BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: MV-naamio ja sen seitsemän erilaista versiota

Beauty | Inken purkkinurkka | 24.3.2018 | Inke

Vierailevan kirjoittajan Inken puhelimen kuvakansiossa on enemmän selfieitä kasvonaamiolla kuin ilman. 

Selailimme alkuvuodesta Katjan kanssa Cult Beautyn eeppistä kosmetiikkavalikoimaa uutta ja mielenkiintoista testailtavaa etsien. Lukuisten julkkisten, muun muassa meikittömälle linjalle siirtyneen Alicia Keysin luottosarjaksi mainittu australialaislähtöinen MV Organic Skincare herätti kiinnostuksemme, ja päätimmekin tilata testiin merkin suosituimpiin kuuluvan tuotteen, Signature Mineral Mask -naamion.

Vaikka sarja ei pakkauksillaan eikä visuaalisella ilmeellään juuri ilottele, tuntuu se kuitenkin nauttivan jonkinlaisen kulttisarjan maineesta. Jos sarja on myös Emma Watsonin, Maggie Gyllenhaalin, Delevingnen sisarusten sekä Brooke Shieldsin suosikki siitäkin huolimatta, että sen naamiot myydään irtoteepussia muistuttavissa paperipakkauksissa, täytyy tuotteiden olla korkealaatuisia, vai mitä? Odotukset olivat siis korkealla.

Nytpä tunnustan, että vaikka toki aina syynäämme tuotteiden inci-listat läpi niiden luonnonkosmetiikkakelpoisuuden varmistamiseksi, oli allekirjoittaneella tainnut päästä keskittyminen hieman herpaantumaan tämän kyseisen tuotteen kohdalla. Tuote ei todellakaan sisällä mitään sellaista, jota luonnonkosmetiikkaan ei kelpuutettaisi.. Mutta eipä se kyllä sisällä mitään muutakaan.

Tuotteen inci-listalla on nimittäin yksi ainoa ainesosa: kaoliini, eli pöllyävän hienokiteinen ranskalainen valkosavi. Eikä siinä sinänsä mitään, yksinkertainenhan on kaunista!

Uteliain mielin sekoittelin tätä kuivalle ja herkällekin iholle suositeltavaa savipölyä vesitilkkaan, sivelin naamion nassulleni ja… Sitten unohduin varmasti hieman liian pitkäksi aikaa telkkarin ääreen. Kun pesin naamion pois, kasvojen pintaa kiristi ja ihoni huusi hoosiannaa.

Ei kyllä ollut fiilis kuin Caralla tai Alicialla, ei. Läpsyttelin pienoisessa paniikissa kasvoilleni varmaan kymmenen kerrosta Whamisan superkosteuttavaa hoitonestettä ja mietin, mitä hittoa tekisin sillä jäljellä olevalla reilulla 90 grammalla savipölyä.

Ohjeiden lukeminen ei kieltämättä ole vahvuuksiani, mutta vihdoin suuntasin minäkin lukemaan tuotteen tarkempia käyttöohjeita. Ja kappas, naamion sekaan tosiaan suositellaan sekoitettavan sarjan boostereita, joita muuten löytyy useampia erilaisia eri ihotyyppien tarpeisiin. Tämähän selittää. Booster jäi valitettavasti tilaamatta, mutta löytyisiköhän omista kaapeista jotain, jolla naamioon saisi ladattua hieman lisää toivottua tehoa?

Jaa että löytyykö!

Kertaalleen ongelmajätteeksi tuomitsemani pussi on noussut arvoon arvaamattomaan, kun olen kotikokkaillut siitä itselleni paremmin sopivia versioita. Kuten esimerkiksi:

Avokadoa + savijauhetta:
Avokadoissahan on hyvän maun lisäksi rutkasti hyviä rasvoja, antioksidantteja ja vitamiineja, jonka myös kosmetiikkateollisuus on oivaltanut. Avokado muusiksi ja hieman savea sekaan – tuloksena on kauniin vihreä naamio, jonka jälkeen iholla oli puhdistettu mutta ravittu tunne. Vihdoin jotain järkikäyttöä hieman ylikypsäksi päässeelle avokadolle!

