassa järkevää, sillä jos täydellä teholla huristaa menemään ilman suutinta, pitkän hiukset ajautuvat helposti takkuun. Poweria oli todellakin moninkertaisesti verrattuna aiempaan fööniini, joka ei sekään ole sieltä tehottomimmista päästä. Hiukset kuivuivat tajuttoman nopeasti: aikaa kului 4,50 minuuttia miltei vettä valuvasta rutikuivaksi. Suoritin seuraavana iltana iltana testin vanhalla föönillani, jolla sain huristella menemään 8,10 minuuttia. Tämän jälkeen kuulutin Facebookissa sattuisiko joku ystävistäni olemaan fööniä vailla, sillä meikäläinen ei koske vanhaan kapistukseen enää ikinä, sen verran next level touhua föönauksesta Supersonicin myötä.

Viime viikolla kävin värjäämässä hiukseni QHairissa, missä jokaisen kampaajan pöydällä oli Supersonic. Hiuksiani värjäävä Heidi vannoi sen nimeen, sillä laite on todellakin pelastus ammattilaisen hartioille lyhyemmän muotoilun, keveyden ja supertehojen ansiosta.

Miten Dyson sitten on onnistunut luomaan tämmöisen mullistavan innovaation? Yritys on ensinnäkin sijoittanut sen kehitykseen 58 miljoonaa euroa. Tajuton määrä rahaa! Tuotekehitystä varten pystytettiin hiusten ominaisuuksia ja rakennetta tutkiva laboratorio, jossa yli sata Dysonin insinööriä analysoi hiuksia juuresta latvaan ja testasi erilaisia hiuslaatuja sekä hiustenkuivaustekniikoita yli 1600 kilometrin verran oikeaa hiusta. Reilu neljä vuotta kestäneen tuotekehityksen ja yli 600 prototyypin jälkeen lopputuloksena syntyi Supersonic, joka eroaa kivikautisesta föönista monilla eri tavoilla. Sen pieni ja kevyt moottori on ensinnäkin sijoitettu kuivaimen varteen, kun puolestaan perinteisessä föönissa moottori on kuivaimen yläosassa. Tämän ansiosta Supersonicin muoto on lyhyt ja kuivain on ontto, mikä taaskin estää kuivainta imaisemasta hiuksia sisäänsä.

Tehot johtuvat puolestaan todella erikoisesta patentoidusta teknologiasta, jonka ansiosta moottoriin tulevan ilman määrä kertaantuu kolmella – ja tämän todella tuntee. Lisäksi ilmavirta on keskitetty 20° asteen kulmaan, joka mahdollistaa yhtäaikaa kuivaamisen ja muotoilun. Hassua laitteessa on myös se, että mielettömistä tehoista huolimatta, se ei värise kädessä ollenkaan, vaan tuntuu kuin voimakas ilmavirta puhaltaisi aivan tyhjästä. Normaalisti föönit pitävät myös kovaa ääntä, mutta Supersonic on  todella hiljainen, jonka vuoksi föönaus ei ole ollenkaan stressaavaa puuhaa.

Sokerina pohjalla laite on varustettu lämmönsäätelyllä, joka estää vaurioittamasta hiuksia liian kuumalla ilmalla, eikä päänahka kärähdä tai ala hikoilla. Tämän ansiosta hiuksia voi myös föönata läheltä vaurioittamatta niitä. Lisäksi föönista löytyy neljä lämpötilaa, kolme puhallusnopeutta sekä viileäpuhallus.

Laitteen mukana tulee kolme erilaista suutinta, jotka kiinnitetään magneetin avulla, eikä niitä tarvitse napsautella paikoilleen (ja kyllä, ne pysyvät paikoillaan erittäin tukevasti). Vaikka käyttäisi suutinta, ei laitteesta siltikään tule olkapääkipuja aiheuttavan pitkää.

En keksi masiinasta kerta kaikkiaan mitään huonoa sanottavaa. Minulle tämä on suorastaan life saver. Luopuisin mieluummin vaikka sähköhammasharjasta, kuin tästä. Perinteisiin hiustenkuivaajiin verrattuna Supersonic ei kuitenkaan ole halpa, sillä hintaa on 399 euroa. Se on paljon föönista se, enkä todellakaan usko, että kaikki meistä tarvitsevat näin hifiä laitetta. Veikkaankin, että kampaajien lisäksi vain pitkä- ja paksuhiuksiset kykenevät ymmärtämään ja samaistumaan tähän autuuteen, jonka Supersonic minulle toi ja heille voin luvata, että investointi varmasti kannattaa.

Maailmasta löytyy todistettavasti ainakin yksi ihminen, jolla on paksummat kutrit kuin minulla – ja se on äitini. Nyt minulla onkin pakkomielle, että äidin on pakko saada oma Supersonic, sillä tiedän hänen kärsineen samasta föönituskasta koko elämänsä. Hänellä on sopivasti syntymäpäivä kesäkuussa, joten nyt kun sain föönin itselleni, voin kenties ostaa sen äidilleni lahjaksi (ja houkutella isäni mukaan lahjaan).

Supersoniceja myy tällä hetkellä hetkellä Stockmann.

Onko joku teistä kokeillut Supersonicia?

Kuvat Katja Kokko

Laite saatu maahantuojalta

Kommentoi

Inken purkkinurkka testaa: Indie Lee

Vieraileva kirjoittaja Inke on purkkihullu, eikä hänen kylppärin kaappinsa ovi mene tällä hetkellä kunnolla kiinni.

Luonnonkosmetiikkaa uutuustrendiksi tituleeraava ei taida enää kansiotsikoihin päästä, sen verran paljon palstamillimetrejä ja megatavuja on aiheelle viime vuosina omistettu. Niin tervetullut kuin tämä herätys luonnonmukaiseen kauneudenhoitoon aikanaan olikin, ei varsinaisesti haittaa, ettei aiheesta voi enää puhua uutena ilmiönä. Trendejä tulee ja menee, mutta jotkut niistä tulivat jäädäkseen.

Eikä ole kuulkaa muuten kovin kauaa siitä, kun naistenlehdet ja kauneussaitit tekivät luonnonkosmetiikkatuotteista tiukasti omat, erilliset juttunsa ja arvioivat niitä ikään kuin omassa sarjassaan. ”Tässäpä vasta loistotuote – luonnonkosmetiikaksi”. Okei, kehitystä luonnonkosmetiikan tuote- ja bränditarjoomassa sekä ihan tuotteiden koostumuksissakin on muutamassa vuodessa tapahtunut ihan huisisti, mutta eiköhän jo tuolloin olisi löytynyt tuotteita, jotka olisivat vähintäänkin kestäneet vertailun perinteisempiin purnukoihin.

Sitä nimenomaista hetkeä, kun luonnonkosmetiikkapurkit alkoivat lehtien kiiltävillä sivuilla tai kosmetiikkahifistelijöiden listauksissa sekoittua dior-chanel-armaneihin tai markettien parhaimmistoon, en osaa aikajanalle sijoittaa. Olen itse asiassa varma, että olin tälle luonnonkosmetiikan soluttautumiselle sokea jopa pidempään kuin haluaisin nokkelana neitinä edes tunnustaa. Silmiini osuneet uudenlaiset jututhan vain peilasivat kaltaiseni sekakäyttäjän kylppärinkaapin sisältöä – kaikki oli viimein kuten mielestäni pitäisikin, juuri kuten haluan.

Itse nimittäin valitsen mieluiten sen parhaan, kiinnostavimman tai kauneimman tuotteen, sillä minulle kosmetiikka on aivan ensisijaisesti iloista leikkiä – mutta helvetin kovin tulosvaatimuksin.
Joskus valinta syntyy puhtaasti nerokkaiden markkinointitoimenpiteiden, poikkeuksellisen upean purkin tai supermalli-uskottavan suosituksen perusteella. Kylppärin kaappini kortilla olevasta hyllytilasta on pyhitetty leijonanosa luonnonkosmetiikalle, eikä se ole silkkaa sattumaa: ne neliösenttimetrit ovat kuulkaas ansaittuja ja laadulla lunastettuja.

Valitettavan harvassa ovat kuitenkin olleet ne purnukat, joissa yhdistyisivät sekä minimalistin silmää hivelevä, tyylipuhdas brändi, kiehtovat tuotteet sekä luonnonkosmetiikkakriteerit täyttävät raaka-ainelistaukset. Tätä ei todennäköisesti tarvitse enää kauaa surkutella, nimittäin markkinoilla alkaa olla jo ekobrändejä, joita ei ulkoasun perusteella sellaisiksi edes tunnistaisi. Katsokaapas vaikka näitä Indie Leen purnukoita!

Kun Katja löi tämän putsari-kasvovesi -parivaljakon testituotekassiini, olin paitsi innoissani, myös hivenen häkeltynyt. Indie Lee oli minulle jo ennalta tuttu kauneusraamattuni Into the Glossin jutuista, mutta mitäs hiivattia nämä kaunokaiset Katjan pohjattomassa luonnonkosmetiikka-purnukkakaapissa tekevät? Noh – ainakin ansaitsivat paikkansa siellä, sillä Indie Lee kuulemma valmistaa kuin valmistaakin luonnonkosmetiikkaa ja testiajanjaksoni perusteella väittäisin, että vieläpä erittäin laadukasta sellaista.

Tällä kertaa koekaniininne ei suhtautunut uutuustuotteisiin skeptisesti, vaan itse asiassa aivan poikkeuksellisen järein odotuksin. Mitenkäs muutenkaan, kun merkin kasvopesut oltiin juuri nostettu Into The Glossin ”nämä ihonhoitotuotteet joka nainen tarvitsee” -listalle ja kasvovesikin oli jo tuttu ”maaliskuun parhaat” -listauksesta?

Testaamani Rosehip Cleanser taisi koostumuksensa ansiosta kiilata testaamani luonnonkosmetiikan geeliputsarit -listan kärkisijalle. Kaikista eniten pidän vaahtoavista geeliputsareista – millään muulla ei vain tunnu tulevan tarpeeksi puhdasta jälkeä. Iholleni todennäköisesti sopisi paremmin vähempi veden kanssa lotraaminen, mutta kun vaahto, kuplat ja se puhtauden tunne…

Luonnonkosmetiikan geelimäiset kasvopesut vain tuppaavat olemaan aika juoksevaa kamaa synteettisiin serkkuihinsa verrattuna. Ensimmäinen, vuosia sitten kokeilemani versio oli suuri pettymys. Kun yritin vaahdottaa putsaria käsissäni ennen kasvoille levittämistä, kuten olin tottunut tekemään, oli tuo litku lorissut sormien välistä lavuaariin ennen aikojaan. Raivosin tästä Katjalle, joka ystävällisesti vinkkasi, että tällainen nestemäisempi kama kannattaisi hieroa ensin kuiviin kasvoihin ja vaahdotella vasta kasvoilla. Kas – vika ei (tälläkään kertaa..) ollutkaan tuotteessa, vaan käyttäjässä.

Mutta jos minulle tuolloin vuosia sitten oltaisiin annettu testiin tällainen Indie Leen versio, olisi tuo oivallus todennäköisesti jäänyt syntymättä. Näppärästä pumppupullosta nimittäin löytyy kauniin vaaleanpunaista ja huumaavan ruusuntuoksuista geeliä, joka on koostumukseltaan liki hyytelömäistä. Koostumuksesta kymppi plus! Suht maltillisesti vaahtoava puhdistusaine poistaa synteettisenkin meikkivoiteen erittäin mallikkaasti ja toimii mainiosti esimerkiksi konjac-sienen kanssa käytettynä. Herkälle iholle suositeltu putsari ei myöskään jätä ihoa narskuvaksi tai kiristävän kuivaksi, vaan pesun jälkeinen pinta on puhdas ja pehmoinen.

COQ10-kasvovettä kehuttiin Into the Glossissa täydelliseksi keskitien kasvovedeksi – ja tämä on siis suuri kehu. Ja tähän mielipiteeseen on muuten helppo yhtyä! Alkoholiton kasvovesi ei kuivata ihoa, ja vaikka se sisältää kosteuttavaa hyarulonihappoa ja aloe veraa, ei kasvovesi jätä myöskään ihoa tahmaiseksi, kuten useat kosteutustuotteet valitettavasti tekevät.

Koska viimeistelen kasvojen puhdistuksen pyyhkimällä leukaperät ja hiusrajan misellivedellä niiden viimeistenkin meikkirippeiden pois saamiseksi, käytän kasvovettä yleensä suihkuteltavassa muodossa ihon kosteustasapainoa palauttamaan. Tällainen pumpulilapulla levitettäväksi suunniteltu kasvovesi siis tuntui minusta hieman haaskuulta – tällaista eliksiiriä ei haluaisi hölvätä hukkaan pisaraakaan! Itse toivoisin tälle pakkaukseksi siis suihkepulloa, mutta tällaista uudistusta odotellessa olen tyytynyt kippaamaan pullosta hieman kasvovettä kämmenelle ja varovasti taputellut sen siitä kasvojani kosteuttamaan.

Tätä erittäin hyvin Instagram-kuviinkin sopivaa brändiä ei vielä Suomesta saa, mutta huomasin Briteistä toimittavan Cult Beautyn ottaneen sarjan valikoimiinsa. Jahka tuolta kylppärin kaapista vapautuu hieman tilaa, aion kyllä tilata tältä varsin hyvän fiiliksen jättäneeltä sarjalta testiin jotain muutakin: etenkin seerumit ja öljyt kuulostavat hirmuisen houkuttelevilta. Niin – ja näyttävät. (Ja hei – miten cool nimi Indie Lee on?! Olen kateellinen!)

