Body & Mind

Vuoden kiinnostavin terveystuote: havupuu-uutejuoma

Body & Mind | 22.3.2017 | Katja Kokko

Muistan joskus vuosi takaperin lukeneeni jutun Studio 55:n sivuilta, jossa suomalaisen miehen keuhkosyöpä oli kadonnut tyystin, kun hän oli alkanut juomaan diagnoosin saatuaan havupuu-uutejuomaa. Aina silloin tällöin tuo juoma on putkahdellut internetin syövereistä eteeni, mutta käytännön tasolla tutustuin juomaan vasta hiljattain, kun olin Ruohonjuuressa täydentämässä pitta-ruokakaappini varastoja.

Puhdistamon havupuu-uutejuoma pomppasi hyllystä silmiini ja ajattelin, että nyt kyllä kokeilen tuota ihmejuomaa, kun kerrankin muistan sen oikealla hetkellä ja paremman olon kintereillä tässä ollaan muutenkin. Sitäpaitsi tarkistamatta asiaa ayurvedalääkäriltäni Pardamanilta, olen varma, että kyseinen juoma on viilentävää, eli pittalle sopivaa (toivottavasti!). Tönikkä lähti mukaan ja korkkasin sen heti kotiin päästyäni. Juoma maistuu kirjaimellisesti siltä itseltään: kuin söisi kuusenneulasia (joskin juoma valmistetaan havupuiden kuoriaineita uuttamalla).

Samana iltana mennessäni nukkumaan, minua iltaisin edelleen kiusaava kuiva yskä (refluksitaudin oire) oli tipotiessään. Se tuli hetkellisesti takaisin, kun juoma loppui, ja katosi, kun ostin uuden tönikän. Muutenkin juomasta tulee ihan järjettömän hyvä olo. Se tuntuu ihanan tasapainottavalta. Nyt olen toki suurimmaksi osaksi noudattanut myös pitta-ruokavaliota, jonka ansiosta monet oireet ovat helpottaneet, mutta kuusenneulasjuoma tuntuu ihanasti tukevan ruokavaliota ja oloni on ollut virkeämpi. Mielestäni juuri virkeä on oikea sana kuvaamaan juoman tuomaa oloa.

Aloin etsimään havupuu-uutejuomasta tietoa vasta ensimmäisen tönikän juotuani ja lukuisia hyviä vaikutuksia sillä sanotaan olevan. Ensinnäkin juomassa on tuhottoman paljon antioksidantteja, sen sanotaan edistävän hyvien mikrobien kasvua suolistossa, parantavan tulehdusta ja auttavan elimistön puolustusmekanismia parantamaan itse itsensä. Juoma on ikivanha suomalaisten kansanparantajien käyttämä, joista tunnetuin on yli 40 vuotta vanha, männystä valmistettava Karin Havupuu-uutejuoma, joka on analysoitu Helsingin Yliopistossa. Puhdistamo valmistaa puolestaan juomansa männystä, kuusesta ja katajasta ja markkinoi juomaansa Suomen vahvimpana. Puhdas+ juoma on myös peräisin männystä ja se on Hyvinvoinnin tavaratalossa myytävistä juomista kallein. Uskon, että varmasti kaikki näistä juomista ovat hyviä, itse olen nyt toistaiseksi ostanut Puhdistamon juomaa.

Karin havupuu-uutejuoman nettisivuilla sanotaan, että tuotteeseen ei tarvitse uskoa, riittää kuin sitä kokeilee. Minä olen kyllä oman kokemukseni mukaan samaa mieltä. Juomasta tulee hyvä olo ja antioksidantteja tässä totisesti kaivataan, sillä kellotetussa arjessa pitta-energiat voivat helposti pyörähtää ylikierrosten puolelle, joka puolestaan lisää vapaiden radikaalien muodostumista elimistössä. Pardaman epäili myöskin ayurveda-konsultaatiossa, että kilpirauhasessani saattaisi olla jotain häikkää, joten mielenkiinnolla kokeilen, miten oloni kehittyy säännöllisellä havupuu-uutejuoman nauttimisella.

Jotain juomasta kertoo myös se, että viranomaiset ovat olleet Karin havupuu-uutejuoman perustajan, Kari Herttuan perässä vuosien varrella useita kertoja yrittäen saada juoman pois markkinoilta, siinä onneksi onnistumatta. Lukuisat syöpäpotilaat ovat nimittäin kertoneet saaneet juomasta suuren avun ja tästähän eivät tunnetusti lääketieteen edustajat tykkää hyvää. Olipa juomalla parantavia vaikutuksia tai ei, sen käytöstä on tuskin mitään haittaa. Mielestäni tässä olisi loistava vientituote ulkomaille suomalaisesta puhtaasta luonnosta, takuuvarma hitti!

Musla-blogin Kirsikka tykkää tehtailla erilaisia juomasekoituksia ja mocktaileja. Mielestäni havupuu-uutejuomasta voisi myös kehittää alkoholittoman drinkin. Täytyykin heittää haaste Kirsikalle ja toivoa havupuu-cocktailia blogin pikkulauantai-juttusarjaan.

Onko teillä kokemuksia havupuu-uutejuomasta?

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Avainsanat: , ,

Body & Mind

29 kommenttia artikkeliin “Vuoden kiinnostavin terveystuote: havupuu-uutejuoma”

 1. Ulpu

  Täytynee varmaan itsekin kokeilla, oon tuosta Karin tuotteesta lukenut alunperin Kukka Laakson sivuilta. Voisi kyllä kokeilla, mä oon vaan tarkka mauista, joten mietin miten saan tuon juotua. Vaikka sinänsä havun maku kiinnostaa. 🙂

 2. SAW

  Heh, maistuu muuten ihan samalta kun aikoinaan keittelemäni keppisoppa. Kuusen, männyn ja katajanhavuja kattilaan runsaaseen veteen kiehumaan, annetaan jäähtyä ja pullotetaan. Säilyi hyvin jääkaapissa ja takuulla ilman lisäaineita. Aineenvaihdunta kiihtyi huomattavasti.
  Ehkä helpompi tapa kuitenkin ostaa valmiina! Täältä myös suosittelut.

 3. Jennie

  Pitää kokeilla tuota 🙂 Mahlaa olen saanut vanhemmilta kotoa ja on tosi mahtavaa juomaa sekin. Kerkkiä olen joskus keräillyt, niistäkin voisi saada hyvän kuohujuoman aikaan. Mut hyvältä kuulostaa!

 4. Tiu

  Karin havupuu-uutejuomaa olen kausittain juonut, aamulla pieni lasillinen tyhjään vatsaan. Aineenvaihdunnalle tuntuu tekevän hyvää, myyjä varoitti, että illalla ei kannata ottaa, voi mennä yöunet. Olen totellut ohjetta.
  Maku on mieto, tulee tuore propsipino siitä mieleen, siis maistuu siltä, miltä vastakaadettu mänty tuoksuu.
  Ei ollenkaan paha maku kuitenkaan.

  • Hei hyvä muuten tietää, ettei kannata illalla juoda. Mulla on ollut viime aikoina vaikeuksia nukahtaa nimittäin. Tosi juoma ollut nyt muutaman päivän loppu taas, joten ei pelkästään siitäkään johdu, mutta en kyllä enää juo sitä iltaisin!

 5. Minna

  Hei! On kokemusta jo kymmenen vuoden takaa Karin uutejuomasta. Sain rintasyövän molempiin rintoihini ja leikkausten jälkeen käytin vuosia tätä juomaa. Vaikeaan sitä on sanoa, mitä kaikkea hyvää se toi tullessaan mutta ainakin sain siitä paljon voimia. Eikä syöpä uusiutunut. Tulikin mieleeni että voisi ottaa taas kuurin. Miksi päädyit tuohon havumixiin vai oliko vain vahinko?

  • Oi että, onneksi syöpä ei ole uusiutunut <3 Vaikeahan sitä on vaikutuksia tarkkaan tietää, mutta hienoa kuulla, jos tuntuu että juomasta sai voimia ja tuskin ainakaan haittaa. Päädyin tähän mixiin ainoastaan siitä syystä, että se tuli Ruohonjuuressa vastaan ja en ole muuta havujuomaa siellä nähnyt. Varmasti kokeilen Karin juomaa, kun tulee vastaan jossain 🙂

 6. Hei, Katja. Olen lukenut ihanaa blogiasi muutaman vuoden ja haluaisin sanoa seuraavan ystävällisenä kommenttina. Olen itse sairastanut syövän ja vaikkakin on mahdollista, että joillain terveystuotteilla voi olla positiivisia vaikutuksia vakaviin sairauksiin, käyttäisin tämän suuntaisia kommentteja harkiten. Tällä tarkoitan, että vakavasti sairaat ihmiset saattavat epätoivossaan laittaa liikaa toivoa terveystuotteisiin/ vaihtoehtoiseen lääkitykseen ja on myös ihmisiä, jotka käyttävät ihmisten epätoivoa hyväkseen/ lupaavat liikaa :/

  • On valitettavaa, mikäli sairastunut ihminen laittaa liikaa toivoa millekään lääkkeelle tai terveystuotteelle ja on myöskin törkeää, jos kukaan lupaa ihmeparantumisia sairaalle ihmiselle. Tästä juomasta löytyy niin paljon tietoa ja kokemuksia, että en näe tämän bloggauksen sisältävän mitään harkitsematonta. Karin juoman sivuilta voi lukea mustaa valkoisella tutkimustulokset juomasta, ei lupauksia, vaan faktaa sisällöstä. Tutkimuksessa mukana ollut professori on todennut, että sen käytöllä ei ole haittavaikutuksia ja antioksidanttipitoisuus on merkittävä. Syöpä on valittevasti tullut tutuksi myös omassa perhepiirissäni ja on tälläkin hetkellä ajankohtainen, joten asia on myös ihan oman terveyden ohella nyt varsin kiinnostava.

 7. Sanna

  Alkuperäistä Karin havupuu-uutejuomaa saa myös Ruohonjuuresta (ja aika-ajoin tarjouksesta ainakin Lifesta), suosittelen sitä, on vieläpä lähdeveteen tehty, toisin kuin Puhdistamon pohjaveteen uutettu 🙂 Olen käyttänyt Karin havupuu-uutejuomaa muutaman vuoden aina erityistä voimaa ja vastustuskyvyn kohentamista tarvitessani, ja toivotusti on toiminut!

  • Täytyykin käydä Kampin myymälässä sitten, Citykäytävän Ruohonjuuressa on pienempi valikoima. Sen verran kanssa näitä tutkin, että Karin juoma kiinnostelee ihan jo senkin takia, että mies on tehnyt melkoisen työn sen kanssa!

  • Tosiasia

   Ikävä paljastaa sellainen tosiasia, että se, mitä myydään lähdevetenä, on pohjavettä porakaivosta/ monesta porakaivosta. Sitä ei oteta mistään lähteestä. Mieti nyt; jos lähde tuottaa vaikka 500 litraa vettä/vrk. ja lähdevesifirma pullottaa 50000 litraa/vrk niin ei oikein sovi yhteen. Tieto lähdeveden alkuperästä löytyy monen lähdevesifirman kotisivuilta.

 8. Sanna

  En pystynyt vastaamaan enää suoraan sun vastaukseen, joten turvauduin kokonaan uuteen kommenttiin!