Hunajaa ja savijauhetta:
Hunajan ihoa parantavat ominaisuudet ovat maagisilla leveleillä –  löytyyhän siitä sekä antibakteerisia että antiseptisiä ominaisuuksia sekä ihon sävyä kirkastavia ja arpia vaalentavia vaikutuksia. Tänne kaikki heti mulle, kiitos. Juoksevasta hunajasta sekoiteltu ja pikku vesitilkalla notkistettu naamio on herkkua kaikin mahdollisin tavoin. (Paitsi ehkä syötynä.)

Tönkköä jogurttia ja savijauhetta:
Jogurtin kerrotaan pehmentävän ihoa – ja onhan siinä toki myös hyvää tekeviä maitohappobakteereja. Pelkällä jogurtilla en itse ehkä innostuisi ihoani hoitamaan, mutta savijauheeseen sekoitettuna naamion koostumus oli taianomainen ja ylellinen. (Kokeilin tätä naamiota myös muuten hunajatöräyksellä, jota nuuhkiessa olikin pakko tehdä kulhollinen turkkilaista jogurttia hunajalla myös sisäisesti nautittavaksi. Molempi parempi, eikö niin?)

Kasvovettä, kasvoöljyä ja savijauhetta:
Vesi ja savi olivat minun pintakuivalle iholleni vähän liian napakka yhdistelmä, mutta mitenkäs kasvovesi? Sekoitin naamion kurkkua ja taikapähkinää sisältävään kasvoveteen ja nakkasin varuiksi sekaan vielä pari pisaraa Bybi Beautyn Supercharge Serumia.

Lopputulos? Harkitsen päivätyöni jättämistä liian yksinkertaisia sekä puhtaasti toisten valmistamiin tuotteisiin perustuvia kasvonaamioreseptejä kirjoittaakseni. Olen nero – sileä- ja kuulasotsainen nero. (Ja vaatimaton.)

Aloe Veraa ja savijauhetta:
Aloe Vera -juoma, hyvää massulle. Superkosteuttavana sekä ihoa pehmentävänä tunnettu kasvi sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja sekä aminohappoja – eli tarjoaa loistavan pohjan hifistelevän kotikokin savinaamiolle. Oikeasti, miksi tätä naamiota edes suositellaan sekoitettavaksi veteen (etiketissä: suodatettuuun tai lähdeveteen), jos on tällaisiakin vaihtoehtoja olemassa?

Matchaa ja savijauhetta:
Matchaa sekaan – tai vihreää teetä, tai rooibosta, tai hibiscusta, tai… Okei, earl greyllä en lähtisi läträämään, mutta muutoin tuosta teevalikoimastani taitaa olla juureksi ainakin viiteen erilaiseen naamioon.

Raakakaakaojauhetta ja savijauhetta:
Tämän idean heitti Katja, ja tällaisen mutakakkunaamion (ha, mutaa ihan kirjaimellisesti!) taidankin sekoitella itselleni samantien. Antioksidantteja, entsyymejä, mineraaleja ja vitamiineja sisältävää kaakaotahan on myös yhdessä lempparinaamioistani, Mahalon The Bean Maskissa. 

Hoitonestettä ja savijauhetta:
Whamisan hoitoneste… Tuo suuri rakkauteni. Jos teet ihmeitä yksinäsi, mitäköhän saisit aikaan savijauheen parina?

Valitettavasti emme saa varmaan koskaan tietää, sillä olen aivan liian pihi hölvätäkseni kallisarvoisinta aarrettani naamion raaka-aineeksi. Mutta ajatus tämänkin testaamisesta kyllä kutkuttaa.

Tuomio? 

Sellaisenaan.. No, ei jatkoon. Jalostettuna? Koukuttavaa. 100 gramman pussissa myytävä savijauhe on mitä melkoisen riittoisaa, joten enköhän ehdi kehitellä vielä muutamiakin uusia reseptejä, ennen kuin pussin pohja pilkottaa. Ostaisinko uudelleen? Ehkä. Tämä savijauhe on todella hienojakoista ja laadukkaan oloista, mutta kenties selvittäisin, sattuuko markkinoilla olevan jotain vastaavaa mutta hieman edullisempaa. Mitenköhän Alicia Keys  muuten mahtaa oman naamionsa valmistaa?

Kiinnostaako oman kosmetiikan räätälöinti vai pitäydytkö valmiissa sekoitelluissa resepteissä?

(Jos muuten jäi mietityttämään, niin kuvissa on MV Organic Skincaren naamiojauhetta sekoiteltuna turkkilaiseen jogurttiin, hunajaan sekä matchaan.)

Avainsanat: