Beauty

Sielunruokaa a’la de Mamiel

Beauty | 18.9.2015 | Katja Kokko

DSC_8288

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan? No tietenkin siksi, että siellä on kaikkea kiinnostavaa, mitä täällä ei ole!

Vaikka kotimainen luonnonkosmetiikkatarjonta onkin tällä hetkellä jo hyvä, ovat ulkomaat pullollaan vielä ihanuuksia, jotka odottavat testaamista. Tämä ikuinen luonnonkosmetiikan tutkimusmatkailija onkin viime aikoina käynyt kalastelemassa vierailla vesillä ja monen monta ooh aah -elämystä on koettu sen seurauksena.

Kiinnostavimpien ulkomaisbrändien listaltani testiin päätyi ensimmäisenä brittisarja de Mamiel. Luonnonkosmetiikkamarkkinoilla vallitsee näköjään mustien kiiltävien lasipullojen hype – ei liene tarpeen mainita kenen pakkauksia nämä muistuttavat. Mutta kumpi oli ensin, muna vai kana?

de Mamielin perustaja Annee on akupunktiohoitaja, aromaterapeutti ja holistinen ihoterapeutti. Sarja sai alkunsa Anneen ollessa kemoterapiassa ja sädehoidossa, jonka aikana hän ei löytänyt ihonhoitotuotteita, jotka olisivat auttaneet hoitojen sivuvaikutuksiin. Tuolloin Annee tutustui kiinalaiseen lääketieteeseen ja akupunktioon, jonka seurauksena hän opiskeli itse akupunktiohoitajaksi ja työskenteli myös kiinalaisessa sairaalassa. de Mamielissa hän yhdistää elementtejä kiinalaisesta lääketieteestä, aromaterapiasta sekä akupunktiosta. Sarjassa on siis kyse paljon muustakin, kuin ulkoisesta ihonhoidosta – siinä on kyse koko sielua ruokkivasta elämän energiasta.

Kiinnostuin de Mamielista bongattuani sarjalta jauhemaisen savikuorinnan. May Lindstromin Clean Dirt on niin ultimaattisen loistelias putsarin täydentäjä, että konsepti on vienyt minut mennessään ja omiakin reseptejä on tullut sekoiteltua (sellainen löytyy esimerkiksi tulevasta kirjastani). Mayn kuorinta on kuitenkin joillekin ihotyypeille liian tujakkaa tavaraa, jonka vuoksi minun oli pakko päästä kokeilemaan de Mamielin versiota kirkastavasta savijauheesta.

DSC_8307

Jauhemaisessa muodossa oleva kuoriva puhdistuksen täydentäjä toimii seuraavasti: kasvot puhdistetaan ensin puhdistusöljyllä tai -maidolla, jonka jälkeen jauhetta sirotellaan kämmenelle ja joukkoon pirskotellaan hieman vettä, jolloin siitä saa muodostettua tasaisen tahnan. Kuorinta hierotaan iholle ja sen voi antaa vaikuttaa hetken ennen pois huuhtelua. Tuotetta voi käyttää puhdistuksen täydentäjänä yhdestä kolmeen kertaan viikossa. Sen kuoriva vaikutus on erittäin hellävarainen ja lempeä, eikä tuote pistele iholla samalla tavalla, kuin Mayn Clean Dirt.

de Mamielin jauhe on vaaleanpunaista ja ruusuntuoksuista – se sisältääkin damaskuksen ruusujauhetta ja vaaleanpunaista savea, jotka sopivat hyvin myös herkän ihon hoitoon. Lisäksi kuorinnassa on marokkolaista rhassoulsavea, ärsytyksiä ja punoitusta rauhoittavaa kolloidista kauraa, runsaasti kirkastavaa C-vitamiinia sekä vapaiden radikaalien vaurioita korjaavaa raakakaakaojauhetta.

Hawaijilainen merisuola, punainen jasper ja ruusukvartsi kuorivat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa sekä kirkastavat ja pehmittävät ihoa. Mekaanisesti kuorivia ainesosia ei ole kauheasti, joten kuoriva vaikutus on hellävarainen eivätkä rakeet ole liian isokokoisia ja rouheita. Jauhe sisältää Mayn Clean Dirtin tavoin ruokasoodaa, jonka avulla tahnasta tulee kuohkean moussemainen, mutta tahna ei kupli samalla tavalla, kuin Mayn versio.

de Mamielin valikoima on kompakti ja sisältää melkein kaiken olennaisen. Tuotteet ovat hyvin pitkälle luomuja, eivätkä ne sisällä tarpeettomia turhaketäyteaineita. Kiinnostavilta tuotteilta vaikuttavat myös Seasonal Facial oil kasvoöljyt, eli jokaiselle neljälle vuodenajalle on oma kasvoöljynsä, jotka ovat saatavilla vain kunakin vuodenaikana – ihana ajatus!

de Mamielilla on hyvä jälleenmyyjäverkosto sekä Euroopassa että jenkeissäkin. Oman putelini tilasin Content Beautysta Lontoosta.

Mitäs tuumitte? Olisiko de Mamielille tilausta Suomessa? Oletteko törmänneet sarjaan aiemmin?

DSC_8291

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,