Kuvat Inke

20

Aurinkosuojien ABC

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Sääennuste on näyttänyt varsin huvittavalta viime viikkoina: eihän tälle säälle voi kuin nauraa, totesi Pekka Pouta, jonka nauru tarttuu väkisinkin, sillä eihän tässä muuten mielenterveys säily. Kesä tule jo, jooko?

Jospa koitetaan uhmata sääjumalia väen väkisin kaivamalla uudet bikinit ja sandaalit kaapista ja kuvitellaan, että ulkona on vähintään kaksikymmentä astetta lämmintä, niin kenties kesä suvaitsee vihdoin saapua. Jos ei, pakataan matkalaukku ja hurautetaan sinne missä kesä on. Juuri nyt kiinnostavat Portugali, Kreikan saaret, Italia ja Etelä-Ranska. Kaikki paikat, missä on niin paljon aurinkoa, ettei ilman aurinkosuojaa ole asiaa ulos kuin korkeintaan puoleksi tunniksi.

Tänään puhutaan aurinkosuojista. Yksi lempiaiheistani, jonka suhteen olen tiukkapipoinen niuhottaja. Tavallisesti en kyttää uimahalleissa tai joogasaleilla, millä ihmiset itseään rasvailevat, mutta lomalla haukankatseeni vaanii jokaisen auringonottajan rasvaputeleita koittaen bongailla luonnollisia aurinkosuojia – lähes aina turhaan (jopa joogaretriiteillä). Ihmettelen, kuinka harva ihminen käyttää luonnonkosmetiikan aurinkovoidetta, sillä olen kuvitellut, että kemiallisten UV-filttereiden haitoista on puhuttu jo niin pitkään ja luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden positiivista tuotekehitystä puolestaan hehkutettu, että luonnollisen aurinkovoiteen valinta olisi jo yhtä yleistä kuin einesruokien välttely. Toivon, että tämän postauksen myötä luonnonkosmetiikan aurinkovoiteesta tulee sinulle ja lähipiirillesi itsestäänselvä valinta.

Kemialliset UV-suojat

Kemialliset UV-filtterit toimivat absorboimalla eli imemällä UV-säteitä itseensä ja vapauttamalla energian sen jälkeen iholle lämpönä. Tutkimusten mukaan kemialliset UV-filtterit häiritsevät hormonitoimintaa ja voivat aiheuttaa mm. syöpää. Hormonitoimintaa häiritsevillä kemikaaleilla on kauaskantoisia seurauksia, joista kaikkia vaikutuksia ei vielä edes tiedetä. Lisäksi UV-filtterit kerääntyvät ihoon ja häiritsevät sen mikrobikantaa ja suojabarriääriä. Vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa kaksi koehenkilöä oli käyttämättä iholle lainkaan kosmetiikkaa ja peseytymättä kolmen vuorokauden ajan. Tämän jälkeen iho tutkittiin 3D-molekyylikartan avulla. Kummallakin koehenkilöllä löytyi ihosta bakteerien lisäksi joukko kosmetiikasta peräisin olevia kemikaaleja, mm. kemiallista UV-suoja-ainetta (avobenzonea ja octocrylenea), vaikka tutkimus tehtiin talvella ja koehenkilöt olivat käyttäneet edellisen kerran aurinkosuojaa kesällä. Ongelmallista on myös se, että aurinkovoiteiden UV-filtterit kulkeutuvat ympäristöön ja saastuttavat erityisesti vesistöjä tuhoten mm. koralleja. Kun nämä kemikaalit joutuvat ympäristöön ja vesistöön, kulkeutuvat ne lopulta meihin ihmisiinkin.

Ihon kunnon kannalta kemialliset UV-filtterit ovat myöskin haitallisia, sillä auringonsäteitä imevässä ja lämmöksi muuttuvassa reaktiossa syntyy vapaita radikaaleja, jotka vaurioittavat ihoa ja aiheuttavat ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä. Eli aine, jonka pitäisi suojata UV-säteiden ihoa vanhentavilta vaikutuksilta, aiheuttaakin niitä. Tätä yritetään ehkäistä lisäämällä tuotteisiin antioksidantteja. Kemialliset UV-filtterit voivat aiheuttaa allergisia reaktioita tai ärsytystä ja koska niitä käytetään synteettisessä kosmetiikassa, voiteet sisältävät usein vielä mukavan cocktailin synteettisiä säilöntäaineita, emulgaattoreita sekä synteettisiä rasvoja ja silikoneja. Tämmöistä kemikaalipommia ei voi suositella kenenkään elävän olennon iholle, eikä ympäristöön.

Omasta ehdottomuudestani olen poikennut kerran, vuosi sitten Sisilian lomalla. En ollut huomioinut aurinkovoidetta viikon lomalle pakatessani, että puteleita käyttäisi myös äitini, jonka vuoksi loman viimeisenä päivänä putelimme tyhjenivät niin, että oli pakko lähteä aurinkovoiteen metsästykseen. Yhdestäkään kaupasta ei löytynyt luonnonkosmetiikan aurinkovoidetta, jonka vuoksi meidän oli pakko valita joko varjossa pysyttely, ihon palaminen tai synteettinen aurinkovoide. Päädyimme jälkimmäiseen, joka oli kamalaa. Voidemainen emulsio hävisi ihoon tekemällä ihon pinnasta todella kuivan ja kiristävän, jota voimakas aurinko vain kuivatti entisestään. Saatoin melkein tuntea kuinka ihoni rypistyi auringossa. Voide tuntui todella inhottavalta!

Fysikaaliset UV-suojat

Luonnonkosmetiikassa käytetyt UV-filtterit ovat mineraali- eli epäorgaanisia filttereitä, joista käytetään yleensä nimitystä fysikaalinen aurinkosuoja (titaanidioksidi ja sinkkioksidi). Ne suojaavat kemiallisten suodattimien tavoin sekä UVA- että UVB-säteiltä, mutta toimivat kuin peili, eli heijastamalla auringonsäteet pois iholta muuttamatta säteitä miksikään muuksi, jonka vuoksi ne eivät synnytä vapaita radikaaleja. Fysikaalisista UV-filttereistä ei ole raportoitu allergisia reaktioita. Synteettisen kosmetiikan lasten aurinkovoiteissa käytetään fysikaalisia filttereitä, koska viranomaiset eivät suosittele kemiallisia filttereitä lapsille. Miksi aikuisenkaan tulisi niitä käyttää?

Vielä muutama vuosi sitten fysikaaliset aurinkosuojat värjäsivät ihon niin valkoiseksi, etteivät ne olleet miellyttäviä käytössä. Tuotekehitys on kuitenkin ottanut huimia harppauksia eteenpäin ja nykyisin luonnonkosmetiikkamarkkinoilta löytyy loistavia aurinkovoiteita, jotka eivät tee ihosta valkoista tai erottuvat iholta vain aavistuksen. Luonnonkosmetiikassa käytettävät kasvipohjaiset emulgaattorit ovat kehittyneet niin roimasti, että niiden ansiosta fysikaaliset aurinkosuoja-aineet levittyvät iholle erittäin tasaisesti ja lähes huomaamattomasti. Eli kerrankin näille aineille, joita pidän ihonhoidon kannalta turhakkeina, on todellinen tarve ja hyöty! Emulsioissa käytetään lisäksi kasviöljyjä tai niistä johdettuja esteriöljyjä, jotka auttavat aurinkosuoja-aineita levittymään tasaisemmin, pitävät ihon pehmeänä ja ehkäisevät ihon kuivumista. Kasviöljyt myös hoitavat ihoa rasvahappojen ja vitamiinien ansiosta. Lisäksi voiteisiin lisätään usein antioksidantteja ehkäisemään UV-säteilyn aiheuttamia ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.

Nanomateriaalit

Nanokokoisten materiaalien (ulottuvuus vähintään yhden ulkomitan osalta 1-100 nanometriä, nanometri on millimetrin miljoonasosa) käytöllä voi olla haittavaikutuksia terveydelle ja ympäristölle. Joidenkin tutkimusten mukaan nanopartikkelit voivat imeytyä sisäelimiin asti, mutta mitä ne voivat siellä saada aikaiseksi, siitä on kovin vähän tietoa. Kosmetiikassa nanopartikkeleita käytetään aurinkovoiteissa (titaanidioksidin ja sinkkioksidin nanopigmenttejä), kosteusvoiteissa ja suuhygieniatuotteissa. Tutkimustieto laahaa nanopartikkeleiden osalta vielä perässä, mutta tutkimukseen panostetaan tällä hetkellä paljon. Tietoa on kyllä saatavilla, mutta se on melko ristiriitaista ja toisaalta tietoa pitkäaikaisista vaikutuksista ei vielä ole.

Synteettisessä kosmetiikassa nanopartikkeleiden käyttö on sallittua, mutta luonnonkosmetiikassa kiellettyä ja toivottavasti tulee olemaan myös tulevaisuudessa. Kesästä 2013 lähtien nanomuotoiset aineet on täytynyt merkitä tuotteen ainesosaluetteloon sanalla ”nano”, eli myös synteettisen kosmetiikan puolella pitäisi ainakin teoriassa olla mahdollista välttää halutessaan nanopartikkeleita (mutta olemmehan törmänneet aiemminkin muutamiin keisseihin, joissa pakkausmerkintöjä ei noudateta). Useat synteettiset aurinkovoidemerkit yhdistelevät tuotteisiinsa sekä kemiallisia että fysikaalisia UV-filttereitä tehostaakseen suojaa. Tämä on jälleen yksi syy suosia luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita, jossa nanopigmenttien käyttöä ei ainakaan toistaiseksi sallita.

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden teho ja poistaminen iholta

Olen käyttänyt vuosia luonnonkosmetiikan aurinkosuojia ja niiden teho on tullut testattua mm. Thaimaassa, Intiassa ja viime vuonna Italiassa, Balilla sekä Keniassa. Tehot ovat loistavat ja Keniassakaan iho ei palanut kertaakaan, vaikka aurinko oli aivan käsittämättömän polttava. Voidetta pitää vain muistaa kuljettaa mukana koko ajan ja lisäillä tarpeeksi usein.

Muutama viikko sitten eräs miespuolinen ystäväni laittoi minulle viestiä palattuaan Karibian surffilomalta. Hän oli käynyt ennen reissua lukemassa blogista aurinkovoidesuosituksiani ja pakannut niiden perusteella mukaan Algamariksen 50 suojakertoimen voiteen sekä 30 suojakertoimen ohuen emulsiosprayn. Hän halusi laittaa minulle viestiä, jotta voisin välittää vesiurheilua harrastavan miehen kokemukset voiteista teille lukijoille: iho ei palanut kertaakaan ja lisäksi voiteet kestivät vedessä todella hyvin, jonka ansiosta niitä ei tarvinnut lisäillä koko aikaa (ja ne eivät kaiketi myöskään liukene meriveteen ainakaan suurissa määrin). Oman kokemukseni mukaan juuri se on luonnonkosmetiikan ja erityisesti Algamariksen aurinkovoiteissa bonus, että ne kestävät hyvin vedessä.

Varjopuolena voiteissa onkin sitten niiden poistaminen iholta. Apuna kannattaa käyttää täyteläistä suihkuvoidetta ja pesu- tai kuorintakinnasta. Jos poistaminen tuntuu silti haastavalta, iholle voi tehdä kaksoispuhdistuksen hieromalla iholle ensin öljyä (esimerkiksi kookosöljyä) ja sen päälle suihkuvoiteen tai -geelin pesu- tai kuorintakintaan avulla. Aurinkovoiteet ovat öljyliukoisia, jonka vuoksi öljyinen puhdistusaine tehoaa niihin parhaiten. Pesu- ja kuorintakintaiden kanssa täytyy olla varovainen, jos iho punoittaa yhtään eikä niitä tulee käyttää palaneelle tai kuumottavalle iholle ollenkaan.

Ihon pigmenttityyppi ja olosuhteet määrittävät suojakertoimen

Aurinkovoiteiden kanssa on muistettava se, että mikään niistä ei suojaa melanoomalta, vaikka iho ei palaisikaan. Voiteet eivät myöskään suojaa täydellisesti auringon ennenaikaisesti ihoa vanhentavilta vaikutuksilta, jos aurinkoa palvoo tuntikausia äkillisesti pitkän ja pimeän talven jälkeen.

Aurinkosuojan käytössä ja sopivaa suojakerrointa valitessa täytyy huomioida ihon oma pigmenttityyppi*. Hyvin vaalea iho ei kestä aurinkovoiteenkaan kanssa aurinkoa yhtä paljon kuin iho, jolla pigmenttiä on enemmän. Aurinkosuojakerroin kertoo, kuinka moninkertaisen ajan auringossa voi olla palamatta verrattuna siihen, miten pitkään iho kestää auringossa ilman suojaa. Esimerkiksi pigmenttityyppi 1:n ihon oma suoja-aika on vain 5 minuuttia, joten suojakertoimella 30 iho kestäisi aurinkoa 2,5 tuntia. Tällöinkin voidetta tulee lisäillä 1-2 tunnin välein sekä huomioida maantieteellinen sijainti: on täysin eri asia olla auringossa päiväntasaajalla tai Etelä-Euroopassa kuin Suomessa. Ystäväni, jonka iho ruskettuu salamannopeasti, käytti Keniassa jatkuvasti 30 ja 50 suojakertoimen voiteita, eli pigmenttityypin lisäksi täytyy aina huomioida olosuhteet. Suomessa UV-säteily on voimakkainta kesä-heinäkuussa, mutta juuri alkukesän auringossa iho voi kärähtää salakavalasti, koska takana on yli puoli vuotta pimeää vuodenaikaa. Aurinkovoidetta valitessa pitää lisäksi huomioida viettääkö aikaa maalla, merellä, nurmikolla, hiekkarannalla vai lumihangella. Erityisesti hiekka, merivesi ja lumi heijastavat auringonsäteitä voimakkaasti.

Kas näin, nyt on saatu valistuspaketti kasaan ja päästään itse tuotevinkkeihin. Olen kokeillut lähes kaikki Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoilta löytyvät aurinkovoidemerkit ja kirkkaaksi suosikiksi nousi viime vuoden reissaamisen myötä Algamaris, josta olen kirjoittanut monta kertaa aiemminkin. Algamariksen voiteiden koostumukset ovat loistavat, ne levittyvät hyvin ja tuoksuvat ihanalle kookokselle (kookoksen tuoksu ja aurinko ovat aivan lyömätön yhdistelmä, jolla voi virittäytyä trooppisiin tunnelmiin pohjoisella pallonpuoliskollakin).

Luottoaurinkovoiteeni

Omat luottotuotteeni Algamarikselta ovat kulkeneet mukana jo monella reissulla. Suomessa käytän aina suojakerrointa 30, mutta kaukomaille pakkaan mukaan myös suojakertoimen 50, jolla suojaan itseni muutaman ensimmäisen päivän ajan sekä aina ollessani merellä ja valkoisilla hiekkarannoilla.

Aurinkovoiteen ostoa ei kannata jättää lomakohteeseen, sillä omien kokemusteni mukaan tarjonta on surkeaa. Lomalle kannattaa siis pakata mukaan mieluummin liikaa kuin liian vähän aurinkovoidetta.

Aurinkovoidespray SK 30: tämä on ihan ykkösvoiteeni niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Emulsio on erittäin ohutta ja juoksevaa, joka imeytyy nopeasti, mutta jättää ihon pehmeäksi ja joustavaksi. Tuote on pakattu todella kätevään tuubiin spray-annostelijalla, joka tyhjenee helposti viimeistä pisaraa myöten eikä tuotetta mene hukkaan (huom. luonnonkosmetiikassa ei sallita aerosolisprayn käyttöä, eli tuote tulee ulos täysin nestemäisenä eikä sitä voi täten vahingossakaan hengittää). Aurinkosuoja-aineena toimivat titaanidioksidi ja sinkkioksidi ja emulgaattorien lisäksi voiteeseen on lisätty auringonkukka- ja kookosöljyä, jotka hoitavat ihoa. Punalevästä uutettu alga-gorria antioksidantti auttaa neutraloimaan vapaita radikaaleja. Herkullinen kookoksen tuoksu viimeistelee käyttömukavuuden. Tämä voide on loistava pigmenttityyppi 3-4:lle*.

Aurinkovoidespray SK 50: tätä voidetta en ole itse asiassa kokeillut käytännössä, vaan Balin ja Kenian reissuilla minulla on ollut mukana edellä mainitseani 30 SK sprayn lisäksi 50 suojakertoimella varustettu täyteläisempi voide, sillä sheavoita sisältävän rasvaisemman koostumuksen ansiosta se kestää paremmin vedessä ja oman epäilykseni mukaan se kenties suojaa hyvin voimakkaassa auringossa paremmin, kuin ohut spray. Halusin kuitenkin nostaa tämän 50 suojakertoimen sprayn esille, sillä koen juuri tämän ohuemman version miellyttävämmäksi käyttää. Tämän voiteen pakkaisin varmasti mukaan Etelä-Euroopan lomakohteeseen tai Suomessa merelle. Pigmenttityyppi 1:sen kannattaa valita jompi kumpi näistä voiteista.

Aurinkovoide SK 30: täyteläisempi voide eroaa ohuesta spraysta koostumukseltaan ja hoitavuudeltaan. Se levittyy myös erittäin ohuesti eikä jätä ihoa valkoiseksi. Kamomillavesi rauhoittaa ihoa ja alga-gorria antioksidantti auttaa ehkäisemään ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä. Tämän voiteen valitsisin pigmenttityyppi 2:lle Suomessa.

Sävyttävä aurinkovoide kasvoille SK 30: tässä onkin sitten kesän hittituote! Sävyttävä aurinkovoide kasvoille, josta tulee todella kaunis, hunajainen hehku ja voide myös tasoittaa ihoa ihan aavistuksen. Tämän myötä ei ole suojakertoimella varustetulle päivävoiteelle tarvetta (joka on hankalaa valmistaa täydellisellä koostumuksella) ja tämän voi käyttää vaikka meikkipohjankin sijasta. Jos ihoa kaipaa enemmän tasoitusta, meikkiä voi toki levittää vielä sen päälle erikseen. Vaalean sävyn lisäksi tuotteesta on saatavilla myös tummempi sävy.

Aurinkosuoja huulille SK 30: huulet kaipaavat ehdottomasti oman aurinkovoiteensa. Algamariksen huulirasva ei värjää huulia valkoiseksi. Se sisältää hoitavan ja kosteuden haihtumista ehkäisevän sekoituksen jojoban, mimosan ja auringonkukan kasvivahoja, ihoa vahvistavaa skvaleenia sekä alga-gorria antioksidanttia, joka ehkäisee ryppyjen muodostumista huulille.

Aurinkovoidepuikko SK 50: tämä puikko on kunnon tököttiä ääriolosuhteisiin, kuten merelle, valkoiselle hiekalle ja vuoristoon. Kenian vitivalkoisilla hiekkarannoilla ja kristallinkirkkaassa vedessä  vetelin puikkoa korvanlehtiin sekä hiusrajaan, josta aurinkovoide voi pyyhkiytyä helposti hiusten ympärillä olevaan huiviin. Puikko värjää ihon melko valkoiseksi, mutta suojaa todella hyvin. Ehdoton must have surffilomille!

After Sun: auringonoton jälkeen ihon voi valella aloe vera -geelillä, mutta se jättää ihon täysin ilman rasvaa, jota ehdottomasti kaivataan UV-säteilyannoksen jälkeen. Luonnonkosmetiikasta löytyy runsaasti ihoa rauhoittavia ja hoitavia voiteita sekä öljyjä, mutta kunnon after sunissa on ihana lomafiilis (se kookoksen tuoksu!) ja lisäksi after sunit sisältävät punoitusta rauhoittavia ja viilentäviä aineita. Algamariksen after sun on jälleen markkinoiden ykkönen. Se sisältää ihoa korjaavaa shea voita, rauhoittavaa ja uudistavaa aloe veraa, punoitusta ja kuumotusta rauhoittavaa bisabololia sekä kosteuttavaa ja korjaavaa ruskean levän uutetta. Herkullinen tuoksu ja silkkinen, nopeasti imeytyvä koostumus ovat vastustamaton yhdistelmä!

Tärppituotteet palaneelle iholle

Jos iho palaa, valele se useita kertoja päivässä aloe vera -geelillä ja hiero päälle otsonoitua oliiviöljyä. Vältä ihon mekaanista rasitusta (vartalokuorintojen ja pesukintaisen käyttöä) ja suojaa iho vaatteilla auringolta. Iltaisin ihon voi kevyesti puhdistaa esimerkiksi kookosöljyn ja suihkugeelin yhdistelmällä.

Nyt on loistava aika aurinkovoidevaraston päivitykselle, sillä yhteistyökumppanini House of Organic tarjoaa kaikista Algamariksen tuotteista 15 % alennuksen koodilla AURINKO2017 ja se on voimassa 31.5.2017 asti. 

Mitkä ovat sinun aurinkovoidesuosikkejasi ja millaisia ovat kokemuksesi luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista?

 *Ihon pigmenttityypit:

Tyyppi 1

Erittäin herkkä, hyvin vaalea, joka palaa eikä rusketu

Ihon oma suoja-aika: 5-10 min

Suositeltu suojakerroin: 50

Tyyppi 2

Herkkä ja vaalea iho, palaa helposti, heikko rusketus (lapsen iho)

Ihon oma suoja-aika: 10-20 min

Suositeltu suojakerroin: 30-50

Tyyppi 3

Normaali, tummanvaalea iho, ruskettuu punoituksen kautta tai ilman (60-75 % suomalaisista on tätä tyyppiä)

Ihon oma suoja-aika: 20-30 min

Suositeltu suojakerroin: 15-25

Tyyppi 4

Vahva ja tumma iho, ei punoita, ruskettuu hyvin helposti

Ihon oma suoja-aika: noin 40 min

Suositeltu suojakerroin: 6-10

Kuvat Katja Kokko

Lähde pigmenttityyppeihin: Una Nuotio: Kerro, kerro kuvastin

6

Kuivaharjaus – tehokas detox vartalolle

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Kuivaharjaus on ikivanha ja yksinkertainen menetelmä koko kehon karaistumiseen ja ihon kirkastamiseen, jonka lukuisista hyödyistä moni ei taida olla edes tietoinen. Säännöllinen kuivaharjaus irrottaa tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa, pitää ihon sileänä ja kirkkaana sekä ehkäisee ihokarvoja kasvamasta sisäänpäin. Tämä on varmasti kaikille tuttua, mutta kuivaharjaus on myös tehokas ja edullinen konsti ihon pitämiseen nuorekkaana, sekä koko aineenvaihdunnan tukemiseen.

Kehon epäpuhtauksista arviolta kolmannes poistuu ihon kautta. Jos ihon aineenvaihdunta ei toimi kunnolla, elimistöön jää kuona-aineita, jotka kertyvät kudoksiin. Tämä johtaa solujen rappeutumiseen ja mm. ennenaikaiseen vanhenemiseen, mutta sillä on vaikutuksia myös terveyteen. Kuivaharjaus tehostaa hiusverenkiertoa ja ihon aineenvaihduntaa, jolloin kuona-aineiden poistuminen paranee ja solut saavat happea. Rasvakertymät tasoittuvat ja iho kiinteytyy, joten kuivaharjaus on tehokas myös selluliitin hoidossa. Lisäksi kuivaharjaus karaisee ja antaa energiaa stimuloimalla iholla olevien hermopäätteiden kautta hermoston toimintaa, joka vaikuttaa myös hormonitoimintaan.

Kuivaharjaukseen käytetään vartaloharjaa tai kuorintakinnasta ja sopiva kesto on noin 5-10 minuuttia. Harjauksen voi tehdä vaikka päivittäin ja paras aika sille on heti aamusta. Harjaus tehdään ylöspäin suuntautuvilla, pyörivillä liikkeillä alhaalta ylöspäin aloittaen jalkapohjista. Sitten siirrytään jalkateriin, sääriin, pohkeisiin, reisiin sekä käsiin ja käsivarsiin. Tämän jälkeen harjataan selkä, pakarat ja lopuksi vatsa sekä rintakehä. Harjausta voi tehostaa ongelma-alueilla, kuten selluliittikohdissa. Jos iho on rikki, sillä on ihottumaa tai tulehtuneita näppyjä, näille kohdille ei tule tehdä harjausta.

Kuivaharjauksen jälkeen tulisi käydä suihkussa, jotta kuolleet ihosolut saa huuhdottua pois iholta. Ensin kannattaa ottaa lämmin suihku ja sen jälkeen vielä lyhyt kylmä suihku, joka karaisee kehon ja supistaa ihohuokosia.

Omat suosikkini kuivaharjaukseen ovat perinteinen marokkolainen hamameissa käytetty kassa-kuorintakinnas sekä Iris Hantverkin hevosen karvasta valmistettu pyöreä vartaloharja. Kassa-kuorintakinnas on kokemukseni mukaan kuorintakintaista kaikista tehokkain ja perinteisesti sitä käytetään saunassa (tai hamamissa). Joliessa myydään Charme d’Orientin kassa-kintaita yhdessä perinteisen, hyytelömäisen mustasaippuan kanssa, joka hierotaan iholle kintaan avulla saunan lämmössä. Kinnasta voi tottakai käyttää myös erikseen. Myös Kahinalta ja Eco by Sonyalta löytyy samanlainen kinnas.

Iris Hantverkin luonnonharjaa käytän ilman saunaa ja pidän itse juuri tästä harjasta enemmän perinteisessä kuivaharjauksessa. Olin etsinyt pitkään tämmöistä pyöreää, kahvatonta mallia ja löysin sen vihdoin Formverkista. Itseäni kahva häiritsee harjauksessa, mutta toiset kokevat sen hyödyllisenä, sillä sen avulla ylettyy paremmin esimerkiksi selkään.

Charme d’Orientilla on myös ihania suola- ja sokerivartalokuorintoja, joita myydään Natural Goods Companyn Salon & Shopissa Museokadulla (mutta ei valitettavasti verkkokaupassa). Ostin viikko sitten aromaterapiakäynnin yhteydessä Charmen kassa-kintaan sekä Neroli-vartalokuorinnan, joka sisältää alunakiveä (eli suolaa), manteliöljyä, hunajaa, royal jellyä sekä nerolin eteeristä öljyä. Taivaallisen ihana kuorinta, josta taidan joutua hankkimaan myös sokeriversion tämän päivän lukijatapahtumassa putiikilla. Charmen itämaiset vartalo- ja kasvotuotteet ovat aivan ihania hemmottelutuotteita, jotka saisivat olla myynnissä laajemminkin.

Nyt on mitä mainioin aika alkaa valmistella kehoa kesäkuntoon kuivaharjauksella ja kuorinnalla, jos vartalonhoito on unohtunut talvella.

Kuinka moni teistä kuivaharjaa ihoa säännöllisesti?

Kuvat Katja Kokko

Lähde: Una Nuotio: Kerro, kerro kuvastin

Kommentoi

Ihon herätys

Kuvatessani tämän postauksen kuvia, ulkona oli nahkatakkikelit eikä kaulahuivillekaan ollut tarvetta, paljaat nilkat saivat pilkottaa housunlahkeiden alta ja aurinko häikäisi niin, ettei ulkona pystynyt olemaan ilman aurinkolaseja. Aurinko lämmitti ihoa, kasvoille ilmestyi rykelmä pisamia ja käsivarret saivat hieman väriä. Tunsin olevani kunnolla elossa ensimmäisen kerran sitten viime marraskuisen Kenian matkan.

Kirjoittaessani tätä postausta ulkona on välillä sakea lumipyry, välillä sataa vettä ja hetken aikaa jotain siltä väliltä. On niin kylmä, että talvitakki piti ottaa uudelleen käyttöön, ilman kaulahuivia ei ole asiaa ulos ja kiroan vappuna hukkunutta ainoaa hanskapariani, kun sormeni kohmettuvat jääpuikoiksi hyytävässä viimassa. Keho tuntuu taas raskaalta, iho väsyneeltä ja saan käyttää kaikki konstit, jotta energia virtaa vapaasti eivätkä ajatukset tukkeudu ja silmäluomet valahda puolitankoon.

Olen silti kiitollinen monista asioista. Puhtaasta vedestä, jota saan juoda niin paljon kuin jaksan. Kauniista kodista, jossa on hyvä olla. Harrastuksista, jotka tuovat paljon iloa ja parantavat elämänlaatua. Töistä, joita rakastan. Maapallon toiselta puolelta kotiovelle ilmestyvistä purnukkalähetyksistä, jotka tuovat tuulahduksen aurinkoa ja lämpöä Hawaijilta saakka. Mahalon perustaja Maryna on ajatellut minua valtameren takana asti kääriessään sarjansa uusinta tuotetta, The Bean Maskia, silkkipaperiin valmiina pelastamaan kahdeksan kuukautta herätystä kaivanneen ihoni.

Kauniissa bamburasioissa on jotain, joka muistuttaa suomalaisesta saunasta. Ei siis ihme, että sarja onkin kolahtanut meille suomalaisille ja kovaa. Koska tunnetusti olemme kahvia juova kansa, tulee tämä naamio olemaan hitti keskuudessamme. The Bean Mask on kuoriva superantioksidanttinaamio, jonka keskeisin raaka-aine on kahvi. Se ei suinkaan sisällä jauhettua kahvia, joka olisi kasvojen iholle aivan liian heviä tavaraa, vaan vihreän kahvin pavuista puristettua öljyä sekä hiilidioksidiuutettua kahvia (menetelmä, joka säilyttää kasvin herkimmätkin ravinteet). Näiden raaka-aineiden antioksidanttipitoisuus ja teho on moninkertainen verrattuna C-vitamiiniin ja vihreään teehen ja lisäksi se sisältää huomattavasti enemmän entsyymejä, kuin tehokkaana anti-age raaka-aineena tunnettu koentsyymi Q10.

The Bean Mask saa nimensä kolmesta ”pavusta”, joita purnukka kätkee sisäänsä: kahvia, kaakaota ja vaniljaa. Naamion raaka-aineet on sekoitettu hawaijilaiseen hunajaan, joka kirkastaa, kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Raakakaakaojauhe sisältää runsaasti antioksidantteja, entsyymejä, mineraaleja ja vitamiineja, jotka ehkäisevät ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä ja rauhoittavat tulehdusta. Bambuhiili ja rhassoul-savi imevät ihosta toksiineja ja sisältävät runsaasti mineraaleja. Astaksantiini on naamion ”salainen ase”. Se on tehokas antioksidantti, joka tutkimusten mukaan suojaa potentiaalisesti vapailta radikaaleilta 6000 kertaa tehokkaammin kuin C-vitamiini, 800 kertaa tehokkaammin kuin koentsyymi Q10 ja 550 kertaa tehokkaammin kuin vihreän teen katekiinit. Lisäksi naamio sisältää joukon muitakin antioksidanttipommeja, kuten tomaatin lykopeenia (muistatteko, kirjoitin tomaatista raaka-aineiden kiehtovassa maailmassa), tyrniä, vesimelonia, punajuurta, porkkanaa, kurkumaa, vaniljaa ja hibiscusta (joka toimii kuin ”luonnon oma botox”).

Naamio kuorii ihoa mekaanisesti sekä entsymaattisesti. Se poistaa kuollutta ihosolukkoa, likaa, epäpuhtauksia ja toksiineja. Antioksidanttien ansiosta se kirkastaa elotonta ihon väriä, kiinteyttää ihoa, tekee ihosta kimmoisan ja elinvoimaisen häivyttäen ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä näkyvästi. Lisäksi naamio buustaa kollageenin tuotantoa parantaen ihon joustavuutta, supistaa ihohuokosia mm. paju-uutteen ja hamameliksen ansiosta sekä vilkastuttaa ihon mikroverenkiertoa ja uudistaa ihoa. Sanoisin, että tätä kaikkea kaivataan kipeästi juuri nyt!

Naamion annetaan vaikuttaa 20-30 minuuttia, jonka jälkeen sormenpäät kostutetaan veteen ja hierotaan kevyesti kuorivia rakeita iholla. Herkällä iholla vaikutusaika kannattaa pitää lyhyempänä, vain 4-7 minuuttia ja naamion voi huuhdella iholta pois pyörittelemättä rakeita. Ensimmäisellä käyttökerralla suositellaan lyhyempää, 2-5 minuutin vaikutusaikaa. Jos iho punoittaa naamion käytön jälkeen, se kertoo vilkastuneesta mikroverenkierrosta.

Tunnen melkein huonoa omatuntoa kirjoittaessani naamiosta nyt, sillä ikäväkseni joudun kertomaan, ettei sitä saa vielä Suomesta. Malttamattomimmat voivat kuitenkin tilata sen suoraan Hawaijilta (olen varma, että Maryna pakkaa mukaan myös tujauksen Hawaijin aurinkoa ja mystistä energiaa). Toivotaan, että uutukainen saapuu pian myös tuotteita Suomessa jälleenmyyvään Naturelleen, sillä toivon että tekin pääsette pian nauttimaan kahvinaamion maagisesta voimasta. Niin, se taisikin tulla jo selväksi mitä ajattelen tuotteesta. Summattakoon vielä, että onhan tässä nyt aivan helvetin upeat raaka-aineet, jumalainen tuoksu ja iho saa kyllä sellaisen ylösnousemuksen kokemuksen, että herää vaikka satavuotisesta unesta (tai toukokuisen lumipyryn keskeltä)!

Näihin toukokuisiin tunnelmiin, upeaa keskiviikkoa!

Kuva Katja Kokko

Tuote saatu valmistajalta

5

Maaginen mustasaippua

Nyt seuraa timanttinen siivousainevinkki, jota olen vilautellut jo Instagraminkin puolella ja olen tästä aivan täpinöissäni. Hauska sattuma oli, että juuri viime viikolla sain uutta kotia esitellessäni kommentteihin kyselyn kodin pesuaineista ja samaan aikaan to do -listallani olikin omistaa tälle tuotteelle oma postaus.

Itselleni kävi aikoinaan niin, että vaihdettuani ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikkaan, vaihtuivat kodin siivousaineet siinä sivussa täysin automaattisesti. Miksi lorotella viemäristä alas myrkkyjä myöskään kotia siivotessa? Lisäksi en ole koskaan ollut mikään siivoushanskojen käyttäjä, jonka vuoksi iho joutuu väkisinkin kosketuksiin aineiden kanssa, joilla puunaan kotiani, tiskaan tiskejäni tai pyykkään vaatteitani. Ei tulisi mieleenkään ostaa enää mitään tavanomaisia tököttejä. Tämä seikka olisi myös erittäin tärkeää huomioida, mikäli iho on herkkä tai kärsii allergioista tai ihottumista, kuten POD:sta, atopiasta tai rosaceasta.

Vuosikaudet olen käyttänyt tiskeihin, pyykkiin ja siivoukseen pääasiassa Ecoverin ja Attituden aineita. Luonnonkosmetiikkamessuilla vastaan tuli kuitenkin ihan mieletön uusi tuttavuus Ranskasta, Marius Fabre, jonka valikoimasta löytyy aito marseille-saippua, mustasaippua, nestemäinen pyykinpesuneste sekä pyykinpesuhiutaleet. Minä sain testiin merkin hittituotteen, perinteisen oliiviöljystä valmistetun mustasaippuan.

Marius Fabre on todella vanha merkki, joka on valmistanut mustaa saippuaa Ranskan Provencessa jo 115 vuoden ajan. Kyseisellä saippualla voi pestä ihan mitä vaan: kodin pinnat, lattiat, kaakelit, tiskit, hopeaa, kuparia, vaatteita, tahroja, nahkaa, ihoa, lemmikkieläimiä, auton, ulkogrillin… you name it!

Marius Fabren mustaa saippuaa myydään litran pullossa sekä 250 ml tuubissa Ruohonjuuressa. Tämä minun testikappaleeni on hieman kauniimpaan pakkaukseen pakattu versio, joka on kivempi pitää esillä tiskipöydällä. Valitettavasti tätä ei ole Ruohonjuuressa, mutta edullisemmaksi tulee ostaa iso litran pullo, josta voi täyttää kauniin lasisen pumppupullon kylpyhuoneeseen ja tiskipöydälle.

Musta saippua on biohajoava ja hellävarainen iholle, mutta puhdistusteholtaan loistava. Se on myös ihon bakteerikannalle lempeämpi, kuin voimakkaasti pesevät pesuaineet, eikä sisällä sulfaatteja. Monissa ekologisissa pesuaineissa on sulfaatteja, joita suosittelen välttämään ihonhoidossa, vaikka ne olisivat luonnollista alkuperää. Jos kärsii em. iho-ongelmista, sulfaatit kannattaa eliminoida myös kodin pesuaineista.

Itse käytän mustaa saippuaa käsien pesuun ennen ruoanlaittoa sekä käsitiskille (astianpesukoneessa käytän Attituden pesuainetabletteja). Lisäksi tämä on paras puhdistusaine ikinä nahalle ja käytänkin sitä joka viikko ratsastussaappaiden puhdistamiseen. Tällä hetkellä minulta löytyy täysi varasto Attiuden ja Ecoverin pesuaineita, mutta niiden loputtua aion korvata ainakin lattianpesuaineen mustalla saippualla, sillä mitä vähemmän muoviroskaa pakkauksista syntyy, sitä parempi. Lasipinnoille ja peileille Attituden ikkunasuihke on kuitenkin must have. Seuraavaksi aion kokeilla Marius Fabren pyykinpesuaineita, jotka vaikuttavat olevan super hellävaraisia ja sopivat herkille materiaaleille kuten villalle ja silkille sekä lastenvaatteille.

Marius Fabren maahantuoja kertoi, että musta saippua irrottaa tehokkaasti tahrat esim. matosta ja viimeksi hän oli lorauttanut ainetta tiskikoneeseen konetiskiaineen ollessa loppu. Musta saippuahan ei muodosta vaahtoa, kuten perinteiset käsitiskiaineet.

Jos et ole vielä vaihtanut kodin pesuaineita luonnollisiin ja aidosti ekologisiin, tee päivitys nyt, sillä näinkin yksinkertaisella asialla teet ison palveluksen luonnolle, jota me joka tapauksessa tuhoamme ja kuormitamme enemmän, kuin se kestää.

Jos olet kiinnostunut Marius Fabren jälleenmyynnistä, ota yhteyttä maahantuojaan. Haastan kaikki luonnonkosmetiikkaverkkokaupat panostamaan myös kodin siivousaineisiin, sillä nekin vaikuttavat ihoon. Lisäksi haastan kaikki teidät lukijat vaihtamaan siivousaineet luonnollisiin vaihtoehtoihin. Jos lähikauppasi siivousainevalikoimasta ei löydy luonnollisia tuotteita, haastan teidät esittämään toiveen kauppiaalle valikoiman parantamisesta! Oletko mukana?

Kuvat Katja Kokko

Tuote saatu testiin maahantuojalta

5

Äitienpäivän kauneuskattaus

Kaupallinen yhteistyö: Esse, sisältää tarjouksen

Viikon päästä juhlitaan äitejä ja sen kunniaksi suunnittelin teille äitienpäivän kauneuskattauksen. Jokainen äiti ansaitsee hemmottelua tietenkin itse juhlapäivänä, mutta myös arjessa. Vanhemmilla äideillä, joiden lapset ovat jo lentäneet pois kotoa tai työelämä on takanapäin, on kenties enemmän aikaa itsensä hoitamiselle ja hemmottelulle (jollei kaikki aika kulu harrastuksiin!), kuin kiireistä arkea elävillä pienten lasten äideillä. Siksi äidin hemmottelu ei saa rajoittua pelkästään äitienpäivään. Ehdotankin äitienpäivälle seuraavanlaista kauneuskattausta:

– Keitä äidille aamukahvit ja kanna sänkyyn aamupalan sekä kukkien kera. Koska vappuherkuttelusta on kulunut vain vähän aikaa, äitienpäivän herkut voivat olla hyvää tekeviä herkkuja, kuten marjasmoothie, raakasuklaata tai kenties pala raakakakkua.

– Pionikausi on juuri alkanut. Mikä olisikaan kauniimpi kukka äidille kuin kimppu pioneja?

– Anna lahjaksi hyvää tekevää luonnonkosmetiikkaa, jolla äiti voi hemmotella itseään myös arjessa. Vannon, että jos lahjapaketista paljastuu lahjakortti kasvo- tai vartalohoitoon, äiti tulee ikionnelliseksi, sillä kosmetologin tekemässä hoidossa yhdistyvät paitsi ammattikäyttöön tarkoitetut ihonhoitotuotteet, myös syvälle ihoon vaikuttavat hierontaotteet sekä hermoston rentouttaminen kosketuksen kautta. Kun ostat vähintään 100 € lahjakortin Natural Goods Companyn Salon & Shopiin, saat kaupan päälle Essen matkapakkauksen (arvo 27,90 €). Tarjous on voimassa äitienpäivään 14.5.2017 saakka. Kirjoita tilauksen yhteydessä kommenttikenttään haluatko kuivan-, normaalin- vai rasvaisen/sekaihon tuotesetin.

– Jos lahjakortti tuntuu liian kalliilta tai muutoin mahdottomalta idealta, kääräise lahjapakettiin ihonhoitotuote. Probioottisen ihonhoitosarja Essen tuotteet ovat paitsi ammattilaistasoa ja tutkitusti tehokkaita, ne tekevät myös arjen ihonhoitohetkistä nautinnollisen kauneusmeditaation aromaterapeuttisten tuoksujen ansiosta, jotka ovat peräisin aidoista eteerisistä öljyistä tavanomaisten hajusteiden sijasta.

Jos et ole varma millainen purnukka on äidille juuri sopiva, tässä muutama herkullinen tärppi:

Herkullinen kasvojen puhdistusaine kaikille ihotyypeille

Sensitive Cleanser: vaniljakastikkeen tuoksuinen, kermainen puhdistusmaito sopii kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille. Essen Sensitive -tuotteet on kehitetty erityisesti herkälle ja ärtyneelle iholle sekä esimerkiksi aknen, rosacean ja POD:n hoito suositellaan aloitettavaksi niillä. Tuotteiden sisältämä tuoksukomponenttien määrä on maksimissaan 0,03 %, jotka ovat peräisin nerolin ja vaniljan eteerisistä öljyistä. Tuotteisiin ei siis ole lisätty erikseen hajusteita. Hellävarainen puhdistusmaito poistaa meikin ja epäpuhtaudet kuivattamatta ihoa. Aloe vera, jojobaöljy ja marulaöljy hoitavat ja kosteuttavat ihoa. Probioottinen uute tukee ihon mikrobitasapainoa. Sensitive-puhdistusainetta voi käyttää kuka tahansa, vaikka ei muuten käyttäisikään Essen tuotteita, mutta ärtynyttyä ihoa ja iho-ongelmia hoidettaessa on tärkeää, ettei niitä yhdistetä muihin tuotemerkkeihin.

Herkullinen suklaajälkiruoka normaalille ja sekaiholle

Cocoa Exfoliator: mitäpä jos tarjoilisit äitienpäivän makean herkun syötävän kakkupalan sijasta ulkoisesti nautittavana kauneusjälkiruokana? Essen suklaanaamiokuorinta on todellinen ihoherkku. Sokerirakeet irrottavat kuollutta ihosolukkoa tehokkaasti, mutta ne sulavat kostealle iholle, jolloin ihoa ei tule käsitelleeksi liian voimakkaasti. Raakakaakaojauheen hiukkaset syväpuhdistavat ihohuokosia ja kaakao sisältää reilun tujauksen antioksidantteja, jotka ehkäisevät ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä ja kirkastavat ihoa. Jos äidillä on ollut kevätväsymys, suosittelen lämpimästi tätä ihoa ja mieltä piristävää suklaaherkkua.

Normaalille ja sekaiholle sopiva suklaakuorinta on myös kevään ja kesän must have, kun iholle alkaa käyttää aurinkovoidetta, sillä se syväpuhdistaa aurinkovoiteen tehokkaasti syvältä ihohuokosista.

Detox-naamio normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle

Clay Mask: jos äiti on valitellut elotonta ihoa tai epäpuhtauksia, sujauta lahjapakettiin Essen Clay Mask savinaamio, jonka sisältämä kaoliini ja bentoniittisavi imevät iholta ympäristön raskametalleja sekä epäpuhtauksia. Rooibosuute sisältää valtavan paljon antoksidantteja, kirkastaa ihoa ja auttaa rauhoittamaan näppylöitä. Oliivinlehtiuute parantaa ihon elastisuutta sekä virkistää ja kosteuttaa väsynyttä ihoa. Tämä naamio puhdistaa ja ravitsee saman aikaisesti kuivattamatta ihoa.

Kiinteyttävä ja kosteuttava naamio kuivalle, normaalille ja ikääntyvälle iholle

Cream Mask: kuivalle, kiristävälle ja kosteusköyhälle iholle sopii puolestaan voidemainen Cream Mask, joka parantaa ihon rakennetta tehden siitä kimmoisan ja joustavan, vähentää pigmenttiläiskiä (must have tuote iholle, joka on taipuvainen maksaläiskiin) sekä silottaa juonteita. Naamion sisältämä hyaluronihappo, panthenol ja aloe vera täyteläistävät ihoa tasoittaen juonteita sekä kosteuttavat ja vahvistavat ihon rakennetta, kigeliauute silottaa juonteita ja C-vitamiini kirkastaa pigmenttiläiskiä. Naamio kannattaa käyttää yöhoitona kahdesti viikossa tai sellaisina päivinä, kun on oleskellut paljon auringossa.

Jokaisen ihon must have

Repair Oil: jokaisen peilikaapin vakiovarustukseen kuuluu laadukas kasvoöljyseos, joka sisältää runsaasti omega-rasvahappoja, antioksidantteja ja hivenaineita. Kasvoöljy on ihonhoidon kulmakivi. Essen Repair Oil sopii kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille ja sillä on poikkeuksellisen paljon käyttömahdollisuuksia. Öljyä voi sekoittaa kosteusvoiteeseen tai käyttää kasvoveden ja seerumin kanssa ilman kosteusvoidetta. Se hoitaa tehokkaasti arpia ja venymäjälkiä, korjaa aurinkovaurioita ja vahvistaa ihoa. Kalaharinmeloniöljy, pellavansiemenöljy, marula-, yangu- ja mankettiöljyt sisältävät runsaasti omega-rasvahappoja, jotka vahvistavat ihon bakteerikantaa, korjaavat ihoa sekä suojaavat kevyesti auringon haittavaikutuksilta (älä kuitenkaan unohda aurinkovoidetta).

Vahvistava tärppituote kaikille ihotyypeille

Probiotic Serum: Essen ihonhoitofilosofia perustuu ihon mikrobikannan tukemiseen ja parantamiseen probiooteilla. Niiden ansiosta iho vahvistuu ja se pysyy vastustuskykyisenä, joka hidastaa ikääntymisen merkkejä ja ehkäisee iho-ongelmien puhkeamista. Essen kenties tärkein tuote onkin maailman ensimmäinen eläviä probioottimikrobeja sisältävä seerumi. Yksi millilitra seerumia sisältää yli miljardi elävää probioottia. Kaikille ihotyypeille sopiva öljyseerumi on taatusti pomminvarma lahja kenelle tahansa äidille.

Superseerumi 50+ iholle

Ageless Serum: tämä seerumi on ikääntyvän ihon tähtituote nro 1, jonka voi käyttää yhdessä probioottiseerumin tai Repair Oilin kanssa. Ageless seerumi kirkastaa ja kohottaa ihoa välittömästi, mutta vaikutukset voimistuvat vielä ajan kuluessa ja iho kiinteytyy sekä kirkastuu selkeämmin. Seerumi sisältää runsaasti hyaluronihappoa, joka sitoo kosteutta ihosoluihin täyteläistäen ihon ylintä kerrosta sekä vahvistaen ihon pintaa. Prebiootit ja probioottinen uute parantavat ihon mikrobikantaa, joka vahvistaa ihon omaa suojabarriääriä. Muira puama -kuoren, sumajuuren ja madonnanliljan uutteet kirkastavat pigmenttiläiskiä ja korjaavat ihoa. Vaikka allekirjoittaneella onkin vielä matkaa viiteenkymppiin, on tämä seerumi suosikkini Esseltä kuuriluontoisesti käytettynä yhdessä probioottiseerumin kanssa. Jo parissa viikossa iho näyttää siltä, kuin se ”istuisi kasvoihin paremmin” – niin hullulta kuvaukselta kuin tämä kuulostaakin.

Vartalon ihon aromaterapeuttinen hemmottelija

Body Oil: viimeinen, mutta ei suinkaan vähäpätöisin lahjavaihtoehto on Essen vartaloöljy, jossa yhdistyvät ihoa tehokkaasti ravitsevat öljyt, kuten jojobaöljy, marulaöljy ja baobaböljy sekä aromaterapeuttisesti, rentouttavat eteeriset öljyt. Laventelin, patsulin, palmarosan, katajan ja appelsiinipuun eteeriset öljyt rentouttavat, virkistävät ja kohottavat mielialaa. Ja tämä lahja tarjoillaankin sitten suoraan iholle hierottuna!

Mikä näistä olisi siellä ruudun takana olevien äitien toivotuin lahja? Tai mitä aiot hankkia omalle äidillesi? 

Kuvat Katja Kokko

1

Maailman nopein uikkari

Tiedättekö mikä päivä on huomenna? Stadikka aukeaa! Ja aivan kohta aukeaa myös Allas, joka on saanut uuden päärakennuksen ja pukuhuoneita on laajennettu. Allasta en ole ehtinyt vielä itsekään testata, mutta se tulee varmasti kokeiltua heti kun ovet aukeavat, satunhan asumaan vain viiden minuutin kävelymatkan päässä tuosta paljon hehkutetusta ja upean kuuloisesta paikasta.

Viime kesänä pyöräilin Stadikalle useana päivänä viikossa (siltä osin kun satuin olemaan Suomessa, sillä melkein koko kesähän vierähti Balilla). Tänä kesänä aion uida taivasalla niin paljon kuin ikinä jaksan, sillä tällä hetkellä fiilikseni kallistuu Suomi-kesän puolelle, johon kuuluu ratsastusta, uintia, puistojoogaa ja saariretkiä.

Sattuihan semmoinen tuuri uimavalmentajaa valkatessani täysin Googlen turvin, että valkkuni Laura Manninen myös maahantuo uikkareita sekä uimavälineitä. Lauran omistama FitPit avasi keväällä Uintikauppa-nimisen verkkokaupan, joka myy vaikka minkälaisia varusteita uikkareista märkäpukuihin ja snorkkeleihin. Allekirjoittaneen välinevarasto onkin kasvanut vuoden varrella sen verran, että kamat eivät mahdu enää reppuun, vaan niille tarvitsee jo oman varustekassin.

Hyviä uikkareita on vaikea löytää perus urheilukaupoista, koska jos treenaa ihan kunnolla, uikkarin pitää tietenkin kestää, olla mukava päällä ja istua hyvin. Sekä näyttää nopealta. Muotiluomusuikkarit eivät tähän hommaan sovi. Lauran uimakaupasta löytyy Michael Phelpsin uikkareita sekä miehille että naisille. (Jos et tiedä kuka on Michael Phelps, katso Googlesta.) (Toim.huom. myöskään allekirjoittanut ei tiennyt, ennen kuin Laura kertoi.) (Saatan myös olla universumin ainoa ihminen, joka ei tiennyt kuka on Michael Phelps.)

Michael Phelpsin uimakamat ovat kuulemma nyt supermegahot uimapiireissä. Asia selvä. Minähän en näistä hommista mitään tiedä, mutta tarvitsin talvella uudet uimalasit, sillä edelliset höyrystyivät jo 25 metrin jälkeen eivätkä istuneet kunnolla. Ostin Lauralta Michael Phelpsin coolit peilipokat ja johan parani näkyvyys! Upgreidasin samalla itseni näyttämään todella nopealta.

Sain lisäksi Lauralta kaksi Michael Phelpsin uikkaria. Päädyin valitsemaan mahdollisimman päheät kuosit: jenkkikuosin sekä tosi psykedeelisellä kuviolla varustetun. Muutama viikko sitten samalla radalla harjoitteleva, arviolta kaksikymmentä vuotta minua nuorempi superuimari tiedusteli ihastellen psykedeelisen uikkarini alkuperää. Näytin siis varmasti todella coolilta ja nopealta, sillä hän luuli minua jonkin sortin kisaajaksi (tällä ei varmasti ollut mitään tekemistä tekniikkani kanssa, vaan psykedeelinen uikkarini sai minut vain näyttämään tosi prolta).

Valitsemissani uikkareissa on parasta niiden malli, joka jättää kyljet avoimeksi. Olkaimet menevät selästä ristiin ja ristikon alapuolella kulkee vielä poikittain yksi naru, joiden ansiosta yläosa pysyy päällä ihan älyttömän hyvin. Minua on siunattu rintavarustuksella, jossa yläosan mallilla, istuvuudella ja olkaimilla on todellakin väliä, jotta etuosaa ei tarvitse koko ajan kiskoa ylöspäin – ristikkoselkä ja tarpeeksi pitkä malli ovat aivan must. Avoimien kylkien ansiosta uikkari pysyy paikoillaan vieläkin paremmin eikä sitä tarvitse kiskoa mihinkään suuntaan koko treenien aikana.

Uikkarin koko kannattaa valita pituuden mukaan. Minun uikkarini ovat kokoa 34. Michael Phelpsin uikkareissa on UK/jenkkikoot ja koko 34 on ranskalaisen mitoituksen mukaan koko 40. Minä olen 172 cm pitkä. Näistä uikkareiden koosta käytiin taannoin sen sortin keskustelu henkilökohtaisella Facebook-seinälläni, että siitä olisi lauantai-illan komediaksi asti, mutta tyydyn nyt vain ilmoittamaan, että jos olet 168 cm tai pidempi, valitse koko 34. Jos olet lyhyempi, valitse koko 32.

Treenaan vapaauintia aina välineiden kanssa, sillä ne auttavat hiomaan tekniikkaa. Aiemmin käytin pelkästään Finisin lättäreitä ja pullaria, mutta keväällä sain Lauralta vielä räpylät ja tänään hän ilmoitti tuovansa minulle snorkkelinkin. Lisäksi treeneissä on käytössä vaikka minkälaisia vimpaimia vetovarjosta uimalaseihin kiinnitettävään piipittävään vekottimeen, joka auttaa rytmin harjoittelussa. Minä kun olin aina luullut, että uintiin ei tarvitse kuin uikkarin, uimalakin ja lasit, ja että laudat sun muut härvelit ovat uimakoululaisia varten… paitsi hetkinen, minähän taidan itse olla uimakoululainen!

Kun nyt päästiin välineurheilun makuun, niin arvatkaa mistä haaveilen tällä hetkellä? Katsokaapa tätä. Ei riitä, että voi olla delfiini, jos voi olla merenneito. En malta odottaa, että nuo räpylät saapuvat Eurooppaan!

Puolessatoista vuodessa olen oppinut uimaan vapaauintia kunnolla (ennen tunteja en ollut uinut vaparia elämäni aikana metriäkään), rintauintini kelpaisi kuulemma jo kisoihin ja ensimmäiset metrit perhostakin on jo uitu. Voin sanoa käsi sydämellä, että uimaopettajan palkkaaminen on heittämällä yksi parhaita sijoituksia, mitä olen tehnyt elämänlaatuni ja hyvinvointini eteen. Uuden asian oppiminen aikuisiällä on todella palkitsevaa ja tämä harrastus kulkee mukana mihin ikinä vain meneekin. Lisäksi vesi on elementtinä erittäin rauhoittava. Jos sinua kiinnostaa opetella uimaan joko yksityisen valmentajan kanssa tai pienryhmässä, käy tsekkaamassa FitPitin opetustarjonta, josta löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto.

Uinti ja jooga ovat mahtavasti toisiaan tukevia lajeja ja olikin positiivinen yllätys, että Laura harrastaa myös astangajoogaa. Minulla onkin pian teille uutisia, johon liittyvät Laura, uinti, jooga ja Sisilia. Pysykää kuulolla!

Kuinka moni aikoo korkata Stadikka-kauden heti huomenna? Entä oletteko jo käyneet kokeilemassa Altaan? Kiinnostaisi myös kuulla treenaatteko välineiden kanssa vai ilman?

Kuvat Katja Kokko

Uikkarit ja räpylät saatu

16

Kurkistus uuteen kotiin

Palkkasin avukseni sisustussuunnittelijan ennen uuteen kotiin muuttamista, koska halusin varmistua siitä, että uusi koti ylipäätään valmistuu jossain aikataulussa. Kaikki edelliset kotini ovat nimittäin aina jääneet puolitiehen (Kumpulan omaa asuntoani lukuunottamatta, sillä se oli sisustusohjelmassa) ja koko sisustusintoni on lopulta lopahtanut. Toisaalta, yksikään koti ei ole tuntunut yhtä hyvältä ja oikealta kodilta, kuin uusi koti Ullanlinnassa (paitsi Kumpulan kotini, mutta lopulta kasvoin ohi siitäkin). Toinen syy ulkopuolisen avun palkkaamiseen oli yksinkertaisesti se, että saatan helposti tykästyä moniin eri tyyleihin ja tavaroihin, enkä välttämättä osaa hahmottaa kokonaisuuden syntymistä.

Muuttaessani uuteen kotiin joulukuun puolessa välissä visioni oli, että koti olisi kesään mennessä valmis. Aikataulu piti, kiitos Anni Taimiston, joka teki hyvän suunnitelman ja auttoi metsästämään oikeita huonekaluja. Uusi koti on nyt melkein valmis, joten on aika tehdä pieni kurkistus, miltä täällä näyttää tässä vaiheessa.

Taulut ovat ensinnäkin päässeet seinille (yhtä Afrikasta ostettua maalausta lukuun ottamatta), kiitos ystäväni Mikon, jonka lahjoin kahvilla ja pullalla avukseni mallaamaan taulut paikoilleen. Minulle on tärkeää, että mitä ikinä seinilleni laitankin, niillä on jokin merkitys tai tarina. Taideteos, johon rakastun, tai rakkaita valokuvia kehystettynä. Teetin Kaapo Kamun ottamista Aidosti kaunis -kirjani luontokuvista suurennoksia ja vein ne kehystettäväksi Frimodigiin Annankadulle. Kuvat teetin Rajalassa ja se ei maksanut kuin muutaman kympin, kehystys puolestaan 70 euroa per taulu. Halusin kuviin leveät paspartuut ja sirot kultaiset kehykset. Olen käyttänyt Frimodigia lukuisia kertoja, se on yksi Helsingin vanhimmista kehystämöistä ja olen aina ollut todella tyytyväinen palveluun sekä lopputulokseen.

Minulle oli aivan päivänselvää, että teettäisin seinille Kaapon kuvia, sillä ne ovat taideteoksia ja rakkaita minulle. Tulevaisuudessa joku upea maalauskin olisi tervetullut, jos semmoinen tulee vastaan ja pankkitilillä lojuu ylimääräistä rahaa (kiitos ratsastusharrastuksen, en usko sellaista päivää koittavan lähitulevaisuudessa). Taulujen seuraksi metsästin Tori.fistä antiikkisen aurinkopeilin. Näin jotenkin sieluni silmin sen taulujen kaverina. Olen aina rakastanut aurinkopeilejä, mutta yhteenkään edelliseen kotiini se ei olisi sopinut yhtä hyvin kuin tänne.

Lipaston päällä oleva peili herätti jo kyselyitä Instagramin puolella. Se on Normann Copenhagenin ja ostin sen Formverkista kauneusvideoita varten, mutta sehän passaa hyvin myös lipaston päälle.

Viimeisin ja merkittävin uusi tulokas on villamatto suoraan Etiopiasta. Matto on Sera Helsingin ja sillä on niin kaunis tarina, että koko yritys ansaitsee syvällisemmän esittelyn. Tämän tyyliset villamatot ovat tällä hetkellä trendikkäitä, mutta suurin osa matoista valmistetaan kyseenalaisissa tai vaikeasti jäljitettävissä olosuhteissa. Tämä on sen sijaan takuuvarmasti aito hyvän mielen matto. Kuulette Serasta pian lisää.

Mainittakoon vielä kertaalleen, että wieniläistuolit löysin blogin lukijan vinkillä tamperelaisesta Kätkö Vintagesta, jonka ihana omistaja kuskasi ne minulle kotiovelle saakka. Carl Malmstenin sohvan huusimme Annin kanssa Bukowskikselta Ruotsista. Pyöreä lasinen kattovalaisin on löytö Ellokselta. Valkoiset pellavaverhot ovat Lapuan kankureiden Palttina-valoverhot.

Valmista alkaa siis olemaan, melkein. Mitä vielä puuttuu?

– Täydellinen sohvapöytä. Mission impossible! En ole törmännyt vielä yhteenkään täydelliseen yksilöön, paitsi 1600 euroa maksavaan italialaiseen ihanuuteen, mutta olisin hullu, jos maksaisin 1600 euroa sohvapöydästä.

– Uusi sänky. En ole koskaan elämässäni panostanut kunnon sänkyyn ja nykyisessä Ikean runkopatjassa on oikeasti kuoppa keskellä – ei siis hyvä selälle. Sänky on sen sijaan investointi omaan hyvinvointiin, toisin kuin sohvapöytä.

– Sohvatyynyt ja torkkupeitto. Sohva on hieman yksinäisen näköinen  ilman tyynyjä ja sitäpaitsi minusta on tullut sohvaperuna, joka loikoilee viikonloppuisin sohvalla sarjoja tölläten, joten tarvitsen ehdottomasti torkkupeiton ja sohvatyynyt maksimoidakseni töllötysnautinnon. Ja lisäksi tarvitsen sen sohvapöydän tietokonetta varten (telkkaria en sentään omista!).

– Seinät ja katto odottavat maalausta, sen olen suunnitellut toteuttavani alkukesästä (tai siis minä en toteuta, vaan remppamies). Maalauksen yhteydessä keittiön lasiset avohyllyt irrotetaan ja tilalle tulee täyspitkät puuhyllyt. Täysin valmista ei täten vielä ole, mutta riittävän valmista, jotta voin järjestää tupaantuliaiset ja kesäjuhlat!

Annin visio uuden kodin tyylistä oli englantilainen kohtaa Tukholman, pienellä, modernilla mummola-twistillä. Mitäs tuumitte, kuinka visio on toteutunut? Alla vielä Annin tekemä moodboard kotia varten.

3

Vappumeikki

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Vappu on juhlittu ja hengissä selvitty, Instagramin puolelta löytyy virallinen selviytyspakettini juhlahumun jälkeiseen aamuun. Rakastan panostaa juhlien jälkeen erityisen paljon kauneusrituaaleihin – mitä enemmän, sen parempi. Vappunaamari on kaikista tärkein ensiapu, jos on tullut valvottua ja nautittua kroppaa kuivattavia kuplajuomia.

Postasin vappuaattona hetken mielijohteesta Instagramiin kuvan meikkilookistani, joka keräsi ennätyspaljon tykkäyksiä ja ihasteluita, joten naputtelin meikkireseptin myös tänne blogin puolelle. Mitään kovin ihmeellistä tässä meikissä ei ole, mutta juuri se lieneekin koko lookin salaisuus.

Meikkipohjana on Juice Beautyn Phyto-Pigments valoa heijastava meikinpohjustusvoide ja sen päällä Phyto-Pigments meikkivoide sävyssä Sand. Silmänaluset peitin Kjaer Weisin meikkivoiteen sävyllä Just Sheer. Poskissa on Tata Harperin uusi suosikki, Lip & Cheek Tintin sävy Very Popular ja korostukset tein Tata Harperin Illuminating voidemaisella korostusvärillä, jota sipaisin poskipäille, nenänvarteen, otsaan ja amorinkaareen. Rakastan tämän korostusvärin erittäin hillittyä ja hienostunutta kuultoa.

Yläluomen sisänurkkaan sipaisin Hyntin vaaleaa luomiväriä Sunlit Dune ja muuten väritin koko luomen Alima Puren jauhemaisella mineraaliluomivärillä Brown Sugar. Kulmakarvat harjasin Dr. Hauschkan Lash & Brow geelillä, jota käytin myös ripsiin taivutuksen jälkeen, sillä se pitää ne taivutettuina. Ripsiväri on Dr. Hauschkan Volume mascara. Huulissa ei ole rajausta lainkaan, ainoastaan Kjaer Weisin KW Red huulipuna, joka on täydellisen sävyinen klassinen punainen ja pysyy aivan tajuttoman hyvin.

Sain myös kysymyksiä koskien hiuksiani. Olen jo vuosia värjännyt hiukseni pelkällä hennalla (ainoastaan tyvi vaalennetaan nopealla käsittelyllä). Pesen hiukset John Masters Organicsin Honey & Hibiscus shampoolla, johon sekoitan yleensä painalluksen Tabitha James Kraanin hiusöljyä. Hoitoaineena käytän John Masters Organicsin Rosemary & Peppermint hoitoainetta ja parin viikon välein levitän hoitoaineen jälkeen hiuksiin John Masters Organicsin Herbal Cider hiushuuhteen, joka tekee hiuksista upean kiiltävät ja pehmeät. Kosteisiin hiuksiin hieron John Masters Organicsin Rose & Apricot Hair Milkia, jos en käytä hiushuuhdetta. Pesen hiukset ainoastaan kahdesti viikossa, joten kiilto ja hyvä kunto johtuvat varmasti osittain siitä, etten rasita hiuksia usein toistuvalla föönauksella.

Kuinka siellä on selvitty vapusta?

5

Yksinkertaista ihonhoitoa Beverly Hillssistä

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly.fi, sisältää alekoodin

Nyt seuraa kuumia kauneusuutisia: Biodellyyn on rantautunut myyntiin uusi ihonhoitosarja suoraan Beverly Hillssistä. Kyseessä on Jenkeissä tunnetun huippubrändi Évoluén pikkusisko, joka kantaa nimeä LUÉ by Jean Seo.

Jean Seo on tunnettu Hollywoodin kauneuspiireissä jo kymmenen vuoden ajan luonnonkosmetiikkamyymälästään, jonka hän avasi vuonna 2007. Jeanin luoma ihonhoitosarja Évolué on puolestaan yksi parhaiten tunnetuista ”kauneussalaisuuksista” ikääntyvän ihon hoidossa. Eurooppalaista luonnonkosmetiikan sertifikaattia sarja ei kuitenkaan saisi eläinperäisen kollageenin ja elastiinin vuoksi, mutta tuotteet eivät sisällä mitään iholle hyödyttömiä täyteaineita.