  Ruohonjuuren sivujen (http://ruohonjuuri.ruohonjuuritest1.smilehouse.com/havupuu-uutejuoma/HAVU-6418419095014/dp) mukaan havupuu-uutetta pitäis olla Citykäytävässäkin 🙂

  Kari Herttua on kyllä todellinen uranuurtaja ja puurtanut tuotteineen läpi harmaan kiven, joten siksi minäkin pitäydyn nimenomaan tässä alkuperäisessä havupuu-uutejuomassa 🙂

  Näin muuten joskus monta vuotta sitte Jaakko Halmetojasta videon, jossa hän raotti ravitsemustottumuksiaan – ja myös jääkaappiaan, jonka ovilokerikko oli täynnä Karin havupuu-uutepulloja, mahtavaa 😀

  • Ohhoh, no juuri viikonloppuna oikein syynäsin Citykäytävän hyllyt, mutta taisi mennä ohitse sitten! Seuraavaksi kyllä Karin juoma testiin, sillä Karille kaikki kunnia hienosta työstä, jota on tämän eteen tehnyt!

 9. Kiinnostaisi tietää, vieläkö sulla on käytössä havupuu uutejuoma ja koetko saaneesi siitä hyötyä? 🙂

  • Säännöllisen epäsäännöllisesti kyllä! Aina jos jaksaminen tarvitsee buustia tai meinaa joku flunssa tulla. Olen toki niin terve, ettei mitään megalomaanisia vaikutuksia huomaa, mutta kun kaipaan elinvoimaan, koen että juoma virkistää ja tuo jaksamista.

 10. Anne Pinomäki

  Moikka, tämä tulee vähän myöhässä mutta täytyy kertoa että isällämme oli haimasypä ja hänelle annettiin 3 kk aikaa elää kun lääkäri totesi kuvista että syöpä oli levinnyt maksaa 6 etäispesäkkeenä. Hän rupesi käyttämään havupuu uutetta (Karin) ja hain rusto uutetta ja sai 2 hoitokuurin. Hoitokuurin aikana hän voi huonosti kerran hieman ja cain puoli päivää. Hänen hiuksensa tuuheni ja harmaat kurmakarvat muuttuivat mustiksi ja tuuheiksi. Asiasta enempää tietämättä sanoin että hänellä on kumma reaktio hoitoihinsa sillä yleensä ihmiset menettävät niissä hiuksensa! Hän kuoli joka tapauksessa 10 kk myöhemmin mutta halusimme ruumiinavauksen sillä vain muutama päivä aikaisemmin meille oli sanottu että syöpä ei ollut levinnyt. Ruumiinavaus pöytäkirjoista sanottiin että hänen maksansa oli syövästä puhdas! Sanottiin että todennäköisesti kuolinsyy oli haiman ohittanee putken juurelle syntyneestä tulehduksesta, mutta tarkasti he eivät pystyneet sanomaan. Harmi että kun kuolee syöpään ei usein katsota ruumista miten hoidot tai juomat ovat itseasiassa vaikuttaneet. Mutta hieno juoma on!

  • Anne Pinomäki

   Pitäisi vielä lisätä että myöhemmin tutustuin Karin juomaan ja paljon on kertojia että jos kimoterapiasssa on käynyt ja juonut juomaa hiukset ovat pysyneet eikä ole tullut niin sairaaksi koska juoman sisältö suojelee terveitä soluja. Ja näiden etäis ja syöpä pesäkkeiden häviäminen on tapahtunut muillakin ihmisillä 🙂

 11. Mari

  Hei, isälläni oli ensin eturauhassyöpä josta toipui, sitten tuli imusolmukesyöpä joka ehti levitä jo vatsaan, keuhkoihin ja luustoon. Selvisi siitäkin, vielä melanooma joka parantui myös. Koko tämän muutaman vuoden ajanjakson aikana hän joi Karin juomaa ja uskon vahvasti, että sillä oli suuri osuus toipumiseen!
  Itse ostan pari kertaa vuodessa itselle kokonaisen laatikon ja pidän kuurin.

 12. SMT

  Hei vaan kaikille!
  Aion myös alkaa käyttämään tätä kuuluisaa juomaa. Olisi kiva tietää
  minkä verran te juotte sitä päivässä
  ja millaisissa sykleissä. Siis käytössä,
  tauko, käytössä, tauko…

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>