Body & Mind

Vuoden kiinnostavin terveystuote: havupuu-uutejuoma

Body & Mind | 22.3.2017 | Katja Kokko

Muistan joskus vuosi takaperin lukeneeni jutun Studio 55:n sivuilta, jossa suomalaisen miehen keuhkosyöpä oli kadonnut tyystin, kun hän oli alkanut juomaan diagnoosin saatuaan havupuu-uutejuomaa. Aina silloin tällöin tuo juoma on putkahdellut internetin syövereistä eteeni, mutta käytännön tasolla tutustuin juomaan vasta hiljattain, kun olin Ruohonjuuressa täydentämässä pitta-ruokakaappini varastoja.

Puhdistamon havupuu-uutejuoma pomppasi hyllystä silmiini ja ajattelin, että nyt kyllä kokeilen tuota ihmejuomaa, kun kerrankin muistan sen oikealla hetkellä ja paremman olon kintereillä tässä ollaan muutenkin. Sitäpaitsi tarkistamatta asiaa ayurvedalääkäriltäni Pardamanilta, olen varma, että kyseinen juoma on viilentävää, eli pittalle sopivaa (toivottavasti!). Tönikkä lähti mukaan ja korkkasin sen heti kotiin päästyäni. Juoma maistuu kirjaimellisesti siltä itseltään: kuin söisi kuusenneulasia (joskin juoma valmistetaan havupuiden kuoriaineita uuttamalla).

Samana iltana mennessäni nukkumaan, minua iltaisin edelleen kiusaava kuiva yskä (refluksitaudin oire) oli tipotiessään. Se tuli hetkellisesti takaisin, kun juoma loppui, ja katosi, kun ostin uuden tönikän. Muutenkin juomasta tulee ihan järjettömän hyvä olo. Se tuntuu ihanan tasapainottavalta. Nyt olen toki suurimmaksi osaksi noudattanut myös pitta-ruokavaliota, jonka ansiosta monet oireet ovat helpottaneet, mutta kuusenneulasjuoma tuntuu ihanasti tukevan ruokavaliota ja oloni on ollut virkeämpi. Mielestäni juuri virkeä on oikea sana kuvaamaan juoman tuomaa oloa.

Aloin etsimään havupuu-uutejuomasta tietoa vasta ensimmäisen tönikän juotuani ja lukuisia hyviä vaikutuksia sillä sanotaan olevan. Ensinnäkin juomassa on tuhottoman paljon antioksidantteja, sen sanotaan edistävän hyvien mikrobien kasvua suolistossa, parantavan tulehdusta ja auttavan elimistön puolustusmekanismia parantamaan itse itsensä. Juoma on ikivanha suomalaisten kansanparantajien käyttämä, joista tunnetuin on yli 40 vuotta vanha, männystä valmistettava Karin Havupuu-uutejuoma, joka on analysoitu Helsingin Yliopistossa. Puhdistamo valmistaa puolestaan juomansa männystä, kuusesta ja katajasta ja markkinoi juomaansa Suomen vahvimpana. Puhdas+ juoma on myös peräisin männystä ja se on Hyvinvoinnin tavaratalossa myytävistä juomista kallein. Uskon, että varmasti kaikki näistä juomista ovat hyviä, itse olen nyt toistaiseksi ostanut Puhdistamon juomaa.

Karin havupuu-uutejuoman nettisivuilla sanotaan, että tuotteeseen ei tarvitse uskoa, riittää kuin sitä kokeilee. Minä olen kyllä oman kokemukseni mukaan samaa mieltä. Juomasta tulee hyvä olo ja antioksidantteja tässä totisesti kaivataan, sillä kellotetussa arjessa pitta-energiat voivat helposti pyörähtää ylikierrosten puolelle, joka puolestaan lisää vapaiden radikaalien muodostumista elimistössä. Pardaman epäili myöskin ayurveda-konsultaatiossa, että kilpirauhasessani saattaisi olla jotain häikkää, joten mielenkiinnolla kokeilen, miten oloni kehittyy säännöllisellä havupuu-uutejuoman nauttimisella.

Jotain juomasta kertoo myös se, että viranomaiset ovat olleet Karin havupuu-uutejuoman perustajan, Kari Herttuan perässä vuosien varrella useita kertoja yrittäen saada juoman pois markkinoilta, siinä onneksi onnistumatta. Lukuisat syöpäpotilaat ovat nimittäin kertoneet saaneet juomasta suuren avun ja tästähän eivät tunnetusti lääketieteen edustajat tykkää hyvää. Olipa juomalla parantavia vaikutuksia tai ei, sen käytöstä on tuskin mitään haittaa. Mielestäni tässä olisi loistava vientituote ulkomaille suomalaisesta puhtaasta luonnosta, takuuvarma hitti!

Musla-blogin Kirsikka tykkää tehtailla erilaisia juomasekoituksia ja mocktaileja. Mielestäni havupuu-uutejuomasta voisi myös kehittää alkoholittoman drinkin. Täytyykin heittää haaste Kirsikalle ja toivoa havupuu-cocktailia blogin pikkulauantai-juttusarjaan.

Onko teillä kokemuksia havupuu-uutejuomasta?

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Avainsanat: , ,