Suuren kysynnän, mutta pienen tuotantokapasiteetin vuoksi Jean halusi kehitellä Évoluén rinnalle yksinkertaisemman ihonhoitosarjan, jota hän voisi tuottaa isompia määriä kysyntään Jenkkien ulkopuolelle. Tästä syntyi sarjan pikkusisko LUÉ, jonka tuotteiden koostumukset noudattavat samanlaista kaavaa kuin Évoluéssa, mutta raaka-aineet ovat paremmin saatavilla, edullisempia ja yksinkertaisempia. Sarja sisältää vain kolme yksinkertaista tuotetta, jotka on suunnattu tasapainottamaan erityisesti rasvoittuvaa ihoa ja ne sopivat kaiken ikäisille miehille, naisille ja teini-ikäisille. Raaka-aineet ovat 100% luonnollisia. Isosiskonsa tapaan turhia fillereitä ei näistäkään tuotteista löydy. Kaikki tuotteet ovat myöskin hajusteettomia, joten ne sopivat myös hajusteallergikoille ja tuoksuherkille.

Jeanin ihonhoitofilosofiaan kuuluu liian voimakkaiden tuotteiden välttäminen epätasapainossa olevalle iholle ja LUÉn tuotteet ovat yhtäaikaa lempeitä, mutta tehokkaita. Vaikka iho ei olisikaan rasvoittuva, tuotteita voi silti käyttää: esimerkiksi sarjan Balance hyaluronihapposeerumi sopii myös kuivalle ja normaalille iholle ja Erase puhdistusjauhe on puolestaan mielettömän hyvä syväpuhdistaja tai lempeä kuorinta kaikille ihotyypeille ilman kuivattavia ainesosia tai liian voimakkaita mekaanisia rakeita.

LUÉn kolme tuotetta ovat siis Erase puhdistusjauhe, Balance hyaluronihapposeerumi sekä Clear finnineste. Kaikki tuotteet ovat samanhintaisia, alle kaksikymmentä euroa. Tuotteita pari viikkoa testanneena voin sanoa, että tästä ei paljon Cheap & Chic -tuotteet parane. Jos minun pitäisi luoda ihonhoitosarja näin halvalla, noudattaisin tismalleen samanlaista kaavaa: pitäisin vaikuttavat aineet mahdollisimman yksinkertaisina less is more -periaatteella ja lisäksi turha koostumuksilla kikkailu sekä raaka-aineiden ”jatkaminen” tai korvaaminen hötöaineilla ei tulisi kuuloonkaan, sillä juuri niitä edulliset tuotteet ovat yleensä pullollaan. Se edullisissa tuotteissa itseäni yleensä kismittääkin, että usein joutuu tinkimään hoitavuudesta vain halvan hinnan tähden. Vähän sama kuin söisi einesruokaa säästääkseen ruokakuluissa. Eihän siitä nyt hyvää seuraa.

Erase puhdistusjauhe on sarjan suosikkituotteeni ja se sisältää vain kolmea raaka-ainetta: kaurajauhetta, maitojauhetta sekä magnesiumkarbonaattia. Vaikuttavia aineita on kaksi: kaurajauhe ja maitojauhe. Kaurajauhe rauhoittaa ihoa tehokkaasti samalla, kun se kuorii kuollutta ihosolukkoa ja syväpuhdistaa huokosia lempeästi. Kaurajauhe on erinomainen punoittavan ja ärsyyntyneen ihon hoidossa ja se auttaa vahvistamaan ihon omaa vastustuskykyä korjaamalla ihon suojabarriääriä. Lisäksi se tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa. Maitojauhe puolestaan kosteuttaa, kirkastaa ja kuorii ihoa entsymaattisesti. Ulkoisesti käytettynä maidolla on monia hyötyjä iholle, kun puolestaan sisäisesti käytettynä maito ei ainakaan edistä aknesta, atopiasta ja rosaceasta kärsivän ihon kuntoa.

Erase puhdisjauhetta käytetään noin kahdesti viikossa rasvoittuvalle iholle ja muille ihotyypeille kerran viikossa. Ota jauhetta kämmenelle noin ruokalusikallinen ja sekoita joukkoon noin puoli ruokalusikallista vettä, jotta saat muodostettua siitä kermaisen ja tasaisen tahnan. Levitä tahna kasvoille ja kaulalle ja anna kuivahtaa noin minuutin ajan. ”Rullaile” tämän jälkeen massa pois iholta aavistuksen kostein sormin, joka auttaa puhdistamaan epäpuhtauksia ja mustapäitä. Huuhtele lopuksi kasvot puhtaiksi vedellä. Jos iholla on aurinkovaurioita tai se on ärtynyt, tuotetta voi käyttää myös rauhoittavana naamiona. Halutessaan tuotteen voi myös hieroa kasvoille pyörivin liikkeinä perinteisen mekaanisen kuorinnan tavoin ja huuhdella pois vedellä. Minä rakastuin tuotteeseen juuri tällä tavoin käytettynä. Kermaisen täyteläinen tahna tuntuu iholla ihanan rauhoittavalta ja tehokkaalta puhdistuksen täydentäjältä.

Balance hyaluronihapposeerumin ainoa vaikuttava aine on hyaluronihappo, jota löytyy tuotteesta 1%, eli todella korkea pitoisuus. Tai itse asiassa, myös vesi on mainittava kosteuttavana aineena. Hyaluronihappo on humektantti, joka sitoo ihosoluihin ympäristöstä kosteutta, jolloin se tekee sarveissolukerroksesta täyteläisen samalla tasoittaen ihon pintaa, siloittaen juonteita ja vahvistaen ihon suojabarriääriä. Hyaluronihappo pystyy sitomaan itseensä tuharkertaisesti vettä omaan painoonsa nähden. Se nappaa kosteutta myös ihon ulkopuolelta, eli ympäristöstä. Näin ollen hyaluronihappo toimii loistavasti erityisesti kosteassa ilmastossa ja kesällä parantaen ihon kosteuspitoisuutta ja varsinkin tällöin ryppyjä siloittava ja ihoa täyteläistävä vaikutus näkyy selvästi. Kuivassa ilmastossa vaikutus voi olla puolestaan päinvastainen ja hyaluronihappo voi alkaa nappaamaan kosteutta ihosta itseensä, jonka vuoksi iholle kannattaa seerumin levittämisen jälkeen levittää vielä kosteuden haihtumista ehkäisevä tuote, kuten öljyseos, balsami tai kosteusvoide.

Hyaluronihapposeerumi sopii kaikille ihotyypeille, mutta pohjoisessa ilmastossamme se kaipaa päälleen öljyn ja/tai kosteusvoiteen. Kokeile esimerkiksi Flow Kosmetiikan huippuhyvää Ruusunmarjaöljyä, joka sisältää ruusunmarjaöljyn lisäksi hiilidioksidiuutettua ruusunmarjauutetta (tämä uuttomenetelmä kykenee säilyttämään kasvin herkimmätkin ravinteet) sekä mustaherukansiemenöljyä. Kosteusvoiteista suosittelen puolestaan Flown Mustikkakasvovoiteen, jolla on loistava hinta-laatusuhde.

Clear finnineste on paikallisesti käytettävä näppyjen nitistäjä, joka sisältää mm. luomualkoholia, aloe veraa, hamamelista, angelikanjuurta, valkoista kurkumaa ja raparperin juurta. Se nopeuttaa näppyjen paranemista, rauhoittaa tulehdusta ja ehkäisee tulehdusta leviämästä. Tuote annostellaan aplikaattorilla suoraan näpyn päälle, jossa sitä painetaan 30 sekunnin ajan ja toistetaan tarvittaessa. Kuulun itse nykyisin enää harvoin näppytuotteiden kohderyhmään, mutta viimeisen kuukauden ajan jossain kohtaa kasvoja on koko ajan ollut tukkeumia tai pienen pieniä valkopäitä. Finnineste auttaa tehokkaasti eliminoimaan ne ennätysvauhtia. Itse levitän nesteen kasvoveden jälkeen ennen seerumia ja annan sen kuivahtaa hetkisen. Toistan käsittelyn seerumin levittämisen jälkeen ja annan jälleen kuivahtaa ennen kuin levitän iholle öljyn ja kosteusvoiteen.

Yksinkertaisten ja lempeiden raaka-aineiden lisäksi LUÉssa on ihanaa sen ulkoasu. Pastellin sävyisellä jadenvihreällä ja minimalistisella pakkausdesignilla ei voi mennä pieleen. Ihanaa, että edulliset tuotteet erottuvat kerrankin edukseen, sisältä ja ulkoa.

Miltä LUÉn tuotteen vaikuttavat? Joko olette ehtineet kokeilla?

Nyt teillä on loistava tilaisuus kokeilla näitä jo valmiiksi edullisia tuotteita sekä Biodellyn muita ihanuuksia, nimittäin koodilla KATJA17 saa 15% alennuksen LUÉ by Jean Seon tuotteiden lisäksi koko valikoimasta 31.5.2017 asti.

Kuvat Katja Kokko

Kommentoi

Inken purkkinurkka: vappunaamari

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Vieraileva kirjoittaja Inke seikkailee luonnonkosmetiikkaviidakossa pilke silmäkulmassa.

Lämpimästi tervetuloa Inken purkkinurkan pariin! Ja kuinkas sattuikaan: ensimmäinen tällä uudella palstalla esittelemäni tuote ei ole itse asiassa purkki laisinkaan.

Kuten me ajan hermolla olevat tiedämme, parin päivän päästä on jälleen aika juhlia vappua.

Vappu saattaa hyvinkin olla vuoden hauskin juhlapyhä, mutta voinemme varmuudella myös todeta sen olevan pyhistä raskain.

Kaksi päivää silkkaa bailua, toisena päivänä pitää aloittaa vielä heti aamusta jotta varmasti ehtii palella puistossa koko päivän. Kolmantena päivänä pääseekin sitten takaisin työpaikalle, kaikkensa antaneena. Stressataan tätä sitten myöhemmin – nyt on aika ottaa vähän simaa!

Ah, simaa. Eli siis sokeria, hiivaa ja ehkäpä vielä hiven terästystä? No sehän ei naamassa seuraavana aamuna näykään. Noh, entäpäs skumppa sitten? Molempi pahempi.

Munkeista ja tippaleivistä saa suupieliin sokeria sekä mahdollisesti pari näppyä, iholla kun on tapana toisinaan suutahtaa herkuista ja iloisesta elämästä. Eikä ole helppoa suolaisen ystävälläkään: sillillä, perunasalaatilla, sipseillä ja nakeilla ladattu vappulautanen saattaa läväyttää silmien alle melkoiset vappupallot.

Kivasta kieltäytyminen ei ole kuitenkaan nyt vaihtoehto, sillä murjottamisesta sitä vasta saakin ryppyjä naamaan. Kauneusfriikit korjailevat vapun jättämiä jälkiä kolajuoman ja kipulääkkeiden lisäksi sijaan superkosteuttavilla kangasnaamioilla.

Orgaidin kertakäyttöinen Vitamin C -kangasnaamio juottaa janoiselle juhlanaamalle kosteutta sitovaa hyarulonihappoa sekä virkistävää, ihon uusiutumista vauhdittavaa että aurinkovaurioita korjaavaa C-vitamiinia. (Mikäli sääennuste ei enää kovin radikaalisti tuosta päivity, aurinkovauriot taitavatkin olla se ainoa ongelma, jota vapusta ei tänäkään vuonna iholleen saa.)

Tämä luonnonkosmetiikkaversio seerumin ja naamion edut yhdistävästä kangasnaamiosta on ladattu virtaa täyteen – vähempi ei vappuun riittäisikään. Itsensä likoon laittava yhden hengen testiryhmänne simuloi vappujuhlan jo edelliselle viikonlopulle testatakseen tuotetta ääriolosuhteissa (omat syntymäpäivät) ja voi täten taata Orgaidin kangasnaamion olevan vapunvietossa jopa ylioppilaslakkia tärkeämpi asuste.

Kasvonaamioita myydään yksittäinkin, mutta suosittelen ottamaan vapun vakavasti ja varautumaan juhlaan kokonaisen sixpackin voimin.

Naamioista ensimmäisen (1) asettelet kasvoillesi heti vappuaaton aamuna: vappulookin loihtiminen onnistuu takuuvarmasti superkosteutetulle, heleälle iholle.

Tämän rutiinin haluat taatusti toistaa (2) myös ennen vappupäivän brunssia – usko minua. Jätä yksi pussukka yöpöydällesi tiistaiaamua varten ja asettele naamio (3) janoisille kasvoillesi siksi aikaa kun painelet kännykkäsi torkkunappia armoa anoen.

Loput kosteutta tihkuvat naamiot (4-6) voit joko luovuttaa ystävien ja puolisoiden kaiken nähneitä vappukasvoja hellimään – tai hyödyntää ne itse vappunaamareina. Naamiaisasussa juhlivat voivat asetella sheet maskinsa vappunaamarinsa alle ja herätä vappupäivään hehkeämpänä kuin koskaan. Ja jos vappulookin suunnittelu jäi niin sanotusti viime tinkaan, ei syytä huoleen: tänä vuonna vappua vietetään Hannibal Lecter -teemalla, kangasnaamiot kasvoilla.

Kosteaa vappua – ja kasvoille kans!

Inke

Orgaid ”Vitamin C” Organic Sheet Mask, 1 kpl 9,95 € / 6-pack 52,90 €, Biodelly.fi

ps. Lue myös Katjan asiantuntija-arvostelu tuotteesta! 

Tuote saatu testiin jälleenmyyjältä

Kuvat Inke

18

Neal’s Yard Remediesin uusi anti-age tehokaksikko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Olen saanut malttamattomia kyselyitä siitä, milloin kirjoitan Neal’s Yard Remediesin uudesta tehokaksikosta ikääntyvälle iholle: Frankincense Intense Lift Seerumista sekä Beauty Boost kapseleista. Tuotteet ovat nyt vihdoinkin rantautuneet ensimmäisille jälleenmyyjille Suomeen, joten on aika ottaa purnukat lähempään tarkasteluun.

Frankincense Intense tuotelinjasta on löytynyt aiemmin Intense Concentrate, Intense Cream sekä Intense Eye Cream. Nämä tuotteet on suunnattu noin 40-50 vuotiaalle iholle tai kuuriluontoisesti ennenaikaisen ikääntymisen merkkien hoitoon nuoremmalle. Frankincense Intense Creamin suosio yllätti Neal’s Yard Remediesin tuotekehityksen ja tehtaan täysin muutama vuosi sitten. Sen suosio räjähti käsiin välittömästi tuotteen lanseerauksen myötä ja tehdas oli pulassa, sillä se oli tilannut raaka-aineita aivan liian vähän kysyntään nähden. Tuotteen suosio ei sinänsä ollut mikään ihme, sillä raaka-aineiden tutkimukseen oli panostettu poikkeuksellisen paljon ja tutkimukset toteutettiin yhdessä Maailman Lääkäriliiton kanssa kolmannen osapuolen ulkopuolisessa laboratoriossa. Kun tapasin Neal’s Yardin omistajan Peter Kindersleyn pari vuotta sitten Lontoossa, hän näytti minulle muutamia kuvia, joita tuotteiden käyttäjät lähettävät hänelle sähköpostilla. Ryppyjä siloittava vaikutus on ihan ällistyttävä!

Suosiosta innostuneena Neal’s Yardin tuotekehitystiimi jatkoi tuotteiden kehittämistä edelleen. Lopputuloksena syntyi vaativamman ihon tarpeisiin, noin 50-60 vuotiaalle iholle suunnattu Frankincense Intense Lift seerumi sekä sisäisesti käytettävät Frankincense Intense Beauty Boost kauneuskapselit (paljastettakoon, että kehitteillä on vielä 60+ ihon tehotuote). Sain molemmat tuotteet testiin jo pari kuukautta sitten, vaikka seerumin osalta en kuulukaan kohderyhmään vielä pariin vuosikymmeneen. Oman testini jälkeen se siirtyykin perheen luottotestaajalle, äidilleni. Kapselit sen sijaan aion pitää itselläni, sillä niiden sisältö on niin huikea.

Syy miksi Lift seerumi ei ole itselleni juuri se paras, ei ole niinkään sen aktiivisissa raaka-aineissa, vaan ennemminkin tuotteen teknisyydessä, joka toimii ehdottomasti paremmin selvästi ryppyisemmällä ja veltostuneella iholla – seerumi nimittäin sananmukaisesti liftaa ja kunnolla, mutta erityisesti häivyttää tehokkaasti juonteita, joita itselläni vielä juurikaan ole. Se on siis tarkoitettu iholle, jolla ikääntymisen merkit näkyvät jo selkeästi. Parhaiten huomaan tehon, kun levitän seerumia kämmenselälleni, jolla on paljon epätasaisempi iho kuin kasvoissani. Ihon väri muuttuu levityksen jälkeen heleäksi, tasaiseksi ja kirkkaaksi. Rypyt, huokoset ja epätasaisuudet häviävät aivan kuin ne photoshoppaisi iholta piiloon, ja lisäksi ihon pinta napakoituu ja siloittuu.

Frankincense Intense Lift seerumin ainesosista 100 % on luonnollisia ja raaka-aineiden luomupitoisuus on 71 %. Hyaluronihappo silottaa juonteita ja pehmentää ihoa. Kurkuma kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä sekä pigmenttiläiskiä. Riboosi, mikromerilevä sekä pellavaöljy parantavat ihon elastisuutta. Frankincense Intense -tuotteista tuttu kolmen peptidin yhdistelmä auttaa vahvistamaan kollageenia ja vahvistamaan ihoa. Lisäksi seerumiin on luotu eteerisillä öljyillä aromaterapeuttinen tuoksu, joka rentouttaa mieltä ja seerumi onkin tarkoitettu käytettäväksi niin, että sitä annostellaan pipetillä ensin kaksi tippaa kämmenille, lämmitetään tuote käsien välissä, asetetaan kämmenet kasvoille ennen levittämistä ja hengitetään syvään aromaterapeuttista tuoksua. Eteeristen öljyjen yhdistelmä sisältää ihoa uudistavaa frankinsensin uutetta ja eteeristä öljyä Neal’s Yard Remedieisin kestävän kehityksen mukaisesti kerätyiltä alueilta Omanista sekä mandariinin, bergamotin, nerolin ja mirhan eteerisiä öljyjä.

Tulosten optimoimiseksi seerumia kannattaa käyttää yhdessä Beauty Boost kapseleiden kanssa. Kapselit sisältävät MSM:ää, C- ja A-vitamiineja, sinkkiä, frankinsensiuutetta, ruusunmarjajauhetta, peltokorteuutetta, männynkuoriuutetta, seleeniä, kuparia, biotiinia ja viinirypäleensiemenuutetta. Loistava yhdistelmä palauttamaan ja ylläpitämään ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia.

Neal’s Yard Remedies panostaa tällä hetkellä toden teolla entistä modernimpiin ihonhoitotuotteisiin yhdistäen siihen taitavasti holistisen ihonhoitofilosofiansa. Kehitystä on ilo seurata. Aromaterapia ja fytoterapia ovat olleet yrityksen perustamisesta saakka kaiken perustana ekologisuuden ja eettisyyden lisäksi. Hyväntekeväisyysprojektit kehitysmaiden ja naisten aseman parantamiseksi ovat merkittävässä roolissa raaka-aineiden hankinnassa. Kestävä kehitys ja ympäristönsuojelu ovat yritykselle sydämen asia, joissa ei tehdä kompromisseja. Olen aina ollut sitä mieltä, että Neal’s Yard Remedies parantaa maailmaa purkki kerrallaan ja olen edelleen. Toivottavasti pääsen vierailemaan heidän laajennetussa ekotehtaassaan vielä tulevaisuudessa ja näkemään, kun omien viljelmien kukkaloisto on värikkäimmillään.

Joko olette kokeilleet uusia tuotteita?

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu blogin kautta

7

Uutta blogissa: Inken purkkinurkka

Blogirintamalla on uusien tuulien aika. Olen jo pitkään kaivannut blogiin jotain uutta. Pohtinut assarin palkkaamista, miettinyt mahdollisia vieraskirjoittajia ja pyöritellyt mielessäni monenlaisia ideoita. Aina kun olen pähkäillyt, kenet haluaisin mukaan blogiin jollain tavalla, vastaus on jo mielessäni ennen kuin ehdin esittää kysymystä loppuun: ystäväni Inken.

Osa teistä saattaa tuntea Inken Issues-nimisen blogin takaa, jota hän kirjoittaa yhdessä miehensä Janin kanssa. Tai oikeastaan tällä hetkellä pitäisi sanoa kirjoitti, koska pariskunta ei ole päivittänyt blogia hetkeen (kannattaa kuitenkin käydä välillä kurkkimassa, sillä blogi on silti olemassa). Inkekin on kaivannut jotain uutta blogin suhteen jo hyvän tovin, mutta suurin osa naisen arkielämässä kuluu haastavan päivätyön sekä perheen jackrusselin, Kaapon, parissa.

Inke on samanlainen purkkihullu kuin minäkin. Tai oikeastaan uskallan sanoa, että jopa vielä pahempi. Nainen tuntee maailman kauneussaitit paljon paremmin kuin allekirjoittanut, eikä hänen purkkihulluutensa rajoitu pelkästään luonnonkosmetiikkaan – joskin se on erittäin suuressa roolissa hänen peilikaapissaan. Voinkin kenties hieman paukutella henkseleitäni tässä kohtaa, sillä aika pitkälle meikäläisen ansiosta Inke hurahti luonnonkosmetiikkaan muutama vuosi sitten.

Inke tilailee purnukoita ympäri maailman ja hänen peilikaapistaan löytyy jos jonkinlaista kummajaista. Viimeksi hän hurahti korealaisiin huulille käytettäviin sheet maskeihin, joihin ei voi mitenkään suhtautua vakavasti. Lisäksi naiselta löytyy täydellinen kokoelma Into The Glossin perustajan oman merkin, Glossierin, purnukoita. Kosmetiikka onkin Inkelle kaikkea muuta kuin vakavaa, se on silkkaa ihanuutta ja rakkautta, siitä kertovat Issuesista löytyvät kauneuspostauksetkin.

Inkellä, jos kenellä, on sana hallussa ja hänen purkkipostaukset ovatkin niin viihdyttävää luettavaa, että niille saa hekottaa pissat housussa. Juuri Inken kaltaista vahvistusta blogiin on siis kaivattu. Täydellistä vastapainoa omille kirjoituksilleni, jotka ovat informatiivisia ja kauneusalan ammattilaisen näkökulmasta kirjoitettuja. Lisää kepeyttä ja huumoria, mutta keskiössä purnukat.

Vapusta lähtien saatte lukea blogista parina perjantaina kuukaudessa ilmestyvää Inken purkkinurkkaa, jossa nainen seikkailee luonnonkosmetiikkaviidakossa pilke silmäkulmassa. Luvassa on taatusti hyviä nauruja, mutta myös inspiroivia ja tiukan seulan läpikäyneitä purkkivinkkejä. Inke toimii myös apurinani purkkimeren testaamisessa niiden tuotteiden osalta, joita en ehdi itse kokeilla ja kirjoittaa omia kokemuksiaan blogissa jo nähdyistä tuotteista. Välillä saatamme toteuttaa myös yhteisiä tuotetestejä. Inken purkkinurkan visuaalinen ilme on myös Inken käsialaa, sillä hän kuvittaa postaukset itse.

Jaamme Inken kanssa purkkihulluuden lisäksi toisenkin yhteisen rakkaan asian: heppahulluuden. Inken kanssa viinilasillisen äärellä turinoidessa, ilta saattaa päättyä naisen meikkipussin tyhjentämiseen keskelle ruokapöytää (tilaisuuteni hipelöidä synteettisen kosmetiikkamaailman outouksia) tai yhteisen ratsastustunnin varaamiseen. Muita tärkeitä asioita Inkestä kerrottakoon: hän valmistaa maailman parasta pizzaa, on ystävä, johon voi luottaa kuin peruskallioon sekä maailman paras vieraiden kestitsijä yhdessä miehensä Janin kanssa (lukekaa vaikka juttu Uusi muusasta).

Toivottakaamme Inke tervetulleeksi blogiin ja käykää myös seuraamassa hänen Insta-tiliään!

Kuvat Inken Instagramista

12

Kehon kevätsiivous – blogin lukijatapahtuma 13.5.

EDIT: OLITTE USKOMATTOMAN NOPEITA! KAIKKI PAIKAT ON NYT TÄYTETTY VARASIJOJA MYÖTEN!

Olette toivoneet lukemattomia kertoja, että järjestäisin blogin lukijatapahtuman. Nyt minulla on ilouutisia, nimittäin toiveenne toteutuu vihdoinkin ensimmäistä kertaa koko blogini historiassa! Mukaan mahtuu 20 nopeinta ilmoittautujaa, joten nyt ei kannata empiä, mikäli tapahtuma kiinnostaa ja ajankohta on sopiva.

Järjestämme lukijatapahtuman yhteistyössä Natural Goods Companyn kanssa heidän Museokadun Salon & Shopissa lauantaina 13.5. klo 14-16. Päivän teemana on ”Kehon kevätsiivous”. Ohjelmaan sisältyy:

– allekirjoittanut kertoo detoxista ihonhoidossa

– Natural Goods Companyn ekokosmetologi Johanna Joutsenniemi tutustuttaa teidät erilaisiin detox-hoitoihin ja kertoo niiden eroista. Pääset tutustumaan Essen ja ayurvedisen hoitolasarja Lakshmin detox-hoitoihin. Näistä hoidoista on -20% tarjous päivän aikana hoitovarauksen tehneille ja lisäksi Essen, Lakshmin, Charme de Orientin ja Neal’s Yard Remediesin vartalotuotteista on -20% tarjouksia.

– Johanna tutustuttaa teidät myös hunajoinnin saloihin pienen demon avulla. Hunajointi on ihokarvojen poistoa lempeällä menetelmällä, joka irroittaa karvat juurineen.

– Kure Bazaarin kynsilakat -20%

– lisäksi kaikista tuoteostoista saa päivän aikana 10% alennuksen

– tarjolla on ayurvedisiä detox-juomia, yrttijääteetä sekä herkullista, mutta hyvää tekevää pientä syötävää

– ja tottakai kaikkia hemmotellaan päivän päätteeksi vielä ihanalla lahjakassilla, josta löytyy laadukasta luonnonkosmetiikkaa ja tarjous Natural Goods Companyn verkkokauppaan.

Tilaisuus on rento ja aikaa on myös vapaalle jutustelulle, kysymyksille, meikkien kokeilulle ja ihonhoidon ohjaukselle.

Ilmoittaudu mukaan lukijatapahtumaan tästä linkistä. Ilmoittauduthan vain, jos olet varma osallistumisestasi.

Tervetuloa mukaan inspiroitumaan, tutustumaan ja valmistamaan kroppa kesään!

Kuvat Katja Kokko